• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim hiç sakinleşmiyor

psikolojikdanismannisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
33
9
1
27
Bebeğim bugün bir aylık... Doğduğundan beri hiç sakinleştiremedik. Damlalar, masajlar, müzikler... Psikolojik destek de alıyorum. Ama o kadar çaresizim ki. Kolik anneler beni anlar.

Sakin ol diyorlar. Sakin olmaya çalışıyorum. Bugün bebeğimi kucağıma alıp ağlaya ağlaya salladım. Allah'ım yardım et nolur çok acizim diye.

Evet bu bir bebek ve ağlaması normal. Ama hiç susmaması normal değil. Uyurken bile sürekli huzursuz. Gazını çok zor çıkartıyorum. Ilık duş yaptırıyorum. Gazını güç bela çıkartsam da sakinleşmiyor. Bebeğimi mutlu huzurlu göremediğime yanıyorum.

Çözüm aramıyorum. Çünkü çözümü yok sanırım. Annemgilde kalıyorum. Kendi evime çıkamadım. Çünkü annemle bile durduramıyoruz. Herkes evine geç daha rahat olursun diyor ama iki kişi bile idare edemiyoruz.

Sadece içimi dökmek istedim. Rabbim evlatları ağır hastalıklarla boğuşan tüm anne babalara yardım etsin.

Ya ben sana kıyamam, o kadar üzüldüm ki. Doktorlar ne diyor, sağlık problemi yok inşallah

İnşallah yoktur bir şeyi. Benim teyzemin de yeni bebeği olmuştu, bebiş durduk yere ortalığı ayağa kaldırıyordu. Meğer burnu tıkalıymış, doktor bir tedavi yöntemi vermişti, şu an hatırlamıyorum ve iyileşmişti

reflü de olabilir mi? reflüsü olan bebek hiç susmaz genelde. kolikte belirli saatlerde genelde ağlarlar. Bir de alerji durumu da olabilir.

gaz/kolik için çingene yatağı dedikleri yataklar çok etkili oluyor eğer almadıysanız onu deneyin, uygun fiyatlılar.
bir de elektrikli sallanan anakucakları var onlarda da sakinleşiyor kolik bebekler genelde. deneme amaçlı önce birinden ödünç isteme imkanınız varsa deneyin derim.

haricinde mama mı anne sütü mü alıyor? çok sık beslenme de gazı çok arttırır.
beslenme öncesi ve sonrası hatta beslenme arasında da gaz çıkartın.
çok çok zor, gaz sancılarının en yüksek olduğu dönemleri bu dönemler.
bir de youtube da kolik bebek müziği var, ilginç şekilde o da sakinleştiriyor.
kiraz çekirdeği bantlar ve patikler var. onları da kullanabilirsiniz.

Bebeğinin özellikle bir sağlık sorunu olmadığından eminsen ağlak bir bebeğin var demek ki. 1 yaşına kadar da böyle huysuz olur. Oğlum öyleydi benim. Sadece arabada uyurdu başka da hem uyumaz hem ağlardı. Denemediğimiz yöntem götürmediğim doktor kalmadı. Emzik de tutmazdı. Sadece ağlardı. Meme de biraz sakşnleşirdi tek. Şu an MaşAllah diyim dünyanın en sakin en akıllı çocuğu bana göre 11 yaşında. Demem o ki hepsi geçiyor hepsi. Biraz dışarı çıkın. Belki bebek arabası sever.benim oğlum onu da sevmezdi. Avm giderdik en son gömleğimi çıkarıp bakım odasında babasıyla sallaya sallaya gömleğin içinde sakinleştirip eve kaçmıştık 😂😂😬 ama geçiyor hepsi

Bebeğim bugün bir aylık... Doğduğundan beri hiç sakinleştiremedik. Damlalar, masajlar, müzikler... Psikolojik destek de alıyorum. Ama o kadar çaresizim ki. Kolik anneler beni anlar.

