• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim hiç emmedi...

rayiha76

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
48
-1
286
Ankara
mrb arkadaşlar.16 günlük bir bebeğim var doğumundan beri beni hiç emmedi memeyi tutmuyor bile.hergün deniyorum ama o çok inatcı.hastanede iki gün aç bıraktım memeyi alma konusunda ısrarcı oldum ama nafile.şu anda sağarak veriyorum ama bebek düzenli emmediğinden sütüm çok az mama ile besliyorum.bu arada silikon meme ucunuda denedim onuda almadı.bebeğini başından beri emziremeyen anneler varmı? bana yardımcı olursanız sevinirim...

canım ben bebeğimi de 25 gün emzirememiştim hasta olduğu için.erken doğuma bağlı bağırsaklarında yetmezlik vardı sürekli biberonla beslediler yoğun bakımda kaldı 26.gün bana emmesi için verildi.ama nafile emmiyordu ben de sinir oluyordum senin gibi.ama zorlamadım pek fazla.4.günün sonunda göğsümü almaya başladı.bu 4 günlük sürede ben oğlumu emmese bile kucağımda göğsüm açık tutuyordum saatlerce,hem süt kokusuna göğsümün kokusuna da alışıyordu,ağzını açtığında hemen göğsümü tutturuyordum ara ara 3-4 dk emip uykuya dalıyordu.alıştıra alıştıra 4.günün sonunda maaşallah 2 saat boyunca emdi.

gorumcem emzıremedı.kızı almadı hıc.hep mama ıle beslendı ama cook saglıklı bebegı.3 yasında oacak

benim oğlum ilk bir ay mememi ağzına bile almadı. her emzirmeyi denediğimde kendini geriye atıyordu. inattı çok inattı. ben de sağdım yetmediğinde mama verdım. bir aylıkken emmeye başladı oğlum.
şimdi herkez sana abuk sabuk şeyler söylüyordur. sinirlerin çok bozuktur.
kural 1: emzirememek lohusa depresyonunun en önemli nedeni olduğu için sinirlerine hakim olmaya çalış ve içinde geldiği kadar ağla.
kural 2: yemek yemeyi ve bol sıvı tüketmeyi unutma.
kural 3: imkan buldukça uyu. uyku yoksa sütte yok.
kural 4: çocuğu arada sırada aç bırak. bunu yapmak bir anne için çok zor ama yapmak zorundasın.
kural 5: emmesede boş ver sen sağmaya devam et. çocuğa bakarak sağ. annelik güdüsü sütü arttırıyor.
kural 6: bu dünyada senden ve bebeğinden daha önemli hiçbirşey olmadığını unutma. :emir_bebek:
hangi marka biberon ve emzik kullanıyorsun? bu çok önemli!!!

tavsıyeler ve destegınız ıcın tsk edıyorum arkadaslar moralim çok bozuk sutum azda olsa var bebegımde bır problem yok buna ragmen emmemesı sinir bozucu.ılk hafta aptamıl kullandım ama kabız yapıyor bu hafta bebelaka dondum bıberon cıhıcco kullanıyorum

aptamil conformil kullan. turuncu kutu. kolay sindirilen ve gaz yapmayan bir mama.
chicco iyi ama bir tanede nuby aldır. farklı biberon uçlarınıda tanısın. ben 3 farklı biberon ve 3 farklı emzik kullandım.
haklısın çok sinir bozucu. ama en azından biberon emiyor. kaşıkla vermek zorunda olsanydın hayatın gerçekten de kabusa dönerdi. :17:

canım sen ısrarlı olmaya dewam et her fırsatta wer gögsünü çektikçe gelir zten ama kndi canını sıkma benim bebeğimde erken doğdu ilk güner sütüm gelmedi sütü psikoloji çok etkiliyo canını sıkma sakın bol bol dinlen dinlenmek sütü artıırır. ben rrezene çayı içiyodum bolca bide humanann anne sütünü artıran çayı war bide dereotu hawuç çook faydasını gördüm gerçekten rezene içiyodum gögsüm sütle doluyordu bir dene istersen.stres anne sütünün acımasına neden olurmuş stres yapma bebğin sütünü sewmiyo olabilir. alışır zamanla korkma hiç! maydanozu az yemeye bak o sütü keser azaltır aklında bulunsun benim bebeğimde şimdi 6 aylık ama galiba sadece sütüm artık ona yetmiyor:( bizim sorunumuzda bu son günlerde. neyse canım bebişin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüt inşallah.:nazar:

söylemeyi unutmuşum biberonda dr browns diye bi marka war ben ilk günlerde onu kullandım sonra tekrar benm sütüme dönmek kolay oldu çünküo biberon damla damla werio sütü anne sütü gibi akıo sütü yawaş yawaş we içinde bi aparat war oda bebeğe gaz yapmayı önlüo ben çok memnun kaldım araştır dene istersen faydasını görürsün.

