11 aylık yürüdü. Sağlığı ile hiç sorun yaşamadım şükürler olsunSağlığı nasıl, yürüme, konuşma onlarda geç kalma oldu mu
Maşallah, gülmeme dışında sizinle göz teması kuruyormuydu. Yoksa siz yokmuşunuz gibi davranıyordu11 aylık yürüdü. Sağlığı ile hiç sorun yaşamadım şükürler olsun
Hatırlamıyorum valla 4 yıl olduMaşallah, gülmeme dışında sizinle göz teması kuruyormuydu. Yoksa siz yokmuşunuz gibi davranıyordu
daha 4 aylik neden kendinize bu eziyeti yaşarıyorsunuzMerhabalar, daha önce yazmıştım bebeğim göz teması kurmuyor ve gülmüyor diye, şimdi çok şükür 4 gündür göz teması kuruyor, gülüyor, aguluyor. Fakat bunu sırt üstü yatırıp bebeğimin göz hizasında olursak yapıyor. İnstagram hesabında otizmli bir annenin story ne denk geldim. Bebeği bütün herşeyi yapıyormuş fakat odaya biri girdiğinde bebeğin yanından geçtiğinde ilgisiz davranıyormuş ancak göz hizasına geldiğinde tepki veriyormuş. Bunu dinleyince yine içime kuşku düştü, benim bebeğimin bir diğer sorunuda etrafı inceleyerek bakmaması sadece dalgın ve boş bakmasıydı. Şüphelenmeliyim bilmiyorum, daha 4 gün olmuş saydığım tepkileri vereli, etrafa olan ilgisizliği geçer mi bilemedim. Lütfen cevap verirseniz çok sevinirim
İnternet üzerinden kişisel tecrübe genellemeleri izlememenizi ve takip etmemenizi tavsiye ederim. Her bebek farklıdır o yüzden gelişimleri de farklıdır. Bakın daha kaç ay olmuş ki dünyaya geleli gün hesabı yaparak gelişimini tartmaya çalışıyorsunuz, bu kadar evham kuşku sizi zorlar annelik böyle birşey değil.Merhabalar, daha önce yazmıştım bebeğim göz teması kurmuyor ve gülmüyor diye, şimdi çok şükür 4 gündür göz teması kuruyor, gülüyor, aguluyor. Fakat bunu sırt üstü yatırıp bebeğimin göz hizasında olursak yapıyor. İnstagram hesabında otizmli bir annenin story ne denk geldim. Bebeği bütün herşeyi yapıyormuş fakat odaya biri girdiğinde bebeğin yanından geçtiğinde ilgisiz davranıyormuş ancak göz hizasına geldiğinde tepki veriyormuş. Bunu dinleyince yine içime kuşku düştü, benim bebeğimin bir diğer sorunuda etrafı inceleyerek bakmaması sadece dalgın ve boş bakmasıydı. Şüphelenmeliyim bilmiyorum, daha 4 gün olmuş saydığım tepkileri vereli, etrafa olan ilgisizliği geçer mi bilemedim. Lütfen cevap verirseniz çok sevinirim
Bebeğim 3 aylık bu arada, ikinci çocuğum. İlkin de tüm süreç ortalama sürelerde ilerlemişti. Tabi ki her bebeğin gelişim süreci farklı. 3 ay a kadar hepsini yapmasına çok mutlu oldum. Dediğim gibi etrafına boş boş bakması, kendi haline bırakınca anlık dalmaları beni korkutuyor. Kasım ay ının başında muayenemiz var. Yazarım yine. Bu ara da cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum
Şimdide kızım da evham yapıyorum beş aylık şuan dengeli translokasyon var her şeyi ayına göre yapıyo ama sessiz önceden kendince sesler çıkarıyordu üç buçuk aydan sonra iyice sesizleştiBenim oğlumda hiç gülmezdi fotoğrafta gülsün diye kırk takla atardım dördüncü ayını geçince bir açıldı pir açıldı bir bebek bu kadarmı güzel güler dediler hep şimdi nasıl bebişin
Benim oğlumda hiç gülmezdi fotoğrafta gülsün diye kırk takla atardım dördüncü ayını geçince bir açıldı pir açıldı bir bebek bu kadarmı güzel güler dediler hep şimdi nasıl beb
İçinizi ferah tutun bişeyi olduğunu sanmıyorum arkadaşımın bebeği de öyleydi çok sakin sessiz kendi halindeydi şimdi maşşallahı var her bebek bir olmuyor sakin bir yapıya sahiptirMaşallah bebeğinize, biz de etrafına boş ve dalgın bakışlar var, beni krokutan o. Ancak konuşup zorla baktırıyoruz kendimize öyle gülüyor, bakalım ben de 4. Ayını bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?