Merhaba canım benim oglum 3.5 aylikti bu durum başladığında, yada ben o zam fark ettim çünkü doyduğunu yada açılmadığını düşünüp emzirmedihim olmuştur Öncesinde. 5 ayımız bitecek 4 gun sonra. Yani 1 Ayı gecti hala aynı mı eh son 3-4 gündür değişme var tabi. Neler yaptığımı anlatayım.
Öncelikle doktora gittik tabi idrar tahlili vs enfeksiyon var mı bakıldı iştahsızlık yaparmış çünkü. Cok şükür hersey temiz cikti.
Doktor bir çözüm bulamadı. Özel hastanede dogum yaptım oradaki oğlumun ilk doktoruna gidiyorduk.
Sonra aile hekimine gideyim dedim. Sıcaklardan olabilir sık sık yıka dedi. Kimin değişmiş olabilir parfüm fln Değiştirme yada kullanma ve sen de sık sık duş al. Havalar sıcak malum terliyorun kokuyoruz. O günden beri hergun en az 1 yıkıyorum Oğlumu. Her Yıkama oyle detaylı degil suya tut çıkar serinlesin maksat.
Internetten araştırmalar yaptım neden olabilir diye. Bi kere uykuya da en az beslenmesi kadar Önem vermemiz gerekiyor Avrupa'daki uzmanlar bunu söylüyor. Bunu bildim bileli de bir uyku düzeni oturtmaya çalıştım. Ne zaman dışarı çıksak oglum sakin ve kendi Odasında uyumasın emmiyor. O yüzden kapattım kendimi eve. Arada bir emme aralar da belki bir nefes almaya çıkıyoruz. Onun dışında yok oyle gezmeymis aksam oturmasiymis..
3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. Bu da demek oluyor ki 3 saatte bir de uyuması lazım madem uykuda emiyor.
Odasına koyu renk perde aldım çabuk uyanmasın gündüz uykusunu alsın diye.
Emzirmeye çalışırken kulağıyla oynadım (kulağı ağrıyor olabilir veya ickulak iltihabi olabilir diye okumuştum) cok bastırmadan ufak ufak temizlermis gibi yada kaşırmış gibi.
Burnu tıkalı oldugunda emmezmis. Sürekli burnunu kontrol edip açmaya çalıştım.
1 gece ac bıraktım gündüz emsin diye.
Gündüz kucağıma aldığımda uyumadiginda çırpınırdı hafif sallayayarak ayağa Kalkıp meme ucunu tuttururdum.
Yavaşça oturup oyle emzirdim uykuya dalarardi.
Sonra ninni ve ilahiler soyledim dikkati direkt benim dudaklarımda toplanırdı baska yerlere dikkati dağıtmasına izin vermedim.
Bakalım bu ay ki kontrolümüzde kilomuz nasıl olur. Kilo alımı sınırdaydı. Eğer yine Sınırda çıkarsa ek takviye devam sutu fln vermeye Başlıcaz. Ama cok şükür 5 ay bitmiş olacak. Anlayacağın arkadasım isin zor sabır istiyor kesinlikle üzülüp strese girmemen lazım bebekler hissediyor çünkü. Rahat olmaya çalış "sen inatsan ben de inadım sen benden çıktın oglum" deyip kendimi rahatlattim hep :) 5 dk sonra bidaha deneyin olmadı mı 10 dk sonra bidaha vs vs boyle boyle insallah senin Çabuk düzelir. Her bebekte olabiliyormuş yapı meselesi galiba kimi anneler sabırsızlıktan mamaya baslayivermisler. Kimileri de bizim gibi çocukları icin kendilerini yemişler..
Kolay gelsin ise yarar bir metodun olursa lütfen paylaş burda