Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar benim oğluşum 2 aylık geceleri uzun uyuyyor çok endişeliyim aç kalıyormudur? Uyurken emzirmek istiyorum ama emmiyor...
topiclerin güzin ablası
Kayıtlı Üye
acıksa sizi zaten bir yaygarayla uyandırır...bebeklerin de iç dürtüleri bizimki gibi çalışır.acıktığında,üşüdüğünde,canı yandığında,sıcak bastığında,sıkıldığında(bu 10.aydan itibaren)bebekler ağlayarak durumlarını annelerine bildirir merak etmeyin.uyku da bir gıdadır,bölmeyin uykusunu ufaklığının...
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benim de 2,5 aylık kızım var. Gündüzleri sabah bir kere emiyor ve akşam üzerine kadar uyuyor. Bugün doktorundaydık, acıkmıyormuyor mudur, uyandırsam mı acaba diye sordum. Doktorumuz acıksa o yaygara yapar aç olduğunu anlatır merak etmeyin emdikleri ona yetiyordur dedi. İçiniz rahat olsun, ben de çok tereddütlüydüm doktora sorana kadar.
Ya arkadaşlar hiç olur mu??! Bebeğinizi her 3 saatte 1 mutlaka ama mutlaka emzirmelisiniz. Bebeğiniz uyurken onu emzirmeniz gerekli. Yoksa yeterince beslenemez. Bebeğiniz uykudayken onu kucağınıza alın ( muhtamelen uyanmıyacaktır ) topuğunu biraz sıkın veya başını okşayın veya meme başını bebeğin yanağına sürtün ama mutlaka ve mutlaka emzirin. 2,5 aylık bebek acıktığını daha bilmez. Hala kendini anne karnında zannediyor çünkü. Bebek 4 aydan sonra acıktığı zaman uyanıyor.Benim bebeğim 2 aydır geceleri aralıksız uyuyor.
oglumm - kizimm
Kayıtlı Üye
bizede dr.umuz 3-4 saatte bir emzir uyuyo olsa bile uyandır demişti..bebeğiniz daha küçük yeterince beslenemeyeblirler...uyandırıp emzirmelisiniz bence..
evet bebek uyanmazsa da 3 saatte bir emzirilmeli bunu banada dr umuz söylemişti ..ben kucağıma alıp kulak memsine dokunuyordum uyanmıyordu ama emmeye başlıyordu sonra zaten geceleri acıkınca yada altına yapınca uyanmaya balşladı
M U C İ Z E M...
Kayıtlı Üye
bu dertten muzdarip olduğum için başımdan geçenleri bende yazmak istedim. 10 aylık bir bebeğim var. banada dedi doktor 3 saatte bir uyandır emzir diye. ben uyuyan çoçuğu sürekli uyandırıp emzirdim. annem teyzem bana kızdılar sen delimisin uyuyan çocuğu uyandırıp emzirilir mi hiç diye. bende kızdım siz doktordan daha mı iyi bileceksiniz diye. eskiler bu işi daha iyi biliyor. çok geç anladım. uyku da alması gereken bir gıdadır. ben uyuyan çocuğu uyandırdım emzirdim. şimdi 10 aylık bebeğim gündüz hiç uykusu yok en fazla yattığı 1 saat. gece de 2-3 saate bir acıkır. koş süt hazırla. yani uyku düzenini bozdum şimdi de doğru dürüst uyumaz. bence ne güzel bebeğin uyuyormuş hiç uyandırma zaten acıkınca yaygara kopartır o.
İyi ki geldin pamuğum..
Kayıtlı Üye
3 saati sakın geçirmeyin, küçücük bebek o açlığı bilmez daha, ben su sürüyordum yanaklarına zaten emerken tekrar uyuyakalıyor,
gelişimini durdurursunuz,
benim doktorum sakın 3 saati geçmesin dedi, uyuyorsada uyandırcaksınız dedi,
zaten bebek açlıktanda uyurmuş, halsizlikten yani
bu dertten muzdarip olduğum için başımdan geçenleri bende yazmak istedim. 10 aylık bir bebeğim var. banada dedi doktor 3 saatte bir uyandır emzir diye. ben uyuyan çoçuğu sürekli uyandırıp emzirdim. annem teyzem bana kızdılar sen delimisin uyuyan çocuğu uyandırıp emzirilir mi hiç diye. bende kızdım siz doktordan daha mı iyi bileceksiniz diye. eskiler bu işi daha iyi biliyor. çok geç anladım. uyku da alması gereken bir gıdadır. ben uyuyan çocuğu uyandırdım emzirdim. şimdi 10 aylık bebeğim gündüz hiç uykusu yok en fazla yattığı 1 saat. gece de 2-3 saate bir acıkır. koş süt hazırla. yani uyku düzenini bozdum şimdi de doğru dürüst uyumaz. bence ne güzel bebeğin uyuyormuş hiç uyandırma zaten acıkınca yaygara kopartır o.
