Doğuma Hazırlık bebeğim için hangi marka ateş ölçer almalıyım deneyimleri olan arkadaşlar yazabirlermi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

senve bennn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
445
329
bebeğimin doğmasına az bır zaman kaldı hazırlıklar bıttı sayılır fakat ateş olcer konusunda bebegı olan annelerden yardımlarınızı bekliyorum

ben henüz hamileyim tecrübe etmedim. ateş ölçeri de daha almadım ama doktorum ben braunun kulaktan ölçerini kullanıyorum demişti. alından ölçenler de iyiymiş hemşire de biz onu kullanıyoruz demişti. beurer diye de bi marka var alman malı onu da araştırdım iyi diye duydum. ben bu ikisinden birini düşünüyorum. braundansa beurer daha çok medikal cihazlar-tansiyon aleti vb üretiyormuş aklında olsun.

Markasına sen karar ver ama temassız al
Ateşliyken zaten huysuz olacak
Kulaktan kol altından ölçtürmeyecek en güzeli temassız almak

canım ben visio focus marka aldım doğumdan önce şimdi çok memnunum.. sadece ateş ölçer değil aynı zamanda oda ısısını, mama ısısını, banyo suyunun ısısını her şeyi ölçüyor.. dizaynı da çok güzel kibar.. ben tavsiye ederim..

medifine uzaktan ateş ölçer temassız olandan aldım canım net üzerinden aldım mağazalarda daha pahalı satıyorlardı. Suyun odanın sıcaklığını felan da ölçüyor. Yakın arkadaşım kullanıyor bebekleri için onların tavsiyesi ile aldım. Bir de çubuk şeklinde olanlardan aldım popoda kullanılabilirmiş...

ben chicco nun alından ölçülen ateş ölçerini aldım. temazsız tavsiye ederim uyurken, huysuzken rahatsız etmeden direk ölçebiliriz.

Bir süredir bende ateş ölçer araştırıyorum. Araştırmalarım neticesinde;

Olması gerekli özellikler (alından ölçer isterseniz)

1- Doğru ve güvenilir ölçüm yapabilmesi; bunun için kızılötesi ölçüm özelliğinin bulunması gerekiyor.
2- Temassız ölçüm, Oda ısısı ölçümü, Sıvı ölçümü biberon ölçümü özelliklerinin olması. Bunlar kullanışlı özelliklerdir. Temassız ile daha hijyenik ve hareketli çocuklar için kolay ölçüm yapılabilmekte, ortam ve sıvı ısısı banyo zamanlarında kolaylık sağlamakta (oda ve suyun ısısını çabuk ve etkili ölçmesi) ve biberon mamanın sıcaklığını ölçülmesi sağlanmaktadır.
3- FDA, MES, ASTM, RoHS, FS onaylı ya da uyumlu olmalıdır.
4- Uzaklık mesafe ayarının olması önemlidir. (doğru ölçüm için önemli)
5- Kalibrasyon ayarının olmasıdır. (ölçüm öncesi oda sıcaklığının ölçülerek daha doğru sonuç vermesinin sağlanması)

Bu özelliklere yakın birkaç model arasında kaldım.

OMRON GENTLE 720 KIZIL ÖTESİ
VISIONFOCUS
BEURER JFT90

Özellikle Beurer JFT90 şu anki düşüncemdir. Henüz karar vermedik.

bebeğimin doğmasına az bır zaman kaldı hazırlıklar bıttı sayılır fakat ateş olcer konusunda bebegı olan annelerden yardımlarınızı bekliyorum

Ttalım marka olarak ok et bir şey söylyemem ama gittiğim bir bebek bakım eğitiminde klasik ateş ölçerlerden almamız gerektiğini doktor söylemişti. Bu alından ölçerler falan 1 derece farklı gösteriyormuş öyle dediler bize.

valla bılmıyorum kı ben hemşireyim önceden dedıgın gıbı ateş olcerler kullanıyoduk sonra sağlık bakanlığının yaptığı yonetmelıkte ateş olcerlerın hepsı alından ölçen temaassız ateş olcerlerın yerını aldı kalıbrasyonları duzgun yaptırdığımız zaman sıkıntı çıkmıyor bende temassız aldım bakalım ama en sağlıklısı kolyuk altına koyulan cıvalı dereceler cogu ınsan okuyamıyor ama benım öle bı sorun yok bı tanede cıvalı var ıkısnı de olcup karşılaştırma yapacağım

Aslında aından ölçerler çok pratik ama burda onu kullanana çok arkadaş var. Onalra da demişti yanlış ölçüm yapıyolardiye. Ben de civalı olandan değil de aynı şekilde kullanılan dijital olanlardan aldım. Eğer memnun kalmassam alından ölçer alırırm. Bu arada ben de cıva okuyamıyorum:)

cıvalıyı okumak ıcın yıllarımızı verdık okulda olsun o kadar:)

Civalı olanları küçükken çok kırdığım için bana tehlikeli geliyor :)
Ben koltuk altından ölçen digital bir tane aldım. Ölçümü kısa sürede yapıyor diye Braun marka aldım. Doktorum da arkadaşlarım da alından ölçen, kulaktan ölçenleri tavsiye etmedi.

ben dudaklarıma güveniyorum

şaka bir yana visio focus aldım gerek bebek için gerek ortam,biberon,banyo suyu vs. için olması sebebiyle.. çok da memnunum.. yüzde 90 onu kullanıyorum..
ama klasikten de şaşmam.. eğer visio focus.un ölçtüğüne dudaklarım güvenmiyorsa koltuk altından ölçen dijital kullanıyorum.. onu da beğenmezsem civalı koyuyorum.. bir çok hastalıktan korkmam ateşten korktuğum kadar..

Medifine Temassız Ateş Ölçer (Kalibrasyon Özellikli) bu marka hakkında bilginiz var mı nasıldır ateş ölçer olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…