Bebek Beslenmesi Bebeğim gündüz emmiyor :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

catlamismisir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
359
40
Hanımlar 3.5 aylık bir oğlum var çok şükür şu son 1-2 haftaya kadar herşey iyiydi. Geçtiğimiz hafta sol göğsümdeki süt az gelmeye başladı. Ben de önce onu emziriyordum-ki emdikçe gelir belki diye nitekim başarıyordum eskisi gibi dolmuyor ama kesilmedi hiç değilse. 3 ay muayenesinde sınırda kilo almış. Böyle devam ederse ek gıdaya başlarız dedi doktor. Ben de istemiyorum henüz.
Neredeyse 1 haftadır da gündüz emziremiyorum. Acayip derecede ağlıyor. Gaz var zannediyorum ama yok yani saatlerce emmediği oldu. Gece uyku arasında emiyor ancak. Bugün sağdım iki göğsümü de kesilmesini istemiyorum daha çok erken enjektörle vermeye çalıştım ama damağını acıtırım diye korktum zorlayamadım. Biberonla vermeye çalıştım zar zor çıkara çıkara yarısını içti. Kalan yarısını da 2.5-3 saat sonra verdim bu kez iştahla içti. Sonra uyuduk beraber sağdıktan sonraki geçen 6 saatte iki göğsüm de çok güzel doldu. Uyanmadan aldım emzirdim öyle uyandı. Akşam uykusuna yatmadan emzireyim dedim yok yine bağırarak ağlamalar. Uyuttum ben de artık uyku arasında emzireceğim. Bu durumu yaşayanlar var mı? Ne yapmam gerekiyor? Hep evde olsam gündüzleri sağıp biberonla vereyim dicem ama dışarda olduğumuz veya misafirliğe gittiğimizde fln ne yapacağım. Önümüz bayram malum. Bana bi akıl verin kızlar (

Kızlar bunu yasayan yada Çevresinde duyan kimse yok mu bugun de emmedi en son gece 3.30 da emzirdim ne yapcam ben :'(

Benimde kızım 3 aylık oldu aynı durumu bende yaşıyorum çok üzülüyorum emzirmeye başladığım anda ağlamalar başlıyo saatlerce emmese duruyo napcam bilemiyorum gece uyku sersemi emiyo bi çözüm bulursanız paylaşın lütfen Rabbim yardımcımız olsun kuzularımız emer inşallah

Merhaba canım benim oglum 3.5 aylikti bu durum başladığında, yada ben o zam fark ettim çünkü doyduğunu yada açılmadığını düşünüp emzirmedihim olmuştur Öncesinde. 5 ayımız bitecek 4 gun sonra. Yani 1 Ayı gecti hala aynı mı eh son 3-4 gündür değişme var tabi. Neler yaptığımı anlatayım.
Öncelikle doktora gittik tabi idrar tahlili vs enfeksiyon var mı bakıldı iştahsızlık yaparmış çünkü. Cok şükür hersey temiz cikti.
Doktor bir çözüm bulamadı. Özel hastanede dogum yaptım oradaki oğlumun ilk doktoruna gidiyorduk.
Sonra aile hekimine gideyim dedim. Sıcaklardan olabilir sık sık yıka dedi. Kimin değişmiş olabilir parfüm fln Değiştirme yada kullanma ve sen de sık sık duş al. Havalar sıcak malum terliyorun kokuyoruz. O günden beri hergun en az 1 yıkıyorum Oğlumu. Her Yıkama oyle detaylı degil suya tut çıkar serinlesin maksat.
Internetten araştırmalar yaptım neden olabilir diye. Bi kere uykuya da en az beslenmesi kadar Önem vermemiz gerekiyor Avrupa'daki uzmanlar bunu söylüyor. Bunu bildim bileli de bir uyku düzeni oturtmaya çalıştım. Ne zaman dışarı çıksak oglum sakin ve kendi Odasında uyumasın emmiyor. O yüzden kapattım kendimi eve. Arada bir emme aralar da belki bir nefes almaya çıkıyoruz. Onun dışında yok oyle gezmeymis aksam oturmasiymis..
3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Bu da demek oluyor ki 3 saatte bir de uyuması lazım madem uykuda emiyor.
Odasına koyu renk perde aldım çabuk uyanmasın gündüz uykusunu alsın diye.
Emzirmeye çalışırken kulağıyla oynadım (kulağı ağrıyor olabilir veya ickulak iltihabi olabilir diye okumuştum) cok bastırmadan ufak ufak temizlermis gibi yada kaşırmış gibi.
Burnu tıkalı oldugunda emmezmis. Sürekli burnunu kontrol edip açmaya çalıştım.
1 gece ac bıraktım gündüz emsin diye.
Gündüz kucağıma aldığımda uyumadiginda çırpınırdı hafif sallayayarak ayağa Kalkıp meme ucunu tuttururdum.
Yavaşça oturup oyle emzirdim uykuya dalarardi.
Sonra ninni ve ilahiler soyledim dikkati direkt benim dudaklarımda toplanırdı baska yerlere dikkati dağıtmasına izin vermedim.
Bakalım bu ay ki kontrolümüzde kilomuz nasıl olur. Kilo alımı sınırdaydı. Eğer yine Sınırda çıkarsa ek takviye devam sutu fln vermeye Başlıcaz. Ama cok şükür 5 ay bitmiş olacak. Anlayacağın arkadasım isin zor sabır istiyor kesinlikle üzülüp strese girmemen lazım bebekler hissediyor çünkü. Rahat olmaya çalış "sen inatsan ben de inadım sen benden çıktın oglum" deyip kendimi rahatlattim hep :) 5 dk sonra bidaha deneyin olmadı mı 10 dk sonra bidaha vs vs boyle boyle insallah senin Çabuk düzelir. Her bebekte olabiliyormuş yapı meselesi galiba kimi anneler sabırsızlıktan mamaya baslayivermisler. Kimileri de bizim gibi çocukları icin kendilerini yemişler..
Kolay gelsin ise yarar bir metodun olursa lütfen paylaş burda

