Bebek Beslenmesi Bebeğim henüz 3 haftalık ama sütüm yetmiyor:(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Metebatur

*Oğullarına aşık*
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
2.567
3.179
333
Artık kafayı yemek üzereyim daha bir ay olmamış bebeğimi doyuramıyorum.Saatlerce memede duruyor emiyor tam beşiğine yatırıcam 5 dk geçmeden ağlamaya başlıyor.Kilo alımı da azdı.10 günde sadece 130 gr almıştı.Bende son bir haftadır akşamları 60 cc kadar mama veriyorum bu defa ağlayan oğlum susuyor ve mışıl mışıl uykuya dalıyor.Kilosu da düzeldi 6 günde 350 gr almış bebeğim..Fakat ben anne sütü dışında biişey vermek istemiyorum daha çok küçük((..Sütümün artması için ne yapmalıyım bi sürü şeyde denedim ama akşama doğru doymuyor oğlum sütüm çok azalıyor..Benim durumumda olan varmı?..Lütfen çok çıkmazdayım

Mrb canım.Ben de 30 martta doğum yaptım.İlk on gün sütüm çok az geldi .Doymuyordu.Mama verdik biz de ama her mamadan önce mutlaka süt gelmese de emzirdim.Neredeyse her yarım saattede bir emzirdim ki emmeyi unutmasın diye.Sütün gelmesi için sık duş aldım,humana still tea çayı içtim,Günde 4 litreye yakın su içtim,suyun haricinde 2-3 bardak ayran,1-2 bardak komposto ve bir de tahin helvası çok yedim.Çok şükür şu anda süt ile doyuyor.Şu anda humana içmeyi bıraktım ama diğerlerine devam ediyorum ayrıca papatya çayı,ıhlamur ve rezene her gün birer bardak içiyorum.Senin sütün de artar inş.Bir de moralin hep yüksek olsun.Artar inşaallah.

hayırlı olsun canımbende kızım 15 günlük olduğundan beri hem emziyorum hem mama veriyorum,kilo alımının yavaşladığını yazmasaydın çoğu bebekte oluyor dicektim,birçok bebekte doymasına rağmen 5 dk sonra uyanıyor o kadar çok şey okudumki,anne kokusu arıyor gaz sancısından dolayı vs...neyse ilk başta moralini yüksek tutmam lazım sütüm yetmiyor düşüncesi bile sütün azalmasına büyük bir sebep,sıvı tüketimini günde 4 litreden az tutma,yeşillik sütü arttırır,tahin helvası,tahin pekmez,kompostolar,sulu yemekler,çorbalar,süt ve süt ürünleri ,humananın süt arttırıcı çayı var onuda dene,rezene içebilirsin bebeğinede 1 2 çay kaşığı verebilirsin rahatlatır,incir suyunuda denemeni tavsiye ederim 2 3 incir kurusunu bir cezve suda kaynat iç,bende köfte çok süt yapardı yediğim zamanlar çok dikkatimi çekti,bir tanıdığımdada tavuk suyu çorbası aşırı süt yaparmış dene istersen,mercimek ve bulgurda sütü arttırımış..bunlara göre bir beslenme düzeni oluştur kendine canım ama sakın stres yapma bu çok önemli,inşallah sütün artar güzel haberleri buraya yazarsın canım

................

Son düzenleme:
.........................

Son düzenleme:

....................

