Bebeğim huzursuz mu? başka bi problem mi var?

SmthngSmthng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
2.230
798
63
Bebekler 16 18 saat uyur denio ya benim bebegim 10 saat uyuyosa ne ala. Gündüz nerdeyse hic uyumuyo emziriorm uyur gb oluo yatiriorm 10 15 dakka sonra aglayarak uyanio. Kucaga alıştı desem kucakta oldugu zamanda katıla katıla agliyo. Son bi kac gündür ozellikle aksam emerken aglamaya baslio gaz cikariorm bida emmeye baslio ama 2 dakkaya yine aglamaya baslio. Gece saat basi uyaniyo nerdeyse en son saat 5ten sonra uyutmanin imkani yok. Uykusu olsa bile yatiriorm 10 dakika gecmio baslio kipirdanmaya. Sonra aglama krizi bidaa. Gaz problemi icin nurse harvey kullaniorz ama sonuc ayni degisen bisi yok malesef ve ben artik aglamaktan morarcam. Hem bebegim hem ben morarcaz daha dogrusu aglamaktan. Simdilik annem yanimda sagolsun destek oluo ama annem gidince nolcak die dusunmekten iyice kafayi yicem. Bu arada bebegim 1 aylik henüz. Siz de yasadinizmi bole bisi yoksa benim bebegimin bi problemi mi var die düşünmekten de kafayi yicem

Ince bir tülbentle hafif bir kundak yapin deneyin bir, belki iyi gelebilir. Cocuk kendini daha güvende hisseder. Bu bir öneri ama sorunun ne oldugunu bilmek lazim. Aglama krizlerinde elektrik süpürge sesiyle susuyordu cogu zaman. Ama alisin ve normal karsilayin, bebekler büyürken huzursuz olabiliyorlar. Anneniz yaninizda simdilik de olsa, benim o da olmamisti bazen oturup aglardim caresizlikle. Zor zamanlar. Ama gazi iyi cikmiyor da olabilir. Yüz üstü birakiyordum tepinirken bazen gazi cikiyordu, bu da bir öneri.
Aslinda bircok sey var, aglamasi durumunda söylenebilecek cok sey var. Ama siz neyden süpheleniyorsunuz o önemli.
Örnegin bazen aglardi artik yorulurdu aglamaktan herseyi yapardim en sonunda bir bakardim ki alti islanmis alirdim o anda kesilirdi aglamasi. Yani insan yorgunluktan cogu zaman sasiriyor. Gececek bu günler, sabirli olun. Bazen sebepsiz yere de aglarlar, ne yapsan kar etmez cünkü.

Agladigi zaman once emziriorm sonra gazini cikariorm uyur gb yapip uyaninca hemen altina bakiorm degistiriorm ama bazen bunlar çözüm olmuyo cnk susmayabilio. Ben de yuzustu yatiriorm gunduZ yatarsa ama susmayinca susmuyo kuzum

Agladigi zaman once emziriorm sonra gazini cikariorm uyur gb yapip uyaninca hemen altina bakiorm degistiriorm ama bazen bunlar çözüm olmuyo cnk susmayabilio. Ben de yuzustu yatiriorm gunduZ yatarsa ama susmayinca susmuyo kuzum

Rahat edebilecgi esyalardan alin, belki titresimli salincak falan artik ne bileyim. Benim bebegim elektrik süpürge sesinde susuyordu bir ara. Bu dönemler zor olsa da gecek inanin. Pesinden baska problemler gelecek bunlari unutacaksiniz bile.
Ben kendim yalnizdim ve bu dönem zor gecmisti benim icin inanin cok kötüydüm. Size tavsiyem kendinizi rahatlatmaniz ve pozitif olmaniz. Baska kafaya taktiginiz seyleri unutmaniz, kendinizi tüm sevginizle bebeginize vermeniz. O bu huzuru hissedecektir.
Zor zamanlar ama tecrubesizlikten hep. Insan bilemiyor cogu seyi. bir de bebekler evet zor, zor olacak bunu kabuk etmek lazim ve akisina birakmak lazim. Bunun icin bir de kendinizi üzmeyin.
Rahat olun bebeginizle ilgilenin. Mesaj yapin, bol bol emzirin. Büyüme ataklari oluyor cocuklarda dönem dönem. Bu dönemler siz de sakin olun ve dönemin gececegini bilerek yaklasin bebeginize