tşk ediyorum arkadaşlar hepimiz bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle büyütelim inşaallah Allah acılarını ve sıkıntılarını göstermesin...

canım benim oğlum da emmedi hiç
ne yaptıysam olmadı
milletin lafı da yıpratıyo insanı
sanki ben uğraşmamışım gibi zorlasaydın emerdi diyenler filan...
sıkma sen canını
biz 5 ay günde sadece 1-2 kez mama,onun dışında sütle beslendik
bazı günler hiç mamaya gerek kalmıyodu
hep sağdım sütümü,önceleri azdı ama sık sık sağınca artıyo emin ol
oğlum her ağladığında sağdım ilk zamanlar
saat başı filan ne çıktıysa verdim içti
şimdi azaldı biraz ama yine de günde 300-500 cc arası geliyo maşallah
sen ara ara emzirmeyi dene bence inşallah benim gibi olmaz da emer bebeğin
sürekli süt sağmak çok zor
emmezse de sağ sürekli her göğsünü en az 10 dk. sağ süt gelmesede,artar zamanla inş.

aynı sorunu ilk 3 gün yaşadık. Denemişsin ancak yinede yazmak istedim. Chicco nun silikon meme ucu var hem çok büyük ağzını kaplıyor,hem de kauçuk. Benimki diğerlerini almamıştı bunu aldı. Allah yardımcın olsun az ağlamadım bende. İnşallah alır canımm ya

canım benim oğlum da emmedi hiç
ne yaptıysam olmadı
milletin lafı da yıpratıyo insanı
sanki ben uğraşmamışım gibi zorlasaydın emerdi diyenler filan...
sıkma sen canını
biz 5 ay günde sadece 1-2 kez mama,onun dışında sütle beslendik
bazı günler hiç mamaya gerek kalmıyodu
hep sağdım sütümü,önceleri azdı ama sık sık sağınca artıyo emin ol
oğlum her ağladığında sağdım ilk zamanlar
saat başı filan ne çıktıysa verdim içti
şimdi azaldı biraz ama yine de günde 300-500 cc arası geliyo maşallah
sen ara ara emzirmeyi dene bence inşallah benim gibi olmaz da emer bebeğin
sürekli süt sağmak çok zor
emmezse de sağ sürekli her göğsünü en az 10 dk. sağ süt gelmesede,artar zamanla inş.

sağıyorum ama sütüm çok az mamayla besliyorum bebeğim iri bir bebek doymuyor memeyi vermeyide ihmal etmiyorum ama kesinlikle emmeyi reddeyor.en çok üzüldüğüm nokta anne ile bebek arasındaki o güçlü bağın kurulamıyor olması.birde herkesin bizde bakarız nasıl olsa seni emmiyor demeleri beni dahada üzüyor kendini sadece onu başkaları için doğurmuş taşıyıcı anne gibi hissediyorsun.ne diyelim Allah yardımcımız olsun:(

aynı sorunu ilk 3 gün yaşadık. Denemişsin ancak yinede yazmak istedim. Chicco nun silikon meme ucu var hem çok büyük ağzını kaplıyor,hem de kauçuk. Benimki diğerlerini almamıştı bunu aldı. Allah yardımcın olsun az ağlamadım bende. İnşallah alır canımm ya

tşk arkadaşım birde bunu alayım ve deneyeyim...

sağıyorum ama sütüm çok az mamayla besliyorum bebeğim iri bir bebek doymuyor memeyi vermeyide ihmal etmiyorum ama kesinlikle emmeyi reddeyor.en çok üzüldüğüm nokta anne ile bebek arasındaki o güçlü bağın kurulamıyor olması.birde herkesin bizde bakarız nasıl olsa seni emmiyor demeleri beni dahada üzüyor kendini sadece onu başkaları için doğurmuş taşıyıcı anne gibi hissediyorsun.ne diyelim Allah yardımcımız olsun:(

benimki 4 ay emdi 3. ayda bi bronşiolit oldu beslenmeyi reddetti. hastanede yattık. sonra yine emmeye başlamıştı. ama ne olduysa 1 haftadır emmiyor. biberondanda çekmiyor. kaşıkla besliyorum her yer batıyor. ben artık beni emmemesini bıraktım biberon emse diye dua ediyorum. ona bile razıyım. Allah yardımcımız olsun.

