Çocuk Hastalıkları bebeğim geceleri resmen sinir krizi geçiriyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
başlığa ne yazacağımı bile bilemedim,sinir krizi dedim ama ne olduğunu ben de anlayamıyorum.uykudan çığlık çığlığa ağlayarak kalkıyor,sanki bizi görmüyor,hiçbirşekilde ulaşamıyorum,emzirmeyi deniyorum,su veriyorum almıyor.çırpınıp kıvranıp duruyor.kucağımızda zaptedemiyoruz.yatağa bırakıp sakinleşmesi için bekliyoruz.5dakika kadar sürüyor.yay gibi geriyor kendini,dişlerini sıkıp bağırıyor.sonra normal ağlamaya başlayınca o krizin geçtiğini anlıyorum o zaman alıp emziriyorum,sakinleşip uyuyor.haftada en az bir kez oluyor.
ben çok sık kabus görüp çığlık atarak uyanırım,eşim bazen uyandırabilmek için beni tartaklamak zorunda kalır,zor kendime gelirim.allahım lütfen oğlum bana çekmiş olmasın.
doktorumuza sorduk,normal dedi.bebekler genelde gündüz yaşadıklarına uykuda böyle tepkiler verirler.kalabalığa girdiğinde,eve misafir geldiğinde,parka gittiğ günlerde bile olur dedi.doktor bunları söyledikten sonra dikkat ettim gerçekten de yeni bir durum yaşadığı günlerde oluyor genellikle.
yine de içim çok rahat değil,buna benzer bir durum yaşayanınız var mı?lütfen yazın.

başlığa ne yazacağımı bile bilemedim,sinir krizi dedim ama ne olduğunu ben de anlayamıyorum.uykudan çığlık çığlığa ağlayarak kalkıyor,sanki bizi görmüyor,hiçbirşekilde ulaşamıyorum,emzirmeyi deniyorum,su veriyorum almıyor.çırpınıp kıvranıp duruyor.kucağımızda zaptedemiyoruz.yatağa bırakıp sakinleşmesi için bekliyoruz.5dakika kadar sürüyor.yay gibi geriyor kendini,dişlerini sıkıp bağırıyor.sonra normal ağlamaya başlayınca o krizin geçtiğini anlıyorum o zaman alıp emziriyorum,sakinleşip uyuyor.haftada en az bir kez oluyor.
ben çok sık kabus görüp çığlık atarak uyanırım,eşim bazen uyandırabilmek için beni tartaklamak zorunda kalır,zor kendime gelirim.allahım lütfen oğlum bana çekmiş olmasın.
doktorumuza sorduk,normal dedi.bebekler genelde gündüz yaşadıklarına uykuda böyle tepkiler verirler.kalabalığa girdiğinde,eve misafir geldiğinde,parka gittiğ günlerde bile olur dedi.doktor bunları söyledikten sonra dikkat ettim gerçekten de yeni bir durum yaşadığı günlerde oluyor genellikle.
yine de içim çok rahat değil,buna benzer bir durum yaşayanınız var mı?lütfen yazın.

aynı sorunu bende yaşadım bi dönem.
bilirim nasıl zor olduğunu.
ne yapsam sakinleştiremezdim ve ağlaması azalacağı yerde daha çok bağırırdı.
dr.unda dediği gibi gündüz yaşadıklarından çok etkileniyor bebekler.
ve birde nazara ben çok inanırım.nazarda bebekleri geceleri böyle huzursuz ediyor.

benim nacizane tavsiyem, geceleri bol bol oku, ve yastığının altna küçük kur'an ı kerimler oluyor ya onlardan koy.
biz böylelikle atlattık o dönemi allahın izniyle...

:80:

bence o halini o sırada kameraya çekip doktora izletin o zaman neler olduğunu daha iyi anlar. bebeklerde böyle şeyler olabiliyor ama sizin kafanız karışıksa ve rahatlamak için bunu tavsiye edebilirim.

Uyku terörü diye birşey var. Bir rahatsızlık değil aslında. Bebeğe bir zararı da yok. Ona benzettim ben, biraz araştır, doktorunuza da uyku terörü olup olmadığını sorabilirsin.