Yorgunluk ve uykusuzluk ustuste geldigi zaman sakinligimi ne kadar istesem de koruyamayabiliorm telasa kapiliyorum. Annem gidince nolcak ben ise baslayinca napcam nasil olcak die dusundukce daha cok stres oluorm dusunmiim diorm elimde diil her gecen gun bu dusunduklerimi yasayacagimiz gunlere yaklasiorz cunku. Gecicek illaki ama umarim dusundugumden daha kisa zamanda gecer die dua ediorm hep

Zamani gelince hersey olacak ama bunlari düsünüp strese girmeniz bebeginizi de cok etkiler. Lütfen kendinize bunu yapmayin. Ne kadar zor gözükse de gözünüze yasayacaklariniz inanin zamani gelince öylece hallonacak.
Ve ileride bosuna stres yaptiginizi düsüneceksiniz. Ben de sizin gibiydim, hormonlardanmidir bilemiyorum. Ama inanin degmiyor. Herseyin bir oluru vardir. su an kendinize eziyet etmenize degmez. Ileride bunlari hatirlayip üzüleceksiniz cünkü. Bosa yapilan stresin pismanligini yasamayin. Zamani gelince cözülecek seyler bunlar.

Pfizer'ın sab simplex diye bir damlası var onu bir deneyin. Sizin anlattığınız gaz sancısına benziyor. Genelde gaz sancısı yenidoğanlarda 20 günden sonra başlıyor. Bir de yediklerinize dikkat edin. Bakliyat yemeyin. Soğan süt ve yoğurt da tüketmeyin.

Birde banyo yaptırırken kulağına su kaçırmış olabilir misiniz? Genelde bu da problem olabiliyor.

Ayrıca bahsettiğiniz gaz olayına KOLİK deinyor. Bir de evde bebek arabasıyla gezdirin. O da gaza iyi geliyor. Ayrıca bebeği kolunuza yüzükoyun yatırıp öne arkaya sallayın. Dikkat... Sağa sola değil.Luna parklardaki gondol hareketini düşünün. O da gaz için işe yarayabiliyor.
Bir de internette " BUZUKI Orhan " Youtube da bir müzik var; bu da bizim doktorun tavsiyesiydi.

Dogru soyluyosunuz zor ya da kolay her zamaninin tadini cikarmak lazim gercekten. Bugun hepatit aşısını yaptırdık aşı yapilirken gözümün icine bakip caresizce acidan aglamasi beni benden aldi zaten 2 damla yas benim gözlerimde birikti. Bana muhtaç su anda aglamazsa derdini tasasisini nasil anlatsin? Kiyaman kuzuma

Evet kolik huzursuz bi bebisim var cunku doktor kontrollerinde herseyi normal sadece huzursuz benim bebisim. Buzuki orhani burdan okumustum deneyecegim yuzustu kola yatirinca bi sire susuyo sonra bidaa baslio aglamaya ama dediginiz gb sallamamistim onu da denicem

Bir de sab simplex diye bir damla var o da çok iyi geliyor. Doktorunuza sorun. Yalnız denerseniz damla 3-4 günde anca etki ediyor. Ben kızım 20 günlükken 5 damla ile başladım. 3 ayda 7-8 damlaya çıktım. Günde 3 kez veriliyor.

Bir de buzuki orhan birden işe yaramıyor. Zamanla dinledikçe rahatlıyor.

Nurse harvey azicik ise yariyo gibi. Buzuki orhaninda bi tane müziğini indirdim cok cilginlar gibi aglamadiinda sanki ise yariyo ama acaip hunharca agladiginda duymuyo bile hatta o zaman ben bile onun aglama sesinden bisi duyamiorm :)

Gayet normal bebegın dunyaya alısmaya calısıyor uyuyor enazından buna sevın benımkı 4 ay gece zor uyuyordu hata ne gece ne gunduz uyuyan var yarım saatle alıorlar uykuyu

Gayet normal bebegın dunyaya alısmaya calısıyor uyuyor enazından buna sevın benımkı 4 ay gece zor uyuyordu hata ne gece ne gunduz uyuyan var yarım saatle alıorlar uykuyu
O dunyaya ben ona alisiyorum haklisiniz. Sanirim sabir tek ilac beklicez duzene girmek için yeterki saglikli olsun bebegim

bende aynı süreçleri yaşadım.şu an bebeğim 6aylık.o zamanlar bu sıkıntılar hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ama geçiyor canım merak etme.özellikle üç aydan sonra rahatlarken gaz sorunundan.üstelik her bebek farklıdır ve dünyaya alisiyorlar .normal böyle huzursuz olmadı.sabırlı ol gececektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…