Bebek Beslenmesi bebeğim fazla mı mama yiyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

berna1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
57
0
86
Elazığ
bebeğim 35 günlük anne sütü veremiyorum sütüm olmadı.pre aptamil mama ile besleniyor.2 2.5 saatte bir 120 cc yiyor.ama mama üzerinde 4 saatte bir 120 cc yemesi gerekli.arkadaşlar fazla mama verme zararlı diyor.napcam ya kızlar yardım lütfen.siz bebeklerinize kaç saatte bir mama veriyorsunuz?

bebegim 1.5 aylik nerdeyse iki aylik olucak , daha yeni yeni belki gunde bir defa falan 120 lik iciyor , ortalama 2.5 uc saatte bir içiyor diger zamanlar 90 ml lik içiyor

bebeğim 35 günlük anne sütü veremiyorum sütüm olmadı.pre aptamil mama ile besleniyor.2 2.5 saatte bir 120 cc yiyor.ama mama üzerinde 4 saatte bir 120 cc yemesi gerekli.arkadaşlar fazla mama verme zararlı diyor.napcam ya kızlar yardım lütfen.siz bebeklerinize kaç saatte bir mama veriyorsunuz?
canım senin aptamil 1 e geçme zamanın gelmiş. madem bebişin sık sık beslenmek istiyor. demekki bu mama ona hafif gelmeye başlamış zaten. pre aptamili en fazla 2 ay içiyor bebekler.

benim kızım 3 aylık 120 yi büyük mücadelelerle içiriyorum.druna sorsaydın bu durumu sana ona göre mama önerirdi.

berna1 üzülme sakın canımcım bırak yesin ne zaman acıkırsa ne kadar acıkırsa o kadar ver yeterki bebeğin doysun.açlıktan huzursuz olacağına bırak doysun yavrucak. benim oğlumda 4 aylık oda mama yiyor 2 saatte bir 90 cc. bazen 1,5 saat. geceleri 3-4 saat arayla uyanıp yiyor. benim sütüm vardı. ama kestiler el birliğiyle. zar zor getirdi annem ama az malesef. bende çok üzüldüm çoooooooooooooook. dalga geçildi. yerildim. kınandım. ama boşunaymış.şimdi hiç üzülmüyorum. çünkü bebeğine sen lazımsın. sütün yoksada emzir. gelir bak inan bana.azda olsa gelir. yaşadım biliyorum. en azından bebeğin senin kokunu alır. emme iç güdüsünü tatmin eder. o kokuyla uykuya dalar gider. onun o ihtiyacını gider.ve üzülme mamacı die. bak şöle düşün anneyi doğumda kaybeden bebekler var onlar napsın. önemli olan doyması ve huzurla uykuya dalması. tamam mı. yüksek moral ve yok deme emzir. azda olsa gelir çocukta emme güdüsünü tatmin eder. anneyi bilir.:) öpüyorum çok. sabır , huzur sükunet diliyorum

aptamil pre düşük tatrtılı doğan bebekler için yanılmıyorsam değil mi?
bence doktorunuzla konuşup 1 'e geçin mama miktarından çok mamanın içeriği önemli belki de.
bir arkadaş yazmış az da olsa emzir diye. katılıyorum inşallah mümkün olursa emzirmeye de çalışın anne sütünün 1 damlası bile bebeğe çok faydalı. çok şükür iyi ki mamalar var çaresiz değiliz ama azda olsa emsin bebişler. benim kızım da bu aralar emmek istemiyo bırakacak diye çok korkuyorum zaten zorla geldi sütüm. kaybetmek istemiyorum.
Allah kolaylıklar versin hepimize bebişlerimize de bol bol rızık versin.Amin.

Back