Çocuk Hastalıkları Bebeğim gülmüyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asseellii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2021
33
4
1
45
Merhaba arkadaşlar,

Bebeğim bugün 57 günlük , göz teması çok az , sürekli etrafa duvarlara tavanlara dalıyor, dikkatini çekemiyorum, ayrıca gülmüyor, sadece 2 gündür sabah uyanır uyanmaz güldürmeye çalışıyorum, o da gülüyor mu gülmüyor mu anlaşılmıypr. Sizin bebekleriniz ne zaman güldü. Çünkü nörolojik olarak sağıklı olduğunun göstergesiymiş

Merhabalar, daha önce yazmıştım bebeğim göz teması kurmuyor ve gülmüyor diye, şimdi çok şükür 4 gündür göz teması kuruyor, gülüyor, aguluyor. Fakat bunu sırt üstü yatırıp bebeğimin göz hizasında olursak yapıyor. İnstagram hesabında otizmli bir annenin story ne denk geldim. Bebeği bütün herşeyi yapıyormuş fakat odaya biri girdiğinde bebeğin yanından geçtiğinde ilgisiz davranıyormuş ancak göz hizasına geldiğinde tepki veriyormuş. Bunu dinleyince yine içime kuşku düştü, benim bebeğimin bir diğer sorunuda etrafı inceleyerek bakmaması sadece dalgın ve boş bakmasıydı. Şüphelenmeliyim bilmiyorum, daha 4 gün olmuş saydığım tepkileri vereli, etrafa olan ilgisizliği geçer mi bilemedim. Lütfen cevap verirseniz çok sevinirim

Bebeğiniz çok küçük daha. İlk bebeğiniz olduğu için endişe ediyorsunuz anlıyorum ben de öyleydim ama sonra ne kadar evham yapmışım diyorum. Bebeklerde herşeyin oturması 3 ayı buluyor ki benim bebeğim 3 ayda bile doğru düzgün gülmüyordu oldukça geç güldü ama şimdi kahkahaları evi inletiyor . Öyle hızlı ilerliyorlar ki şaşıracaksın merek etme

daha 4 aylik neden kendinize bu eziyeti yaşarıyorsunuz

İnternet üzerinden kişisel tecrübe genellemeleri izlememenizi ve takip etmemenizi tavsiye ederim. Her bebek farklıdır o yüzden gelişimleri de farklıdır. Bakın daha kaç ay olmuş ki dünyaya geleli gün hesabı yaparak gelişimini tartmaya çalışıyorsunuz, bu kadar evham kuşku sizi zorlar annelik böyle birşey değil.
Siz yalnızca bebeğinizle bol bol bakışın, konuşun, gözlerine bakarak gülün. Bende burdan okur takip ederdim aynı zamanda doğum yapan arkadaşların bebekleri 40ları çıkmadan gülüp tepki vermeye başlamıştı ben bebeğimin ilk bana bakarak tebessümünü 2. ayına birkaç gün kala görebildim :)

Şimdi nasıl derseniz geçen seneki sessizce etrafı izleyip gülmesini özlüyorum diyebilirim o kadar hareketli ki arkasından koşarken yetişemiyorum 2 hafta sonra yaşını dolduracak. Yani evham yapmayın geçen günlerinizi doya doya yaşayın emin olun çok çabuk büyüyor ve gelişiyorlar

Bebeğim 3 aylık bu arada, ikinci çocuğum. İlkin de tüm süreç ortalama sürelerde ilerlemişti. Tabi ki her bebeğin gelişim süreci farklı. 3 ay a kadar hepsini yapmasına çok mutlu oldum. Dediğim gibi etrafına boş boş bakması, kendi haline bırakınca anlık dalmaları beni korkutuyor. Kasım ay ının başında muayenemiz var. Yazarım yine. Bu ara da cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum

Benim oğlumda hiç gülmezdi fotoğrafta gülsün diye kırk takla atardım dördüncü ayını geçince bir açıldı pir açıldı bir bebek bu kadarmı güzel güler dediler hep şimdi nasıl bebişin

Şimdide kızım da evham yapıyorum beş aylık şuan dengeli translokasyon var her şeyi ayına göre yapıyo ama sessiz önceden kendince sesler çıkarıyordu üç buçuk aydan sonra iyice sesizleşti

Maşallah bebeğinize, biz de etrafına boş ve dalgın bakışlar var, beni krokutan o. Ancak konuşup zorla baktırıyoruz kendimize öyle gülüyor, bakalım ben de 4. Ayını bekliyorum

Maşallah bebeğinize, biz de etrafına boş ve dalgın bakışlar var, beni krokutan o. Ancak konuşup zorla baktırıyoruz kendimize öyle gülüyor, bakalım ben de 4. Ayını bekliyorum
İçinizi ferah tutun bişeyi olduğunu sanmıyorum arkadaşımın bebeği de öyleydi çok sakin sessiz kendi halindeydi şimdi maşşallahı var her bebek bir olmuyor sakin bir yapıya sahiptir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…