Bebeğim gelişim olarak 2 hafta önde gidiyor!!

TuCi_

Evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
190
23
118
36
Merhaba Bayanlar,
22+ 4 günlük hamileyim :) Geçen hafta bebeğim normalinden fazla gelişmiş olduğu gözlendi. 2 hafta önde gidiyormuş. Şekerden şüphelendi doktor, bugün şeker yüklemesi yapıldı hepsi normal çıktı. Anlayacağınız bebeğim tombikmiş :) Doktor erken doğum olabilir dedi, buda bizi korkuttu yani. Bebeğim iyi beslendiği için sevinelimmi yoksa erken doğum riski olduğundan üzülelim mi bilemedik
Bu durumda olan varmı aranızda ? Yada bunları yaşayan oldumu sonuç ne oldu ?

Benimki de bir hafta önden gidiyor. İlk hamileliğimde de öyleydi, kendi isteğimle 39. haftada sezaryen olmuştum , yoksa bebeğin erken doğuma meyli yoktu (ama hem bebek büyümüştü hem de ağustos ayı olduğu için çok ödem olmuştu vücudumda o yüzden bekleyemedim 1 hafta daha ve bebeğimin de hiçbir sağlık sorunu yoktu çok şükür).

şimdi ki hamileliğimde o şekilde ilerliyor. Gerçi son adet tarihine göre gebelik haftası hesaplanıyor ama erken döllenme sözkonusu olabilir yani belki de bebek 2 hafta önden gitmiyordur.

Allah bağışlasın önce canım, bu bebeğinide inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın sağlıkla :)
Bende polikistik over vardı zaten, o yüzden zor bulduk gebelik haftasını. Sonrada kesinleştirmiştik, hep normaldi. Bakalım nasıl olacak bundan sonra, sezeryan olsun istemiyorum, normal doğum herzaman daha iyidir

Korkmayın benımde bebegım ıkı hafta ondeydi erken geldı ama gelişiminde sıkıntı yoktu sağlıklı bir bebekti . Sağlıkla alın kucağınıza

Zamanından önce doğarsa erken doğmuş olmıcakki zaten,gelişimi 2 hafta önde olduğu için vaktinde doğmuş gibi olucak, gelişimini tamamlamış olucak zaten,sezeryandada 38,39 haftalarda doğum oluyor onun için sorun olacağını sanmıyorum

Gelişimini tamamlamış olucak dediğiniz gibi, peki normal doğum mu olur acaba yoksa sezeryanamı alırlar :/

İnşallah sorunsuz normal olur belki sonra düzelir diye ümit ediyoruz bakalım

Benim şu anki durumum böyle pkoydum evet hamile kaldım baslarda kendi haftasındaydı sonra 1 hafta one gecti derken 28. haftalardan sonra 2 hafta önde gitmeye basladı. şu anda dogum gozukmuyor ama belli de olmaz diyor doktorlar. bu hafta da dogurma sonra dogur dediler 37. hafta gibi cocugun kuveze girme riski ortadan kalkıyor herhalde gelişimi o zaman tamamlanıyor gibi. şimdi erken dogar ya da dogmaz demiyorlar 2 ayrı hastane ve doktora gidiyorum ikisi de bişey demedi. Nst ye baglandım sancı yok. bakalım kısmet dogum sekli de belli değil. cocuk nasıl istiyosa oyle herhalde bilemedim ben de

Benm hamileliğimdede ilk başlarda sizinki gibiydi son aylarda 4 hafta önden gidiyodu kendinizi strese sokmayın Allah ın izniyle hiçbir sorun yaşamaZsınız inşallh. Ben yaşamadım hamileliğim çok rahat geçti hiç bi hastalık çıkmadı şeker tansiyon vs.
Benm sezeryan olacağı kesindi ona rağmen tarih vermedi dr.um. Bi tarih verdi gittim 37 haftalıktı anne karnında ne kadar dursa o kadar iyi dedi 38+1 de doğmuştu bebeğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…