Merhaba,benim oğlum 11,5 aylık şu an.6,5 aylıkken benim hatamdan dolayı(geceler sık uyanıyordu,her uyandığında diş sancısı var deyip,dişi çıkıyor zann edip emzirmiştim) benimki de emzirerek uyumaya başlamıştı,bensiz uyumuyordu,çok zorluk çekiyordum,zayıfladım da,bir gün dedim ki,böyle olmaz,memedü uyutmayı bıraktırmalıyım ki,ben evde olmasam da bensiz uyuya bilsin.
1 gün gece uyuturken vermedim,30-40 dk gibi ağladı,kucağımda gezdirdim,sakinleştirmeye çalıştım.Bir sonraki gün de her uyutduğumda emzirmedim,yine 30 dk kadar ağladı,böyle bir kaç gün içinde bıraktı.Gece uykusuna geçerken eşime verdim,o yanında uyutdu,öncekiler gibi uyanınca emzirdim sadece,böylece emerek uymayı bıraktı.Ama yeni bir alışkanllk edindi,ben gündüz ve geceler uyandığı zaman kucağımda gezerek uyuta biliyorum,2.uykuya da emerek geçiyor.Gece uykusuna bazen emerek bazen emdikten sonra bir az oynuyor,sonra uyuyor.Ama öncesine göre çok rahat ettim,mesela o ay eşime bırakıp sınava gitmiştim,eşim uyutmuştu.
Eşiniz ya anneniz yardımcı olsun,geceden başlayın siz emzirip ona verin,o uyutsun,memede uyumasına izin vermeyin.
Ben de eskisi gibi desteksiz uyutmak istiyorum,ama yapamıyorum.Ben 5 aylıkken desteksiz yatmayı öğretmiştim,kendi yatağına koyuyordum,5-10 dk içinde uyuyordu.Keşke öyle devam etseydik.