Son düzenleme:

Tatlım benim ilk 3 gün sütüm hiç gelmedi zaten sonra sonra geldi ama şimdi de yeterli olmuyor işte.Emzirme sıklığına gelince sürekli emziriyorum zaten nerdeyse bütün gün meme de ama akşamları sinirleniyo ağlıyor doymadığını bariz belli ediyor üstüne birde kilo alması durunca mecburen verdim artık.Mamayı bi içiyo kıtlıktan çıkmış gibi aç ağlayınca dayanamyorum ne yapayım.Humana kullnadım,su bol içtim,komposta falan da yiyorum ama yine doymuyo işte ya oğlum

Çok teşekkür ederim canım evet kilo alımı yavaşladı meğerse bebeğim doymuyormuş.Bende araştırmaktan her yeni doğum yapanı arayıp sormaktan bıktım artık.Günde 4 lt su tüketmiyorum açıkçası o kadar suyu nasıl içiyosunuz ki:??diğerlerini de yaptım hemen hemen başka şeylerde ama doyacak kadar artıramadım..Hiç bişey yapmadan lıkır lıkır sütü gelenlere de çok imreniyorum..Maşallah valla

şubatta doğum yaptım mayıs 10 da bebeğim 3 aylık olacak benimde senin gibi hiç sütüm gelmedi başlarda hatta 1,5 2 ay diyeyim mamaya çok karşıydım kesinlikle vermek istemiyordum ama süt olmayınca mecbur kaldım kabullenmiştim yapacak birşey yok emzirmeyide bırakmadım 3 5 damla ne yutarsa kar diyerek hem emzirdim hem mama verdim memeyi bırakmasın diye biberonu bile ona göre aldım böyle gitti bir süre sonra sütüm geldi 1 aydır mamayı çok azaltmıştım bu aralar tamamen kestim sayılır sende vazgeçme hemen süt gelmedi bundan sonrada gelmez diye düşünme gelmesi 2 ayı bile bulabiliyor

canım sen beslenmene özen göster,moralini yüksek tut inşallah sütün artar,allah her anneye 2 çocuğu doyuracak kadar süt verirmiş

benim bebeğin kilo alımı iyi ama özellikle akşamları sütle doymuyo,günde 1 (bazen 2 kez mama veriyorum),ilk haftasında ille anne sütü içsin diye mama vermedim,sütüm de az geldi,aç kalınca sarılık oldu,2 gece hastanede yattı,hatramdan döndüm sonra,ilk başlarda 4-5 kere mama veriyodum,sütüm arttıkça mamayı azalttım,şimdi 1 e indirdim,o nedenle emdiği halde doymuyosa mama ver,zaten doyuyorsa ağlamaz,mama vermek kötü bişi değil,önemli olan anne sütünü de almaSI,ben neden mama yiyor diye hiç moralimi bozmuyorum,çünkü sütümü de veriyorum,aç kalıp ağlaması daha kötü

1 aylıktan beri mama takviyeli emziriyorum başta çok harab ettim kendimi ama artık takmıyorum

süttende vazgeçmiş değilim bana hiç bişi süt yapmıyo yinede bira mayası taleti,hümana ve hurma tüketiyorum bol su ile

ama listedekileri dene derim sağlıkla büyüt bebişini
kuru ıncır ( suyunu kaynaıp ıcmek)
yesıl merımek
ırmık tatlısı
yesıl sogan
maden suyu
bulgur kuru sogan
boza
salep
roka
tahın helvası tahn pekmezı
bool su ıcmek
heybeli çorba(kuru börülceyi haşla süz,soğan kavur biraz salça içine börülceyi at kaynamış su ekle 1 fincanda bulgur ekle)
bira mayası (tablet olarakta varmış)
HURMA

1 kg bal a 100gr susam 50 gr rezene 50 gr çörek otu karıştırıp günde 3 kere içilincede yaparmış uzman tv de buldum

Son düzenleme:

Çok doğru söylüyosun ben meme de veriyorum kesinlikle unutmasını istemiyorum.Yapacak bişey yok bugün 25.gününde dün iki kez 60 cc mama verdim ikisinide içti.Fakat meme de verdim akşama kadar memedeydi resmen.. akşamları çok az oluyor zaten açlıktan ağlayna kadar veririm ne yapabilirim ki başka

canım önce bebegini güle güle büyüt benim kızım şuan 5 aylık bendede öyle olmuştu bence bebegini yarım saatte 1 emzir en çabuk sütünü o artırıyo hatta her agladıgında ver ilk 40 günkü süt daha farklı ben sezeryanla yaptım dogumu sütüm zor geldi bolbol su hummana emziren anneler için çayı kesinlikle işe yarıyo kendi beslenmede dikkat et sakın doymuyo diye bırakma emzir eminim sütü gelcektir kendin rezene ve ıhlamurda tüket bolbol üzülme eminim artar sütün

