Bebeğim geceleri çooook sık uyanıyor

Betul56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
Oğlum 1yaşında. Doğduğundan beri bir gece dahi deliksiz uyumadı. Bir ara iki kere uyanıyordu sadece ama kısa sürdü o da:) Gecede ortalama 7-8 kez uyanıyor. Daha aşağı pek düşmüyor. Bazen 15-20yi buluyor:) Gülüyorum çünkü alıştım ama bu hep böyle mi gidecek merak ediyorum. Uyku eğitimini düşündüm bi ara ama gece uyandığında emzirmezsem çok ağlıyor, uykusu iyice açılıyor. Gün içinde de, gece de emerek uyuyor. Ben buna bağlıyorum ama bilemiyorum. Bir gün düzene girecek mi sadece yaşayanlardan bunun cevabını öğrenmek istiyorum.

Evet tabi girecek inşaallah.
Emzirmeyi kestiğinizde düzene giriyorlar.
Emzirerek uyuttuğunuz için gece bunun için kalkıyor.
Gece emzirmeyi bırakabilseydiniz çok rahatlardınız.

Evet tabi girecek inşaallah.
Emzirmeyi kestiğinizde düzene giriyorlar.
Emzirerek uyuttuğunuz için gece bunun için kalkıyor.
Gece emzirmeyi bırakabilseydiniz çok rahatlardınız.
Teşekkür ediyorum cevabınız için. İnşallah emzirmeyi kesince biter dediğiniz gibi.

Oğlum 1yaşında. Doğduğundan beri bir gece dahi deliksiz uyumadı. Bir ara iki kere uyanıyordu sadece ama kısa sürdü o da:) Gecede ortalama 7-8 kez uyanıyor. Daha aşağı pek düşmüyor. Bazen 15-20yi buluyor:) Gülüyorum çünkü alıştım ama bu hep böyle mi gidecek merak ediyorum. Uyku eğitimini düşündüm bi ara ama gece uyandığında emzirmezsem çok ağlıyor, uykusu iyice açılıyor. Gün içinde de, gece de emerek uyuyor. Ben buna bağlıyorum ama bilemiyorum. Bir gün düzene girecek mi sadece yaşayanlardan bunun cevabını öğrenmek istiyorum.

Merhaba, benim kızım da 6,5 aylık o da çok sık uyanıyor. Nadiren deliksiz 2,5 saat uyuduğu oluyor. Genelde saat başı kalkıyor , hatta ilk emeklemeye başladığı günlerde (6.ayın ilk haftası bitmeden emeklemeye başladı) 15 dakika, yarım saat, 1 saat... artık hangisi denk gelirse uyanıyordu :))) 4 aydan önceki gece uykuları iyiydi 5 saat falan uyurdu... Şimdi nerdeeee ... Ben ek gıdalar ağır geldi sandım ama; ilk emeklediği zamanlar daha sık uyanır , ağlar .... gibi şeylerden bahseden bir yazı okudum ki kalkar kalkmaz emekleme pozisyonuna geçiyor...
Benim kızım da emerek uyuyor , doktor geceleri pışpışla ya da su ver dedi ; ama daha beter ağladı... Kolay gelsin uykusuz anne...

Merhaba, benim kızım da 6,5 aylık o da çok sık uyanıyor. Nadiren deliksiz 2,5 saat uyuduğu oluyor. Genelde saat başı kalkıyor , hatta ilk emeklemeye başladığı günlerde (6.ayın ilk haftası bitmeden emeklemeye başladı) 15 dakika, yarım saat, 1 saat... artık hangisi denk gelirse uyanıyordu :))) 4 aydan önceki gece uykuları iyiydi 5 saat falan uyurdu... Şimdi nerdeeee ... Ben ek gıdalar ağır geldi sandım ama; ilk emeklediği zamanlar daha sık uyanır , ağlar .... gibi şeylerden bahseden bir yazı okudum ki kalkar kalkmaz emekleme pozisyonuna geçiyor...
Benim kızım da emerek uyuyor , doktor geceleri pışpışla ya da su ver dedi ; ama daha beter ağladı... Kolay gelsin uykusuz anne...
Maşallah çok erken emeklemiş. Biz herhalde emeklemeyecek dedik 10aylıkken başladı emeklemeye çünkü :) :) Uyku konusunda ben alıştım artık da tabi deliksiz uyku bir başka :) İki yaşına kadar emzirebilirsem eğer, kaldı benim 1senem. Sonra düzelir diyorlar. İnşallah sizin de uzun sürmeden düzene girer. Şimdi bizim dişler de çıkıyor onun etkisi desem hep öyleydi. Alışkanlık oldu herhalde. Emzik de kabul etmedi. Sanırım emme ihtiyacından dolayı uyanıyorlar sık sık. Allah yardımcımız olsun :)