Sakin ol diyorlar. Sakin olmaya çalışıyorum. Bugün bebeğimi kucağıma alıp ağlaya ağlaya salladım. Allah'ım yardım et nolur çok acizim diye.

Evet bu bir bebek ve ağlaması normal. Ama hiç susmaması normal değil. Uyurken bile sürekli huzursuz. Gazını çok zor çıkartıyorum. Ilık duş yaptırıyorum. Gazını güç bela çıkartsam da sakinleşmiyor. Bebeğimi mutlu huzurlu göremediğime yanıyorum.

Çözüm aramıyorum. Çünkü çözümü yok sanırım. Annemgilde kalıyorum. Kendi evime çıkamadım. Çünkü annemle bile durduramıyoruz. Herkes evine geç daha rahat olursun diyor ama iki kişi bile idare edemiyoruz.

Sadece içimi dökmek istedim. Rabbim evlatları ağır hastalıklarla boğuşan tüm anne babalara yardım etsin.
Öncelikle bir sağlık sorunu varmı yokmu ondan emin olmak lazım,benim bebeğimde kolikti ve çok zordu ama bu kadar huzursuz ve mutsuz değildi,geceleri oluyordu gündüz normal uyuyordu.

Şu an hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçecek. Benim oğlum 6 ay gece gündüz hiç susmadan ağladı. Günde 2 3 saatlik uykuyla yaşamaya çalışıyodum. Piyasadaki bütün damlaları denedik bir sürü farklı doktora götürdük. O kadar çok ağlıyordu ki göbek fıtığı oldu. Ağlama şiddetini siz düşünün artık. Sonra yavaş yavaş azaldı. Şimdi çok şükür gayet iyi. Kendinizi bu bi süreç ve geçecek diye teselli edin. Hayırlı olsun bebeğiniz. Güle güle büyütün ❤️

Kolik bir bebekse bebeğinizin sırtını kendinize yaslayıp ayaklarını yukarı doğru cektirip bekletin arada bacaklarını yukarı cekip karnına doğru bastırın eğer k*kası varsa yada gazı rahatca çıkarmasına yardımcı olur. Onun annelerde stress seviyesi yüksek olduğundan annese hep bebek ağlar ..eşiniz nerde ? O kucağına alınca da sakinleşmiyosa doktora danışmakta fayda var ama ben ciddi bişey olduğunu düşünmüyorum ağlak bir bebek var ortada. Kimle konuşşsam nerde okusam hep aynı şeyleri duyuyorum cevrem dahil. Tek dedikleri şey bebeğim susmuyor üstüne bide lohusa olunca tahammül edilmiyo demek ki. Benim yok ama okuyunca hakikaten vazgeçiyorum cocuk fikrinden 🤦🏻‍♀️

Kolik diyebilmek icin daha minik.

Tamam bu bebek sakinlesmiyor ama bunun disinda dikkatinizi çeken bir sorun yok mu?

Puskurterek kusma?
Asiri civik ishal kaka?
Gunde kac cisli kac kakali beziniz var?
Kilo alimi, uykusu ne durumda?
Emziriyor musunuz?
Doyduguna emin misiniz?

cocuk doktorunuz ne diyor?

Evde sling ya da kanguruya koyup gezebilirsiniz. Yenidoğan bebekler o sıkışıklık hissini seviyorlar genelde anne karnında gibi hissettikleri için. Beyaz gürültü deneyebilirsiniz. Akşamları banyo yaptırıp, bebek yağlarıyla masaj yapabilirsiniz. Loş ışık kullanabilirsiniz. Sallanan beşikler, ana kucakları deneyebilirsiniz. Gaz masajları var bebekler için onları yapabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar.Allah yardımcınız olsun.

Ekleme: bir de alerji konusuna da odaklanabilirsiniz. Herhangi bir besine alerjisi varsa sizin yediğiniz şeyler de etkiliyor olabilir. Böyle bir durumda diyet yapmanız gerekecek bir süre.

Back