Premature Bebekler bebeğim erken geldi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

minik kelebek

evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1.169
3
156
İstanbul
herkese slmlar arkadaşlar..
22.09.09da 29+4 haftalık hamileyken suyumun bitmesi sonucu sezeryanla oğlumu dünyaya getirdim.1460 gr 40.3 cm doğdu yavrum.ilk günler çektiğim acıları umutsuzlukları tahmin edersiniz.15 gün solunum cihazına bağlı kaldı.rabbime binlerce kez şükürler olsun artık daha iyi,her gün gittiğimde daha iyi görüyorum minik kuşumu.
anne sütü alınca azar azar doğum kilosuna tekrar ulaşmıştı,4 gündür biberonla beslenmeye geçti ama zayıfladı.1400e düştü,doktor çok yoruluyo normal kilo kaybetmesi dedi.normalmi sizcede?
doktor seni emdirmeyi denicez 1 haftaya kadar eğer tutarsa taburcu ederiz 10 güne kadar dedi.sevincimi tahmin edersiniz,elim ayağım titredi..öyle acılar çektimki..meleğimi ağzından giren borularla elindeki iğne morluklarını gördükçe kahroluyodum..
hepimiz aynı şeyleri yaşadık..
beni en iyi anlayan sizlersiniz..bu yüzden yazmak istedim..
tek hayalim oğlumu kucağıma almak koklamak ve evine yuvasına getirmek..inşallah az kaldı.
sizden istediğim bana ev bakımı konusunda yardımcı olmanız.yatağını yatak odama yanıma yerleştiricem o odayı sürekli temiz tutup o odadan dışarı çıkarmıcam bebeğimi.misafir kabul etmicem,akrabalar şimdiden bozuluyomuş gerçi ama bebeğim herkesten öenemli şuan.
sizler neler yaptınız eve çıkınca ilk günler özellikle,kaç saatte beslediniz,hergün banyo yaptırdınızmı ve nasıl yıkadınız anlatın lütfen..kafam çok karışık ona zarar vermekten çok korkuyorum.
bu arada malesef sütüm çok az geliyo,şimdilik önceden difrize depoladıklarım yetiyo ama eve çıkınca mama takviyesi şart.bunada çok üzülüyorum yavrumun sütüme en çok ihtiyacı olduğu zaman şimdi.rabbime yalvarıyorum emince sütüm çoğalsın diye.
doktorumuz bebelac ürünlerini tavsiye ediyomuş genelde ama ben aptamil kullanmak istiyorum kullananlar bilgi verebilirmi?
cuma sabahı ambulansla kuvezinde cerrahpaşaya rop muayenesine götürücez,inşallah bi problem çıkmaz.diğer kontroller doktor muayenelri hakkındada bana yazarsanız sevinirim.
çok soru sordum kusura bakmayın kızlar.ama ancak sizden alırım bu cevapları..
şimdiden teşekkür ederim..

canım bende prematüre annesiyim bende34+1 de doğum yaptım sergen 2000 tuna 1830 dünyaya geldi..benimkiler hiç kuvöze girmediler sizin hikayelerinizi okuyorum okudukça kendimi sizin yerinize koyuyorum ve kahroluyuorum..ve sizyşyanları düşünemiyorum...çok ağlıyorumm.allahım sabır versin.bir an önce meleklerinize kavuşmak nasip etsin...

aminn..sağol canım,rabbim hiç kimseye yaşatmasın çok zor.tabi beterin beteri var derler ya doğru,hastanede vakit geçirip diğer insanların çektiklerini gördükçe haline şükrediyo insan.ilk zamanlar hele bebeğimi gördüğüm illk an çok umutsuzdum ama canım oğlum çok güçlü bi bebek,hayata sıkı sıkı tutundu ve çok şükür daha iyi şuanda,sadece zayıf.toparlanınca annesine babasına kavuşacak rabbimin izniyle inşallah.
rabbim senin bebeklerinide diğer prematüre minişleride korusun..