mrb arkadaşlar.16 günlük bir bebeğim var doğumundan beri beni hiç emmedi memeyi tutmuyor bile.hergün deniyorum ama o çok inatcı.hastanede iki gün aç bıraktım memeyi alma konusunda ısrarcı oldum ama nafile.şu anda sağarak veriyorum ama bebek düzenli emmediğinden sütüm çok az mama ile besliyorum.bu arada silikon meme ucunuda denedim onuda almadı.bebeğini başından beri emziremeyen anneler varmı? bana yardımcı olursanız sevinirim...

benim kızımda 2.5 aylık hiç emmedi hiççç hastanede bile zorla emzirdim sarılık olur diye korkup sürekli sağıp verdim sonra aç bıraktım alsın diye ama almadı :( sütüm kesildi az kilo aldı çünkü kusuyordu anne sütünü en sonunda mamaya başladım meğer midesinde reflü varmış nadirde olsa reflüye bağlı olarak memeyi kabul etmiyormuş bebekler ve kilo alamıyormuş başta çok üzüldüm ama o kadar anne sütünde direttiğim için pişmanım kilo kaybı var inşallah toparlanır

benim kızımda 2.5 aylık hiç emmedi hiççç hastanede bile zorla emzirdim sarılık olur diye korkup sürekli sağıp verdim sonra aç bıraktım alsın diye ama almadı :( sütüm kesildi az kilo aldı çünkü kusuyordu anne sütünü en sonunda mamaya başladım meğer midesinde reflü varmış nadirde olsa reflüye bağlı olarak memeyi kabul etmiyormuş bebekler ve kilo alamıyormuş başta çok üzüldüm ama o kadar anne sütünde direttiğim için pişmanım kilo kaybı var inşallah toparlanır

Allah acil şifalar versin canım benim bebeğimin kilo alımı normal hatta normalin üstünde diyebilirim sadece istemediği için almıyor galiba.Napalım canları sağolsun bebişlerimizin...

Merhaba,

benimde ilk gûnler sütüm gelmediginden bebegim agzina almiyordu ama çikarabildigim anne sütünü meme ucuna heryere koyu renkler dahi sûrüyordum ki agziyla dokundugunda tatsin ve agzini açsin diye. Belki i$ine yarar bi dene.

Bir de sen sakin olmaya çali$ hatta sessiz ve derin bi ses tonuyla bebi$ine ona yemek yedircegini onu çok sevdigini felan filan bir$eyler konu$ senin sesini duymak istiyordur belki agzina alirken hisetmek istiyordur.

Bir ba$ka arkada$imdan da $ekerli su ile gögüs uçlarini islattigini ve böle agzina verdigini duymu$tum.
In$allah i$ine yarar. Allah yardimcin olsun, moralini bozma.:16:

Merhaba,

benimde ilk gûnler sütüm gelmediginden bebegim agzina almiyordu ama çikarabildigim anne sütünü meme ucuna heryere koyu renkler dahi sûrüyordum ki agziyla dokundugunda tatsin ve agzini açsin diye. Belki i$ine yarar bi dene.

Bir de sen sakin olmaya çali$ hatta sessiz ve derin bi ses tonuyla bebi$ine ona yemek yedircegini onu çok sevdigini felan filan bir$eyler konu$ senin sesini duymak istiyordur belki agzina alirken hisetmek istiyordur.

Bir ba$ka arkada$imdan da $ekerli su ile gögüs uçlarini islattigini ve böle agzina verdigini duymu$tum.
In$allah i$ine yarar. Allah yardimcin olsun, moralini bozma.:16:

çok teşekkür ederim canım bunu deneyeceğim

benim ikizlerimde emmek istemiyor. sezeryan ile doğum yaptığım için ilk beş gün sütüm gelmedi. biberon mama vermek zorunda kaldım. şimdide biberona alıştıkları için emmekten sıkılıyor. ama dediğiniz gibi bende arasıra gögsümde tutuyorum. aslında onlarda emmek istiyor. ağızlarına alıyorlar ama sonra sıkılıyorlar. ama hiç değilse bir iki dakika emmer gibi yapıyorlar. bende sütümü sağıp veriyorum. ama geceleri bazen mama eriyorum. ikiz oldukları için bazen yetmiyor sütüm.
birde emzirmiş olsaydım ikisi birden uyanınca ne yapardım diye düşünüyorum.
sonuçta ben onları anne sütüyle besliyorum. onlar benim canlarım. varsın emmesinler. ama ilk günler ne kadar ağladığımı bir ben bilirim. sağlıklı olsunlar yeter bana.

sütünü iki saatte bir sağ. artacaktır. canını sıkma . benim kızımda hiç emmedi hep sütümü sağıp biberonla vwerdim. fazla sütümü de buzlukta sakladım. sütüm 5 ay yetti sonra mamalara başladık. conformil kullandık ve dr brown biberonları... ama senin bebeğin daha yeni pes etme... emebilir. emmese de dünyanın sonu değil.

Back