Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
15 günlük bebeğim var beni emmiyor sütümü sagıp veriyorum hareket ettirmiyorum ama kusuyor içtiğinin hepsini ardından da hıçkırmaya başlıyor. neden olabilir ve ne yapabilirim? norma bir durum mu?
Hiç merak etme bnm kızımda emdiginin cogunu çıkarıyordu günde bes kez rahat kusuyordu doktor gelişimi normal gecer dedi ve altı aydan sonra gecti emdikten sonra gazını mutlaka cikarttir ve on onbes dakika dik tut birde emzirirkene kafası biraz kalkik olsun bunları dene biraz gecer eminm
ayni sekilde benim kizimda da bu problem vardi cok fena kusuyodu buyuk insan gibi.kusan bebegin gelisimi daha iyi oluyor diyolar ne kadar dogru bilmiyorum ama benim kizim da fena degildi
gaz problemimiz var zaten cıkmıyor bir türlü yavrum aglaya aglaya bir hal oluyor biberonla veriyorum kafasıda baya kalkıık veriyorum. hastanelik bir durum yok mu?götürsem mi?
Güle güle büyüt bebeğini emdiğinin fazlasını çıkarıyor hiç merak etme çoğu bebekte olur bu durum..
Gazı içinde rezene çayı verebilirsin,eczanelerde malt diye bir içecek var bira mayasından yapılıyor hem sütü artırıyor hemde gazı alıyor..
En önemliside senin yediğin her şeyden alıyor bebek gaz yapıcı şeylerden uzak durman lazım birde..
merhaba korkmanizi gerektirecek bir durum degil abla. merak etme. annem anlatir bana kucukkenbende de ayni sorun varmis. hemde hortum gibiymisim resmen. doktora goturmus annem mide kapakcigi tam oturmamis . reflum var mis. halada oyle. eger gazli birsey yer icersem sutde dahil olmak uzere ... gaz cikartirken mide kapakcigi tam oturmadigindan gaz cikartirken kusuyorum . cocukkende boyleymis. reflu den kaynaklaniyor ama gelisimimi etkilemedi gayet topac gibi bir cocuk oldm yani :)
canım benimde 1.5 aylık oğlum var oda doğduğundan beri emdiklerini kusuyor ,bende çok korktum ama doktorda normal dedi,günde 8-9 defa çıkartıyor. 2 kilo aldı şimdiye kadar eğer kilo alırsa 1 aylık kontrolde tartarlar zaten hiç korkma normalmiş..
anladım cnm bu içeceği benmi içeceğim? humananın still tee diye bi çayı var onu içiyorum gazımıza bu care olmazmı? gaz yapıcı şeyler olabildiğinde ve bildiklermi yemiyorum ama nerden gazı oluyor bilmiyorum rezene cayını içircem mi ben miiçcem? poşet rezenemi alayım? aktardan mı alayım ? off ne zormuş
anladım sağol cnm:)
kilo alımında sorun yok gibi daha 16 günlük 1 kez gittik hastaneye kilo almıştı
Maltı sen içeceksin canım günlük 1 şişe içiliyor zaten,rezeneyide bebek içecek poşette olur aktardanda olur aslında..
Humanayı bilmiyorum biz çocuk büyüteli çok oldu çünkü şimdi herşey çok değişmiş tabi,ne kadrda dikkat etsende gazı oluyor bebeklerin artık,üstübile açılsa hemen gaz oluyor..
rezeneyi bir çay kasıgı mı vereyim cnm? bir zararı yokmu?cok soru sordum kusurabakma
anladım teşekkür ederim deniyorum rezeneyi. çok sağoll inşallah işe yararo kadar yeterlidir zaten rezeneyi çok kullanan annelerde var,eczaneden bile sorabilirsin aslında,birde eskiden hindistan cevizi olurdu şimdi kakule diuorlar herhalde mamasının içine azıcık rendelerdim onu yedirirdim hiç gazı olmadan büyüttüm bende.Grçi benim bebekte kocaman oldu şimdi,olurmu ne demek faydalı olduysam ne mutlu bana ...
anladım teşekkür ederim deniyorum rezeneyi. çok sağoll inşallah işe yarar
bence hiç beklemecen doktora gidin muhtemelen reflüsü vardır. benim kızımda aralıksız 4 ay kustu. sürekli huzursuzdu. azda emse kusuyor çokta emse kusuyordu. dr reflü demişti, kilo alımı normalin altında olmasına rağmen sadece ar mama, toz gaviskon ve multilom kullandırttı. kilo alımı normalin çok altında değil korkacak bişey yok, geçti ama çok zor günlerdi( mamayı sütüm yetmediği için baştan beri verdim. her gdişimdede dr bana kızıyordu sürekli emzir süt emzirdiçe gelir diyordu. sürekli emziriyordum fakat yorgunluktan yeterli sütmü olur insanda. uykusuda çok azdı.
kısaca mutlaka uzman bir doktora git derim.