canım benim inan hiç bir fikrim yok allah kimseye yaşatmasın.. sanada inşallah rabbim saglıkla oğlunu büyütmeyi nasip etsin lop lop et olsun küçük oğluşa .. ınşallah en kısa zmanda evde olursunuz

canım hiç merak etme öylekiloalıyorlarkii...inanamazsın..küçüğün büyümesi daha çabuk oluyor..allahım ana sabır versin.hiç kalbini bozma..oğlun yakında evde

canım hasatenede 10gün kaldı küvezde. orda 3 saate bir besleniyordu..bizde eve geçtiğimizde 3 saate bir beslemeye başladık.düne kadar devam ediyordu şimdi 4 saate bir beslemeye başladık bu arada bebeğim 4 ayına girecek haftaya inşallah. banyosunu1 gün yıkayıp 1 gün yıkamadık. yıkarken odasını 26-27 derece yaptım..33 hafta 1530 gram doğdu oğlum. ilk halasıyla yıkadaık onlar gidince ben tek yıkamaya başladım.bebek küvetinin içine sevi babynin içi köpük dolu fileleri var ondan aldım , sol kolumu ensesinin altından geçirip kolunu tutarak yıkıyorum.çok da keyifli oluyor.ben odasını ayırdım ilk günden, odasında kolyuk var onda uyuyorum..benimde sütüm azdı sağdıkça çoğaldı.inşallah 6 aya kadar sağabilirim. bu arada benimki hiç almadı memei hastanedede denemediler.
sen şanslısın dr lar yardım edecek memeni vermene.inşallah alır memeyi emdikçe çoğalır canım. merak ettiğin birşey olursa özelden mesaj at bana. bu arada bizde 2 ay ne hastaneye nede eve misafir kabul etmedik.Allahtan herkes anlayışlı çıktı.inanamıyacaksın ama annem bile oğlum 1 aylık olunca gördü..:ecrin_bebek:

yarın yavrumu alıcaklar daha 29 haftalık. öyle çok korkuyorum ki ne olur dua edin

canım korkma Allah yardımcın olsun bebegine saglık versin zorlu bi surec var onunde ama geciyor biz atlattık sen de atlatacaksın :teselli:

Allah sağlık versin bir an önce kollarına gelsin minik kuzucuğun. Misafir konusunda malesef fazla cahil bir toplumuz insanlara bende kızım 48 gün kuvezde olduğu sürece çıkınca kimseyi kabul etmiyeceğimi söylememe rağmen hastaneden eve girdiğimiz dakika bir sürü insan doloştu eve.Anlatamadım küstüler tavır yaptılar eşimle bu konulardan hala aramız açık.Kesin tavrını koyup misafirde ısrarcı olursa kapıyı açıp girmeden karşıdan 1-2 sn bakın diyep çekçeksin kapıyı.
Beslenme konusunda süt konusu prematüre annelerin derdi sanırım benimde tüm gün toplam 1 çorba kaşığını geçmiyordu o kadar azdı sütüm ve ne yaptıysam artmadı.Bizim dr muzda bebelac önerdi ama ben aptamil kullandım aptamatil 15 gün sonra pre aptamil e geçtik ve devam ettik 4. ayda reflü oldu golden goat keçi sütü mamasına geçtik şu anda günde 1 öğünümüz o.
Banyo konusu aralık ayında kuvözden çıkmasına rağmen ben her gün banyo yaptırdım kandolaşımını hızlandırdığı için çok ta faydasını gördük hem uykusu daha rahattı mışıl mışıl uyuyordu banyodan sonra.
Naçizane son tavsiyem bebeğini kucağında tutma kucağa alışır derler tut tutabildiğin kadar tut hatta benim kızım bu pazar 1 yaşında ve inanki daha onun bebekliğine doyamadım.büyüyünce sen istesende o istemiycek. başını okşa öp annelerin dokunuşları onları mest ediyor.Bu senin içinde terapi gibi olucaktır. Rop muaenesindende korkma biz 2 ay 15 günde bir gittik göz damarlarından oluşmamış bölge vardı zamanla düzeldi hiç bir müdahaleye gerek kalmadan.Bebeğinle sağlıklı mutlu günler.

