Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesibebegım gögsümü almak istemıyor
Konu Sahibikaaayraaa
Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
iki bucuk aylık bebeğim göğüsümü almak istemiyor.göğsüme yatırdıım an ağlamaya başlıyor uykuluyken cok rahat emıyor sütüde problem olsa gecede emmez dıye dusunuyoruum peki gündüz neden reddetiyoor moralman yıkık durumdayıım ne yapmam lazıım anneler:a015::a015::a015::a015:
ben de ayni durumdayim. zaten hep kismi emzirdim ama once emzirip sonra mama verirdim. simdi gögsümü almayinca ya sagdigim sütten veriyorum ya da mama.cünkü 6-7 saat yememezlik ettigi oluyor. aramizdaki o tatli bag bitecek diye cok üzülüyorum. benimki de gece emiyor ve de uykuluyken ama uykuluyken de cok gücsüz emiyor. sürekli kipirdatmak durumunda kaliyorum ve gögüslerimi bosaltmiyor. Daha dün bir ebeyle görüstüm. farkli pozisyon deneyin ya da baska bir odada emzirin diyor. karanlik ve sessiz de olabilir. bana yaramadi belki size yarar. bebeginiz kacinci ayda bilmiyorum ama dis dünyayi kesfettigi an bebekler anne memesinden daha cazip geliyor yenilikler eger bebek de de istahli degilse...
6,5 aylık oğlum var bende sizin gibi sorun yaşamıştım.kafayı yemiştim 3 ay emerken birden gündüzleri ememyi bıraktı 15 gün sonrada gece emmelerini kesdi.mememde sorun olduğunu düşünmüştüm ama beşinci ayda yeğenim çapur çupur emince sorunun bebeğimde olduğunu anladım. bir sürü kitap okudum dr la konuştum. birincisi arkadaşın dediği gibi dış çevreye ilgisi artan bebek emmeyi bırakmak istermiş. onun için emme pozisyonunu ve sessiz yerde emzirmeyi öneriyorlar.ikincisi bebeğin alması gereken süt miktarı artarsa annede yeterli sütü üretemezse ve özellikle biberon gibi hızlı akan beslenme verilirse memeyi çabuk unuturmuş.üçüncü neden se meme grevi denen bir durum . hiç bir neden olmaksızın bebek birden memeden ayrılırmış. annemin komşusu aynı sorunu yaşamış 15 gün inatla bebeğine sadece kaşıkla su vermiş ve bebek sonunda emmeye geri dönmüş ama durum farkl mama alacak güçleri olmadığından biz elbette 15 gün bebeği aç bırakmayı göze alamayız. bende ise moralman çökmüş olduğumdan sütüm hemen hemen kesilme noktasına geldi. büyükler dayadı biberonu mamayı.sonra başladım sağmaya dünyanın sonu değil diye ve inanın bir ay daha sadece sağdığım sütle (bazen geceleri mama verdim 200 cc yi geçmez) bebeğimi besledim hala da besliyorum.ve ilk başlarda 200 cc gelen sütüm bir hafta sonra 1000 cc oldu sağmakla. tavsiyem hemen bi pompa alın ve sağmaya başlayın ve mutlaka kucağınızda verin. ve kesinlikle memeden uzaklaştırmayın sütünüz yetiyorsa mama vermeyin bi de emzirmeyi uyku sersemi iken deneyin. umarım kısa zamanda bebeişleriniz memeye dönerler.
sakın pes etme cnm bi ara benim minikde almadı uyurken emiyodu uyanıkken meme verince kendini yırtarcasına ağlıyordu ama ben ısrarla emzirdim gezidrerek şarkı söyleyerek falan sonunda geri döndü memeye.şimdi diş çıkarıyoruz yine zor alıyor.