Eğer bebek sadece anne sütüyle besleniyorsa kesinlikle gece mutlak emzirilir. Eskiler tabiki çok şey biliyorlar ama eskiden de örneğin ben 81 doğumluyum. 1980 lerde insanlar bebeklerine doktor yönlendirmesiyle ve çevrenin de baskısıyla sma mamayla besliyorlarmış. (Sonradan sonradan anne sütünün ne kadar da faydalı olduğu anlaşıldı.)Mamalar anne sütüne göre daha doyurucu olabiliyor. Bu nedenle gece uyanmayabiliyorlar. Uyanmasalar bile uyku arasında her bebek anne memesini yada biberonu mutlak alırlar. Almıyor diye bişey yok. Bebeişinizi iyice uyandırın demiyorum ama yarı uykulu halde onu besleyin.
10 aylık bebeğinizin gündüz uykusunun hiç olmaması önceleri geceleri bebeğinizi uyandırmanızla alakalı değil bence. Benim oğlum neredeyse 9 aylık oldu hala geceleri 1 kere bazen anne sütü bazen biberon maması veriyorum. gündüzleri de 2 öğle uykusuyla birlikte günde 14 saat uyuyor bebeğim
canım oğlum varlığına şükür..
Kayıtlı Üye
Bu konu doktorum programında geçmişti. Çocuk gelişimi doktoru vardı ve o uyandırılmaması gerektiğini söyledi biri bağlanmıştı telefonda ona kesinlikle gece emzirmek için uyandırmayacaksınız dedi eğer kendisi kalkarsa o zaman emzirmek lazımmış bizde gece uyurken kalkmak ister miyiz uykularını en ağır olduğu saatlerde kaldırıyoruz ayrıca bir arkadaşın yazdığı gibi bu seferde alıştığı için artık siz kesmek isteseniz bile rituel haline geldiği için yaşı ilerleyince de mama süt tarzı şeyler isteyecektir. Bu da fazla kilo almasına ve hazımsızlık çekmesine neden olur.
bana göre her 3 saatte bir emzirmek gerekiyor ama tabi uykuda bi gidadir.
bence öyle yaptin diye onun uyku düzeni bozulmadi.zaten bebekler büyüdükce az uyumaya baslar.benimki öyle yeni dogudunda ancak aciktiginda uyanirdi yoksa hep uyurdu.sonradan 3 ayina girdiginde yavas yavas parca parca uyumaya baslardi.simdi 6,5 aylik ve geceleri uymuyor en erken 1'de uyur bunuda nadir.yoksa 2,5-3 gibi uyur.bazende öglen aksam toplam 2 saat uyur ve gece gec uyur.bu cocukla alakali birsey.birde söyle birsey var hamilelik dönemde eger az uyuduysan ayni sekilde bebeginde öyle uyur.hamilelikte ben nasil uyduysam oglumda ayni öyle uyuyor.ben cok uyurdum ve oglum digerlerine göre iyi uyuyor.mesela benim arkadasim kocasiyla birlikte ineternet cafe isliyor.hamilelikte bile calisiyordu ve hep gece mi desem sabah mi desem en gec 5 de uyur ve ogluda ayni öyle oda cok az uyur.emzirme konusuna gelince madem bebeklere kiyilmiyor her 3 saatte degil her 5 saatte emzirilsin.benim ki aciktiginda agliyordu ve halen öyle.bazen aglamadiginda ben onu alip emziriyorum.
özellikle çocukları byüten melatonin hormonu geceleri uykuda salgılanıyor bu sebepleki uyuyan bebeği bencede uyandırmamak gerek benim ikinci bebeğim şuanda 3 aylık ve gece uykusuna geçtiğinde 4-6 saat arası uyanmıyor acıkınca basıyo yaygarayı kilosu sağlığıda gayet yerinde ve hatta normale göre çok iyi gelişimide bu sebeple bırakın bebeğiniz uyusunda büyüsün arkadaşlar yani en azından ben böle yapıyorum....
2 aylık cok küçük daha bencede 3-4 saatte bir emzir gelişimi için cok önemli. yani 6 aylık falan desen dediğin doğru ama 2 aylık daha cok küçük.
canm benimde 3.5 aylık bebegim var oda geceleri uzun uyuyor ama ben her 2 saate bir kalkıp mama veriyorum beni emmedigi için mamayla beliyorum her doktora uyma sonra az kilo alır sık sık yedir meme veriyorsun galiba onu uyandırmaya çalış ve emzir yoksa aç kalır bebeklerin açıkmasını beklersek bazı bebekle karınları zil çalınca aglarlar buda pek saglıklı olmaz daha çok küçük. ben yatmadan önce pirinç unu yapıp veriyorum daha sonra uyuyup 2 yada 2bucuk saat sonra 60ml mama veryioum yemese bile zorluorum sende öyle yap derim.
Aman diyeyim 3 saati geçirme.uyandırmadan da emzirebilirsin.çok küçük o acıktığını bilemez.zaten acıktığı için uzun uyuyodur o.şekeri düşer falan allah korusun.ben iki çocuğumada uyguladım.uyku düzeni falan bozulmaz.zaten bir kaç ay soa sen onu değil o seni uyandıracak.
valla benimde 25 günlük oğlum var.akşam 00.30 a kadar emiyor beni..sonra sabaha karşı bi yaygarayı basıyo aman allahımmmm.meme ağzına değene kadar.uykudan kaldırmayın.kıymayın bırakın uyusun sizde uyuyun rahat rrahat.memeler de booolll süt dolsunnn...