Merhaba minik kelebek, bebeğin doğmadan hastanede yatarken özelden mesajlaşmıştık seninle. Bebeğinin ve senin sağlıklı olduğunuza, güzel haberlerinizi aldığıma çok sevindim. Seni emzirmeyi deneyeceklerine göre taburcu olmanıza çok az kalmış. İnan bu haberlerle çok mutlu ettin beni.
Tabi bundan sonra senin için zor ama keyifli günler başlayacak. Senin de söylediğin gibi bebeğin kaldığı odanın temizliği ve ilk günlerde fazla kişiyle temas etmemesi çok önemli. Önümüz kış dışarıya sadece doktor kontrollerinde çıkarırsın. Benim bebeğim Mayıs ayında 28 haftalık 1240 gr doğmuştu. O zaman havalar da sıcak olduğu için 4 ay her gün yıkadım. Ama şimdi günaşırı yıkıyorum. Bebek hergün yıkandığında lenf bezleri daha iyi çalışıyor ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanıyor diye biliyorum. Senin bebeğin soğuk zamanlarda eve geleceği için oda sıcaklığını 26 dereceye ayarlayıp rahatlıkla hergün yıkayabilirsin.
Bir diğer konu anne sütü. Benim sütüm çok azdı.Hastanede kalırken bile mama takviyesi yapılıyordu. 52 günün sonunda bebeğim eve geldiğinde 2320 gramdı. Ve hala gücü olmadığı için beni ememiyordu. Bebeğin anneyi emmesi sütü arttırıyor. Sağmak ise sütü azaltıyor. Sağarak ancak 2 ay verebildim sütümü. Sütüm önce azaldı daha sonra tamamen kesildi. Sadece mama ile beslemeye başladım. 3 saatte bir 60 cc ile başladık gittikçe artırdık önce 90 sonra 120. Bizim doktorumuz Neşe Hn.mama olarak 3 kilo olana kadar prematili daha sonra pre aptamili sonrasında da aptamil 1'i önerdi ve biz bu şekilde devam ettik. Kabız olduğu zamanlarda da conformil kullandık.
Doktor muayeneleri nöroloji, rop, kalp, kalça, kulak kontrolleri erken doğan bebekler için rutin kontroller. Bunları da sorunsuz atlatırsınız inşallah. Sevgilerimle...

sağol canım,benim miniğimide 3 saatte bir besliyolar 35 cc alıyo şimdilik,çok şükür bi problem yok.
o mutlu günler gelsin allahın izniyle bende her akşam yıkamak istiyorum.hastanede her akşam yıkıyolarmış,eve çıkınca sende aynını yap dedi hemşlireler.
misafir konusuna takılıyorum şimdiden misafir kabul etmicem dememe rağmen bebek bi gelsiin sendeyiz diyenler çok çıkıyo malesef.bi çaresine bakıcam ama şuna bebeğim herkesten önemli çünkü.
aklıma takılan bişe olursa özelden yazarım canım çok sağol..

çok teşekkürler canım,rabbim,n herkesin bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah.
snin bebeğin kaç haftalıktı cnm,bide kaç kiloda bıraktılar?
misafir konusunda insanlar gerçekten çok anlayışsız,bende şimdiden yaşamaya başladım bebeğim eve gelince ne olur bilmiyorum.inşallah tavrımı koyup kimseyi kırmadan bu işi hallederiz.
cuma günü rop muayenesi sonrası yazarım size,inşallah bi problem çıkmaz.
seni ve tatlı kızını öpüyorum...

mrb canım,evet çok zor günler geçirdim ama rabbime binlerce kez şükürler olsun geride kaldı o günler.bebeğim daha iyi şuan taburcu olmayı bekliyoruz dört gözle..
doktorla görüştüm dün,sütümün çok az geldiğinden bahsettim o da mama takviyesi şart taburcu olmadan tekrar konuşuruz bu konuyu dedi.mam önerecek o zaman.60 cc ile eve hemen gelincemi başladın yoksa biraz büyüdükten sonramı?benim oğluma şuan 35 cc veriyolar 3 saate bir azmı sence.kilosu 1480.
bu arada ben 500 evler şafakta yaptım doğumumu cnm,bayramın 3.günü gop ameliyathaneleri bakımda olduğu için beni o hastaneye sevk etti.çok zor günlerdi çok şükür gerilerde kaldı.şuan bebeğim orda.çok şükür bakım iyi.çok ilgililer.
cnm kalp kalça kulak muayenelerini hastaneden çıkmadanmı yaptılar bebeğine
bizim doktor beyin usg sini çektik normal çıktı dedi,kalp ekosuda gerekli yada bi sorun görülürse yapılıyomuş,benim bebeğimde sorun görmediği için gerek görmedi.şimdi sadece rop muayenesine götürücez.
ama bi yer buldum prematüre bebeklerde uzman doktorların açtığı bi klinik oraya götürücem inşallah bebeğimi.taburcu olsun toplasın kendini biraz hemen götürücem..
seni ve minişini öpüyorum canım...