bende aynı sorunu yaşayanlardanım oğlum 3 aylıkken memeyi emmek istemiyodu ben kucağıma yatırıp memeyi ağzına sokmaya çalıştıkça o kafasını geri atıyodu ayakta zıplata zıplata emzirdim uyumasına yakın emzirdim biberon çok az verdim bi süre sonra direnmekten vazgeçti hamdolsun şimdi hala emiyo
sende pes etme sık sık emzirmeye çalış mamayıda iki gögüsünü de verdikten sonra ver hatta kaşık biberonu verirsen memeni bırakmaz anne sütünden daha kıymetli bişey yoktur bırakmasına izin verme bi süre sonra tadını alınca seni bırakmaz
benim kızda aynı şekilde çok canım sıkılıyor. günde 2 kere mama veriyordum toplasan 150 cc ederdi. şimdi günde 3-4 kez veriyoruz mamayı.gündüz pek emmek istemiyo.bugün sağı emmedi,solu emdi.heralde süt yoktu orda. Sonra uyku sersemi emzirdim sağı,süt de birikmişti emdi.
alizecim alışınca kaşığa da alışıyorlar.ben 3 günlüktü mama takviyesi yapmaya başladım sütüm yetmeyince. kaşıkla veriyordum baktım memeyi emmiyo kaşıkdaki gibi aksın diye bekliyor.1 gün mama vermedim geri emdi. sonra biraz daha büyüyünce kaşıkla yemedi,kafayı sağa sola sallıyordu sabredemiyordu,biberona geçtim. son zamanlara kadar bi sorun yoktu günde 2 kez mama veriyordum.diğer zamanlarda emiyordu.
gerçekten biberonla emerken etrafı izleyebiliyor kafa bi otarafa bi bu tarfa dönüp bakıyo. ondan emmek istemiyor da olabilir.
benim kızda aynı şekilde çok canım sıkılıyor. günde 2 kere mama veriyordum toplasan 150 cc ederdi. şimdi günde 3-4 kez veriyoruz mamayı.gündüz pek emmek istemiyo.bugün sağı emmedi,solu emdi.heralde süt yoktu orda. Sonra uyku sersemi emzirdim sağı,süt de birikmişti emdi.
süt yok diye bişey yoktur bizim dr muz şöle anlatmıştı bebek memeyi emmeye başladığında beyne komut veriliyo bebek memeyi emiyo süt üret diye oda memeye emir veriyo süt salgılanıyo süt her daim vardır günde 3 4 defa mama veriyosanız zaten bebeğiniz mamaya alışmıştır ben günde 1 kere veriyodum
cnm benim oğlumda şuan 6-5 aylık ilk aylarda tek göğsümü emmek istemiyordu sınra onu hep gece verdim uyku sesemliği aldı sonra birden emmeye basladı şükür hala emio
süt yok diye bişey yoktur bizim dr muz şöle anlatmıştı bebek memeyi emmeye başladığında beyne komut veriliyo bebek memeyi emiyo süt üret diye oda memeye emir veriyo süt salgılanıyo süt her daim vardır günde 3 4 defa mama veriyosanız zaten bebeğiniz mamaya alışmıştır ben günde 1 kere veriyodum
Arkadaşlar bu emmeyi reddetme ne zaman başladı sizde.Benim bebeğim şu an 10 günlük ve ilk günden beri çok zorlanıyorum emzirmekte.Denemediğim yol kalmadı.Zar zor sola alıştı ama sağa gelince kriz oluyor.Bir de yavrum sarılık oldu sünneti yapıldı doktorlar hastaneler derken çok zorlandı alışmakta.Doktor böyle giderse mamaya başlatıcak çok korkuyorum mamaya geçersek beni hepten emmez diye.
ben bebeklerin biberona ca buk alisacagini düsünmüyorum. en azindan benim oglum ben her emzirmeden sonra mama verirdim basta emerdi. sonralari bende 2ye indirdim.oyle oldu ki istemedigi zaman biberonu almiyordu ve gögsümü biberondan dolayi almamaylik ettigini sanmiyorum.
Bu arada benim bebegimde basta cok yaygara yapip almiyordu gögüslerimi. hastanede emzirme basligi vermislerdi.daha kolay emiyordu gögüs ucu yumusayip cikana kadar. sonrada iste buna bir alisti.tam 2,5 hafta ugrastim aliskanligini bozmak icin. o aglardi ben aglardim . cesitli emzirme pozisyonlari denedim. bir gögsümü tutuyor birini tutmuyordu derken bir gün pat diye 2sini de tutmaya basladi sükür. hala düsününce nasil hallettim de aldi gögüslerimi bulamiyorum ama pes etmeyin. sanirim gögüs ucunuz emzirmeye yatkin olana kadar bogusacaksiniz bebeginizle.