Bebeğim Göğsümü Hiç Tutmuyor

Nurcan4149

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2023
4
-2
28
Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olun Kızım 15 Günlük Hiç Bi Şekilde Göğsümu Tutmuyor Ne Denediysem Olmadı Göğüs Ucum Hiç Yok Makineyle Sagarak Veriyorum Ucu Hafif Çıkıyor Makineyi Çektiğim Gibi İçine Geri Çekiyor Ek Olarak Gece Mama Veriyorum Sütüm Kesilir mi Acaba?

Göğsünüzün ucunu o çıkıntıyı değil kahverengi kısmı komple ağzına alması lazım. Eğitim aldım orada öğrendim henüz doğum yapmadım ama sütün kesilmemesi için 2 saatte bir emzirin ya da sağım yapın. Bir göğüste en az 20-30 dk durması gerekir. Ve dediğim gibi kahverengi kısmı komple ağzına almalı ve asla makas gibi sıkmayın göğsünüzü. C şeklinde tutun. Bebek emme işini kendi yapıyormuş.
Ve zaten mamaya alışırsa memeyi istemez. Daha doğrusu biberona alışırsa istemez. Göğüs temasını unutmaması için yenidoğan beslenme sondası kullanabilirsiniz mama verirken. Google görsellere bakarak ne demek istediğimi anlarsınız

Biberona alıştırma kaşık biberonla ver çenesi kuvvetlenmeye başladığında alacaktır henüz çok küçük çekince gelmiyor meme ucu sinir oluyordur süt yok diye
Benimde bir göğsümün ucu yok oğlum ondan emmeyi sevmezdi sonra çenesi kuvvetlenince reddetmeyi bıraktı
Şimdi hamileyim Az kaldı doğumuma biliyorum yine aynısını yaşayacağım üç çıkarıcı aldım ne olur ne olmaz diye de biliyorum ki işe yaramayacak
Kaşık biberon aldım mama da alacağım tedbir amaçlı
Şırınga ile daha sağlıklı diyorlar bide hortum kiti varmış onu araştır istersen göğüse tutup ordan hortumla emmesini sağlamak memeye de alıştırıyormuş bebeği

Silikon göğüs ucu kullandınız mı? Benim de öyleydi, 2 gün hiç ağzına almadi. Sonra uç ile aldı, yine mama desteği verdik. Siz süt yapan şeyler yiyip içmeye ( bana kuru incir kaynatıp ılık içmek çok iyi gelmişti) devam edin , mama içince daha uzun süre tok oluyorlar siz o arada yine sağın sütünuz azalmasin diye. Kızım yaklaşık 10 ay meme ve biberon ile mama beraber gitti, meme reddi olmadı inşallah size de olmasın. Birde Dr bana philips avent niplette göğüs ucu cikariciyi önermişti ama silikon ucla hallolunca ona bakmadim, isterseniz bakın ona da

Emzirmenin UCLA bir ilgisi yok. Hatta ucunu alırsa yara oluyor meme . Lütfen memenizin siyah bölgesini mümkün olduğunca sokun. Bebeğin başı memeye karnida karnınıza bakacak şekilde bebeği kucağınıza alın. C şeklinde memenizi tutun. Yapmanız gereken meme ucunuzu bebeğin burnuna ve üst dudağına deydirmek bebek ağzını refleksle acicak ozamn ağzına memeyi doğru kavratin. Dudakları dışa dönük olsun. Ayrıca biberon vermeyi bırakın. Biberon bebeğin memeyi doğru kavramisini ve aktif emmesini engeller . Kaşık biberonlar var onlardan temin edin. Araya plastik sokmayın. Gece ve gündüz 2 satte bir emzirmeli yada sagmalisiniz. Aynı işlemi gecede yapmalısınız gece sütü çok onemlidir bebekler için. Büyümeyi sağlayıcı süt gece sütüdür. Gece emzirmez yada sagmaz iseniz sütünüz yavaş yavas azalır .
Anne karnı sesi beyaz gürültü acabilirsiniz sakinleştirir. Ten tene temas yapın emzirmeye calsiirken üstünüz çıkarın bebeğinde . Banyoda akan su esliginde emzirmeye çalışın . Bebeğiniz unuttuğu memeyi hatırlatmalisinz emmesi için ogretmelisiniz.

Hepsini Denedim Silikon Uçtan Tiksinmeye Başladı Ağzına Koyduğum Gibi Midesini Bulandırıyor

Kendimi gördüm resmen. Bu siteye kayıt olma sebebim bu mesele. Sezaryen olmuştum sütüm gelmedi diye mama ile başladım biberon verdim meme reddi oldu. Sağıp enjektörle vermeye başladım ta ki sütüm çoğalana kadar(çünkü biberonla ağzına şopur şopur süt dolmasına alışmıştı hemen o yüzden emme için çaba harcamak istemiyordu). İlk zamanlar içmedi silikon uçla bile çünkü alışmıştı biberon ucuna . Sütüm çoğalınca silikon(mamajoo-en iyisi bu ince ve enn az kayan-) içine biraz sıkıyordum öyle vermeye çalıştım içmedi 5 gün sonra falan silikonla birden içmeye başladı. Farklı yaptığım hiçbir şey yoktu. Daha sonra ara ara silikonsuz vermeye çalıştım ağlayınca takıyordum susunca tekrar çekiyodum ağzından derkenn 3 aylıkken bıraktı . Benim de göğüs uçlarım sizinki gibi. Enjektörle çekme vs her şeyi yaptm hiçbir işe yaramamıştı. Silikon uç beni kurtardı ancak sonra onu da bıraktrmak gerekiyor ve çokkk sabırlı olmanız lazım. O kadar ağlıyordum ki allahma bin şükür oldu şimdi darısı sizin başınıza da. Sadece sabırlı olun başka hiçbir şey seğil. Boşuna yıpratmayın kendinizi.

Sağıp biberonla mı veriyorsunuz? Öyleyse eğer bırakın ve enjektör, kaşık veya kaşık biberonla verin. Red yapmaz bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…