Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım 16 aylık.çoğu zaman bizim de 150 cc de kalıyor.
yoğurt yemiyor,bazen ayran içiyor.günlük peynir yedirmeye çalışıyorum.bir kibrit kutusu etmez o da.
süt o kadar önemli değil.günlük aldığı toplam süt ürünleri miktarı 450-500 cc kadar olmalı.biz çoğu zaman yakalayamıyoruz ama elimden geleni yapıyorum.
bence totalde aldıgı mıktara bakmalısın yanı sadece sut olarak nıtelendırme..yogurt peynır bız bunlarda olan proteının baska bıseyde olmadıgını sanıyoruz ama oyle degıl tabıkı..yemeklerıne kıyma koyarak yesıl mercımek bılhassa yedırerek alternatıfler yapabılırsın..mesela ben yogurduna muz katıyorum bıraz fındık badem cevız hangısı varsa ve labne yanı proteın mıktarını artırıyorum..ayrıca tadıda enfes oluyo :) cunku bızımkı 150 200 arasında kalıyo devam sutu...cok sevmıyo hatta hıc sevmıyo uykusunda anca ıcırebılıyorum oda bı ıhtımal..
oldugu kadar dıcez o zaman ..:) olması gereken gıbı olsa keske hersey...kendınızı kasmayın oluruna bırakın ıctıgı kadar sut ıcsın..yogurt corbası yapın,sutlu corba yapın,sutlu tatlılar yapın,muhallebıler felan ..peynır yedırın daha ne olsun...saglıkla yasasın evlatlarımız ınsaallah..ve bızım bu tedırgınlıklerımız onlara yarın sıhhat olarak donnsün bu uıgraslarımız..
canım herşeyin fazlası zarar.2 kasede yoğurt yiyormuş daha ne olsun
300-400 cc çok iyi bir rakam.sadece sütten değil totalde alması gereken rakamdır bence.