Bu konuyu ben açmıştım,belki aynı durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.evet ne yazık ki üstteki mesajda arkadaşın yazdığı gibi oğlumun probleminin adı uyku terörü.şimdi 2buçuk yaşında oldu hala devam ediyor.doktor zamanla geçeceğini,ilaç tedavisine falan gerek olmadığını söyledi.zaten kendine gelince o geçirdiği panik ve korku krizini hatırlamıyormuş.
Genetik etkisi de varmış,ne yazık ki bana çekmiş.devam ederse biraz büyüyünce tedavi ettirmeyi düşünüyorum

Bende 2 yaş civarı olan gece terörü (uyku terörü) diye biliyorum.

Sanırım geçici bir süre oluyor. Bir müddet bekleyin gerekirse pedagogdan yardım alın.

sanki bu mesajı ben yazmışım gibi :) bir zamanlar benim yaşadıklarımın aynısını yaşamışsınız.. zamanla geçiyor merak etmeyin bende ilk zamanlar panik yapmıştım ama zamanla geçti. merak ettiğim bebeğinizin bu durumu sonradanmı oldu yoksa en baştan beridir devammı ediyor.

sanki bu mesajı ben yazmışım gibi :) bir zamanlar benim yaşadıklarımın aynısını yaşamışsınız.. zamanla geçiyor merak etmeyin bende ilk zamanlar panik yapmıştım ama zamanla geçti. merak ettiğim bebeğinizin bu durumu sonradanmı oldu yoksa en baştan beridir devammı ediyor.

inşallah dediğiniz gibi olur,geçer.
sonradan olmadı hep vardı,çok küçükken anlamıyorduk ciddi gaz sancısı var falan zannediyorduk,devam ettikçe tecrübe kazandık,bu nöbeti tanır olduk ama dediğim gibi hep vardı

Merhaba benim 4 aylik bir. Kızım var cok sorunlu bi bebek uyku yonunden ne yaparsam uyutamıyorum uyudugu zamanda en fazla 20 dk uyuyor geceleri cok problem olmuyor bı sekilde yapıyorum ama gunduzlerı uyuyamadıgı için krız gecirio resmen mama da yemio ne olur bana yardım edin ne yapabilirim hiç bir yere cıkmıyorum 4 aydr kafayı yıycem artık

Benim oğlumda dönem dönem böyle oluyor sanki bi yerini kesiyorlarmış gibi çığlık çığlığa resmen bağırarak ağlıyor ne yapsak sakinleşmiyor 5 dk sonra normal ağlamyaa dönünce emziriyorum dalıyor..rüya mı görüyor bilmiyorum ama çok kötü o halini görmek bu aralar olmuyor umarım olmaz 15 aylık bu arada....

Bu sorununuz düzeldi mi acaba? Aynı sorunu bende 2,5 yaşındaki kızımda yaşıyorum. Artık sinirlerim dayanmıyor. Böyle devam ederse yardım almayı düşünüyorum.

Merhaba;yıllar geçmiş ama tam yaşadığım durumu anlatıyorsunuz.Tıpkı herseyi ile aynı..
Ne oldu sonra?Kendiliğinden geçti mi?Çok merak ediyorum lütfen yardımcı olun kafayı yemek üzereyiz eşimle😬

Merhaba;yıllar geçmiş ama tam yaşadığım durumu anlatıyorsunuz.Tıpkı herseyi ile aynı..
Ne oldu sonra?Kendiliğinden geçti mi?Çok merak ediyorum lütfen yardımcı olun kafayı yemek üzereyiz eşimle😬
Bebeğimde alerjiden suphelendindoktir hep gaz derlerdi bu krizlerine. Suan diyetteyiz bakalım..

Bebrğiniz kaç aylık?
Gündüzleri evde tv açıyor musunuz çok yanında?
Bizim oğlanı da ufaklen perşembeleri yüzmeye götürürdüm , her persembe gecesi böyle çıplık çığlığa..
ilk 1.5 sene her heyecanlı gün sonrası böyle gece uyanırdı krizle. Uyanmak da denmez, uyandırmam gerekirdi yoksa krizi bitmezdi.
Uyku terörü veya gece terörü mü ne diyorlar bu olaya.
Sanırım 1.5 yaşından sonra baya azaldı,, şimdi dönemsel oluyor.
Hoş benim oğlan hala her sabah aneeee geeelll diye bağıra bağıra ağlayarak uyanıyor, 3 yaşına girecek aralıkta.. bu huyu gecmedi, öyle gözler kapalı kriz şekilde ağlayarak..

Back