Bende bugün tekrar doktora götürdüm kulağına falan baktırdım ağrıyo olabilirmi diye çok şükür bişey yok dedi makatta küçük bi çatlak gördü onun için kremler verdi. (Hametan,fito,anestol,bepanthol). Tabi ağlamalarıyla pek bi alakası yok bence bu durumun. Kremleri kullanmaya başladım bugün inşallah bu arada oda iyileşir. Emme problemi içinde şu taktiği uygulamaya başlıycam uykudan uyanırken sersem haliyle hemen alıp emziriyorum emiyo. Uyuturkende aynı şekilde yapınca sıkıntı yaşamadım. Sizin söylediklerinizide uygulayacam inşallah kökten çözülür. En sonuna kadar anne sütüyle beslemek için herşeyi yapıcam yeterki sağlıklı olsun. Banyodan snra bebek yağıyla masaj yapıyorum ben hava sıcak olduğu için üşütme derdi olmuyo. Masajda rahatlatıyo iyce. Bugünkü çabalarım ve sonuçları bunlar bi gelişme olursa kesinlikle yazıcam çooook teşekkür ederim önerileriniz için.

Benim kızımda 3 aylık ve aynı problemi ben de yaşıyorum,memeyi gördüğü zaman çığlığı basıyor,çareyi bende uykudan uyandığında sersem haliyle emzirmekte ve uykuya dalış halinde buldum,4-5 gündür bu şekilde gidiyoruz bakalım ne olacak.3.ay kontrolünde 690 gr almış,bşr daha ki ay 600 ün altında alırsa takviyeye başlarız dedi doktor.umarım gerek kalmaz

bebeğimin 3 ayı bitmek üzere. hala memeyle barıştırmaya çalışıyorum
çoğunlukla ağlayarak, ağlamıyorsa da mızıldanarak alıyor memeyi.
herkese tavsiyem bebekleri kandırmanın yolunu bulmaya bakın
yatak kenarına oturup zıplayarak mı emer, ayakta gezerek mi, şarkı söyleyerek mi,
arabada mı, fon makinası sesiyle mi,
uyku arasında, uyku öncesinde, uykudan sonra her yolu her zaman deneyin.
bazen çok acıktıklarında da artık memeyi emme sabrı kalmıyor biraz süt sağıp kaşıkla besleyip sonra meme deneyin
bazen memeyi almaları için çok acıkmaları gerekiyor, bir seferlik biraz ac kalsa bir sey olmaz deneyin,
rutin oturtmaya bakın. banyodan sonra emmesi rahat diye kesfedip sürekli cocuk yıkamayın :)
onun yerine baska aktivitelerde bulun
emmediyse uzerini değiştirin,
gerekirse soyun beziyle emzirmeyi deneyin
acık renk, iyi hissettiğiniz, konforlu kıyafetleri tercih edin, hatta teninizi hissetmesi için çıplak emzirmeyi de deneyin
değişik sesler ilgisini çekebilir, yada sessizlik isteyebilir
örneğin emzirirken konusmaya başladığım anda memeyi bırakan bir bebek benimki.
kucakta rahatsa daha sık kucağınızda tutun. hem kokunuza alışsın hem kendini güvende hissetsin.
korkmayın alışmaz.
aklınıza gelen bir sey varsa alışmasından korkmadan yapın. emmemesinden daha kötü olmaz. bebeğin alışkanlığını değiştirmek 3 gunden uzun sürmez diye düşünüyorum. şunun şurasında kaç günlükler ki?

bir de bunların hepsini denerken yıpranmayın. elinizden geleni yapıyorsunuz ve vazgecmiyorsunuz, daha nolsun?

stres olmayın, mutlaka bir yakınınızdan yardım alın. (anne, kardeş, eş...)

yakınınız size baksın siz bebeğe

lohusalık bitti daha ne yardımı diye düşünmeyin

uykunuzu iyi alın ki hem stresiniz azalsın hem sütünüz artsın

her şeye rağmen emmediyse, reddettiyse de kendinizi suçlamayın. bebekte olsa kendi seçimi var,

saygı gösteriyoruz napalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…