Öncelikle çok teşekkür ederim..Bende sezeryanla doğum yaptım ilk 4 gün hiç sütüm gelmedi ama yine de emzirdim kolastrum alması için..Sütüm gelmeye başladıktan sonra 1 hafta iyyidi sonra bi gittik kilo alımı çok az dediler çocuk doymuyor ek mama başlamamız lazım falan e bende mecburen verdim çünkü emdken sonra aranarak ağlıyordu..Bende bundan sonra emzirme yanında mama takviye edicem artık

aynı senin durumundayım şuan. tam olarak bende bu konuyu açacaktım sen benm sorumu sormuşsun nasıl mutlu oldum. bende 60 cc mama veriyorum 1 aylık olduk. yetmediği durumlar doktorumda mama takviyesi yap dedi.. memeyi bırakack die korktum ama önce emziriyorum baktım sütüm doyurmuyo mama takviye ediyorm önceleri çok taktım kafaya neler içmedim yemedim ama gelmedimi gelmiyo işte. şimdi hiç düşünmüyorum veriyorum mamayı ihtiyaç halinde. zaten başkada çarem yokki. humanaya devam ediyorum sıvı tüketimini çatlasam patlasamda artırdım artık. inşallah bizimde ilerleyen günlerde sütümüz çoğalır. burda 2. aydan sonra sütüm geldi diyenleri okuyunda çok mutlu oldum umut ışığı oldu bende :)

ayyy canım benim ya ben başlarda çok kötü oldum yorganın altına girip gizli gizli ağlıyordum annem ağladığımı anlayınca o da ağlıyordu
kendi kendime ben ne biçim bi anneyim daha kaç günlük bebeği doyuramıyorum diye kendime kızıyordum çok kötü depresyona girmiştim o ara.. sonra biraz biraz düzeldim.Şuan oğlum tam 27 günlük ve son 10 gündür falan mama veriyorum..İnşallah sütlerimiz artar da mamaya gerek kalmaz

Canım, gıda çok önemli tabi..Ki arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar..Ama bunlar kadar önemli iki şey uyku ve de kesinlikle moral..Sen haklı olarak aşırı stres yapmışsın..Bunu yapma kendine..Rahat ol..Benim de doğumdan sonraki ilk günler sütüm çok gelmedi..malum sezeryanla doğumda olabiliyor bu durum..Ama ısrarla emzirdim ben..Çünkü bebiş ne kadar emerse o kadar süt gelir..Sen bebişine mama ver tabi, ama sık sık emzirmeye çalış ve sütünün geleceğine inan..

sakın strese sokup ağlama canım. bende strese girdimde az gelen sütüm iyice azalmıştı. moral düzelince sütte artıyor. takma kafaya çünkü artık mamalarda anne sütüne yakın üretiliyor. önce emzir sonra ver mama. inşallah artcak sütümüz. bide hurma ye bol bol ben dün başladım tam gaz devam. su koyuyorum oturma odasına. gördükçe içiyorum. yoksa aklıma gelmiyo su içmek :)

bebeğim 27 günlük benim de sütüm yetmiyor. aynı şekilde geceleri 60cc mama veriyorum. ama hala da yetmiyor. ilk günden beri yetmemişti sütüm. kilo kaybı da oldu malesef. sütü arttırmak için çok şey yaptım ama yetmiyor yine de. elimden geldiğince emzirmeye çalışıyorum. mamayı arttırmam gerekecek sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…