ne zaman düzene girdi uykularınız ben uykusuzluktan çıldırcam.. biras geç oldu ama inş.okursunuz

ne zaman düzene girdi uykularınız ben uykusuzluktan çıldırcam.. biras geç oldu ama inş.okursunuz
Henüz tam anlamıyla girmedi düzene. Yani geceleri hala uyanıyor ancak eskisi kadar sık değil çok şükür. 2-3kez uyanıyor. Gündüz uykularını teke düşürdüm. Şuan uyuyor =) 20ay bitmek üzere. Kendiliğinden düzelecek sanırım. Çünkü 2-3kere uyanmak benim için hayaldi. Çok şükür artık uykumu ben de alıyorum =) Sizin kaç aylık bebeğiniz

Henüz tam anlamıyla girmedi düzene. Yani geceleri hala uyanıyor ancak eskisi kadar sık değil çok şükür. 2-3kez uyanıyor. Gündüz uykularını teke düşürdüm. Şuan uyuyor =) 20ay bitmek üzere. Kendiliğinden düzelecek sanırım. Çünkü 2-3kere uyanmak benim için hayaldi. Çok şükür artık uykumu ben de alıyorum =) Sizin kaç aylık bebeğiniz

canım bebeğim 8 ayı bitti hersaat kurulmuş saat gibi kalkıyor

Uyku düzenleyici bitkisel şuruplar var Can'ım ben 1 hafta yatmadan 1 saat önce veriyordum bizde işe yaradı. Yine uyanıyor ama 1-2 defa sabaha kadar uyumayan çocuk akşam sekiz de uyuyor çoğu Zaman güneş batmamış oluyor sabah 8 buçukta uyanıyor onunla sen de yat inat et yataktan kalkma onu da salma alışıp uyuyorlar

Uyku düzenleyici bitkisel şuruplar var Can'ım ben 1 hafta yatmadan 1 saat önce veriyordum bizde işe yaradı. Yine uyanıyor ama 1-2 defa sabaha kadar uyumayan çocuk akşam sekiz de uyuyor çoğu Zaman güneş batmamış oluyor sabah 8 buçukta uyanıyor onunla sen de yat inat et yataktan kalkma onu da salma alışıp uyuyorlar

bu bitkisel şurubun adını verebilirmisi,niz lutfen valla uykusuzluktan bigun yıgılıp kıalcam bi kösede

benim oğlum da karnı tok olduğu zaman çok güzel uyuyor ama aç olduğu zaman saat başı mız mız ağlayarak uyanıyor ben de emziriyorum emmek için uyanığını düşünüyorum emzirmeyi kesince uykusu düzene girer diyor herkes ama inşallah..

Ne zaman düzene giriyor acaba uykuları. Kızım 6 aylık saat başı kalkıyor uykusuzluktan bittim artık.

Sıçrama evresinde olabilir. Benim miniğim de sıçrama evresindeysen 10 dakikada 1 uyanıyor gece. Sıçrama geçince yine daha az uyanacaktır. Emzirme bitince de tamamen düzene girecektir Sıçrama haftaları

Bizimde sıkıntılarımız birebir ayni kizim sadece bir dönem gece 2 kere uyanır emer uyurdu simdi 10 aylik ve her saat basi bazen 20 30 dk bir uyaniyor, emmeyince çığlık kiyamet, 2yasina kadar emzireceğim ama gece emmesini biraktirmanin yolu var mi siz biraktirabildiniz mi

Bizimde sıkıntılarımız birebir ayni kizim sadece bir dönem gece 2 kere uyanır emer uyurdu simdi 10 aylik ve her saat basi bazen 20 30 dk bir uyaniyor, emmeyince çığlık kiyamet, 2yasina kadar emzireceğim ama gece emmesini biraktirmanin yolu var mi siz biraktirabildiniz mi
Benim de 10bucuk aylık bebeğim var, bir de 3,5 yaşında çocuğum var. İkisi de farklı farklı tecrübeler olsa da, ortak noktası ve kolaylaştırıcı olan beraber uyumak oldu/oluyor. Memeyi verip ben de uykuma devam ediyorum.
Bir de nedenlerini bilirsek biraz daha kolaylaşıyor. 9 ay civarında ayrılık kaygısı başlıyor. Anne kokusu, kalp atışı vs. arıyor olabilir.
Yeni bir beceri kazandığı için sürekli onu yapmak istiyor olabilir uyku saatleri dahil. Ucabildiginizi farkettiniz mesela, ne yaparsıniz,. hangi durumlarda uçuyorsunuz, nasıl duruyorsunuz vs. deneyimlemel istemez misiniz, bu durumda uyku gündeminizde ucabilmekten önce gelmez sanırım,😚

X