evettt gelelim bize...
dün bebeğimi görmeye gittiğimde baş hemşire yrn gel emzirmeyi deneyelim dedi.heyecandan öldüm.
bugün gittim ve minik yavrumu ilk kez kucağıma aldım,bana baktı o an bittim..tüm dünya durdu sanki sadece o vardı...benim bitanecik yavrum.onu nekadar çok sevdiğimi bikez daha anledım.:asigim:annelik bambaşka bişe o an daha iyi anladım.
altını değiştirdim,öyle küçükki ama hiç korkamadan biyerine bişe yaparmıyım diye tedirgin olmadan altını değiştirdim.emzirdim,bir iki çekti hemen uyudu hemşire çabuk yoruluyo daha çok küçük normal dedi.uyandırdı tekrar verdi kucağıma ve biberonla besle dedi biberonşl besledim,içti sütünü bitanem..ama bi uyuo bi çekiyo 40 dk filan sürdü beslenmesi buda normalmiş..
herşey öyle çabuk gelişmiştiki doğummu yaptım,lohusamıyım anne mi oldum üzüntüden hiçbirini bilemedim.
ama rabbime binlerce kez şükürler olsunki bu günü gösterdi bana.uçuyorum mutluluktan beni en iyi siz anlarsınız.taburcu oolacağı onu kucağıma alıp evine getireceğim günü düşündükçe uykularım kaçıyo..
doktorla görüştüm,durumu şuan gayet iyi çok şükür,şimdi kilo almasını beklicez dedi.1600 1800 arasında taburcu ederiz dedi.haftasonu ve haftabaşı tekrar görüşelim dedi.tahminim salı ya sa çarşamba taburcu olacak yavrum.
bugün karyolası geldi minişimin artık herşeyi hazır..dört gözle onu bekliyoruz..
hep dua ediyorum rabbim kimseye bu durumu yaşatmasın,evlat acısı vermesin..:Saruboceq:
inşallah mutlu haberler veririm size hep.cuma rop muayenesinden sonra yazarım..hepinizi öpüyorum..
cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim hepinize...a.s.

yarın yavrumu alıcaklar daha 29 haftalık. öyle çok korkuyorum ki ne olur dua edin

canımm,bugün doğum yapmak zorunda kaldın sanırım.bu msji ne zaman okursun bilmiyorum ama içini ferah tut.zor günler geçireceksin ilk zamanlar ama rabbimin izniyle bebeğin kısa zamanda toparlıcak kendini.
bende 29.haftada doğum yaptım,bebeğim 15 gün makinaya bağlı kaldı ama şimdi daha iyi çok şükür taburcu olması için gün sayıyoruz şuan.
sende hiç umutsuz olma cnm,inşallah bu zor günlerde geip geçecek..herşey yoluna girecek sağlıklı bir şekilde kavuşacaksın inşallah bebeğine...

Kalça ve kulak muayeneleri zamanında doğan bebeklere de öneriliyor bebeğin hastaneden çıkıp biraz büyüyünce doktorun söyleyecektir zaten. Kalp kontrolünü bebeğin kalbinde üfürüm duyarsa doktor öneriyor. Bizim doktorumuz yaptırmıştı. Fakat bir süre sonra üfürüm kendiliğinden kayboluyor. En önemlisi nöroloji muayenesi orada bir sorun çıkmadığına sevindim. Rop muayenesi bebeğin 40. haftasını tamamlayana kadar devam edecektir. Göz damarlarının düzgün bir şekilde yapılanması izleniyor.
Mama konusunda senin bebeğin henüz küçük olduğundan 60 cc'yi hemen alamaz.1480 gramsa 35 cc normal. Benim bebeğim eve çıktıktan sonra 2320 gramken 60 cc'yi bir saatte dinlene dinlene alıyordu.

çok sağol arkadaşım..doktora biz kalp ekosu çektirmek istiyoryuz dedik her ihtimale karşı.oda üfürüm duyduğum bebeklere gerekli görüp istiyorum ben zatenn ama sizin bebeğinizde öyle bi problem yok gerek yok o yüzden dedi.çok şükür rabbime.
inşallah diğer muayene sonuçlarıda iyi çıkar.
cnm senin bebeğini 2300demi taburcu ettiler..
bizden önce taburcu olan ikizler vardı 1500 ve 1660da taburcu etmişler onları bizim hastanede o yüzden benim oğluumuda 1600 gibi bırakırlar diye düşünğüyorum.onu çook özlüyorum.inşallah kavuşmama az kaldı..

ayy canım yazdıklarını tüylerim diken diken olarak okudumm
inşallah biran evvvel miniş pıtırcıkı evine getireceksinizz ve sen fotograflarını paylaşacaksın bizlerleee...
allah birbirinize baktığınız günleri kat be kat fazlalaştırsın inşallah...
sevgiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…