- 1 Nisan 2021
- 1.153
- 1.500
- Konu Sahibi motherofcatss
Merhabalar herkese. Bebeğim 5 gün sonra 5 aylık olacak inşallah. Bebeğim hakkında doğduğundan beri hep endişelerim var. Zaten hamileliğimi de çok stresli evhamlı geçirdim tüp bebek gebeliğiydi ve kaybetmekten çok korkuyordum. Bebeğim sağlıkla dünyaya geldi zaten hamileliğimde hiçbir problem yaşamamıştım. İlk iki ay sürekli ağlayan hiç susmayan kolik bebekti. 2 aylık olunca durulmaya başladı ağlamaları azaldı. Ama ben bebeğimin gülümsememesine aşırı takıyordum. İnternetten bakıyordum 2.ayda gülümsemeliydi sonra bebeğim gülümsemiyor diye google dan araştırıyordum otizm vs çıkıyordu. Neyse bebeğim 3.ayında gülümsemeye başladı. Daha sonra sesli gülmüyor diye takmaya başladım çünkü bebekler 3.ayında sesli güler diyordu. 4 buçuk aylık olunca sesli gülmeye başladı. O konuda da rahatladım derken şimdi de bebeğimin göz temasına takıyorum. Google dan bakıyorum yine ilk çıkan otizm otizim.. 5 aylık olacak kızım yatarken karşısında oturup konuştuğumda bakıyor gülüyor, ana kucağındayken de bakıyor. Ama kucağımdayken hiç göz teması kurmuyor dibine giriyorum hiç yokmuşum gibi davranıyor hep etrafa bakıyor. Kucağıma oturtuyorum karşısındayım yine bakmıyor. Ama diyelim ben kucağımda karşısında babası konuşuyor ona bakıyor gülüyor. Motor gelişimi çok iyi hatta önden bile gidiyor 3 buçuk aylıkken dönmeye başladı çok hareketli bi bebek. Oyuncaklara kendi uzanıyor tutuyor. Nesne takibi çok güzel. 3 buçuk aylıkken yabancılamaya başladı yabancılara ağlıyor bazen. O yatarken başının arkasına geçip seslendiğimde kafasını çevirip bakıyor. Ama kucağında olduğu kişiyle asla göz teması yok. Benzer durum başına gelen var mı? Şu ayda düzeldi diyen? Lütfen yorum yapmadan geçmesin.