Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Asyaaammm iyi ki varsın..
Kayıtlı Üye
Mrb arkadaşlar..3,5 aylık bi kızım var..3100 gr doğmuştu, ilk başlarda kilo alımı gayet iyiydi ama son zamanlrda durdu diyebilirim. Şuan 5,800:bbo: Kızım 1 aylıkken dizanteri oldu. Sürekli ishaldi bi ara geçmişti ama tekrar kaptı şu sıralar. 5 tane iğne vurdurduk , sürekli de ilaç alıyoruz..Ama benim en büyük sorunum fazla emmemesi:1no2:3 -4 saat uyuyor uyandığında 2-3 dk emip bırakıyor. Çok üzülüyorum, bugün mama aldım azıcık vereyim diye ama onu dabeğenmedi..Tavsiyelerinizi bekliyorum, lütfen yazrım edin:Saruboceq:senağlamasenağlamasenağlama
üzüldüm canım allah şifa versin en kısa zamanda.linada geçen ay az kilo aldı az emiyordu,önce sakin ol.sakın mama verme.durum geçici emin ol,hastalığından dolayı yapıyordur.sen hasta olunca birşey yemek istermisin?HAYIR!..iyişallah emmeye başladığının müjdesini verirsin bize.bu aradavçok şükür biz atlatdık bu durumu.
hayatım geçmiş olsun. bak geçirmiş olduğu hastalığı bir yana bebişlerimizin memeden soğuduğu bir süreç oluyor. ben de yaşadım 3 ay sonu gibi. ama yine de emzirdim... öyle yaptım böyle yaptım.. yatırdım emzirdim. ayakta emzirdim. bir şekilde emzirdim. bu süreç sonunda bebeğin daha güzel emecek ve inşallah sütünden ve emmesinden yana problem yaşamayacaksın.. biraz daha sabret diyorum çünkü psikolojisi zor biliyorum. bebeğini aç bırak demiyorum. bir şekilde emzir. mesela uykusu gelince bebekler pek emmek istemez. uyandıktan hemen sonra emzir.inan 2 hafta sonra eskisi gibi olur. hem bu sefer sütünde de artış olacaktır. kendine inan. emzirmek çok değişik bir durum. bebeğimi sütümle besleyeceğim de ve kendine inan. aman mama verme o zaman işin zor ... başarılar..ishal olduğu için çok daha sık emzir.. gerekirse yapışık gezin..
ah canım ne olur mama verme.sütünüde sağıp sakla emi.
benim kızımda emmiyordu elektrikli sağma makinası aldık
bir müddet sonra kendiliğinden açıldı emmeye başladı
kendini sağmazsan bir zaman sonra sütün kalitesi düşüyor azalıyor zaten
Allahumme Ya Mübdi
Kayıtlı Üye
slm bilge bana msj yazmşsn ama ben nereye yazacagımı bilemdm özel msj kapalı buraya yazıyım dedim ögrrsn büyük ihtimalle
benm merkezde oturuyorum aslende kırıkkaleliyim buraya da gelin oldm ii oldu yanii
özel msj bölümünü açarsan veya msj yazacagm alanı ii olur
kuzunda pek tatlı allah bagışlasınnn
:) nasılım???????
Kayıtlı Üye
Canım öncellikle geçmiş olsun,ş.urfada artık dizantri vs.. görülmüyor diyorlardı ama devam ediyormuş maalesef,bir ay önce gelmiştim ve çok korkmuştum hastalık kapacak diye..
Hijyene çok dikkat etmelisin..
İçme suyuyla yıkıyorsun değilmi? eğer değilse içme suyuna dön canım ve sterilazatör kullan..
Hastalığı iştahsızlık yapabilir..bilmiyorum ama koca karı işimi dersin memene şekerli su filan sürsen,belki sever emer..
oğlum ve minik meleğim❤
Kayıtlı Üye
mamaya özelliklede biberona alıştırma sakın ben ilk başta böyle bi hata yapmıştım çünkü benim göğüs uçlarım yoktu ve ememiyordu zorla silikonla emmeye alıştırdım 5,5 aylıkkende kendi göğsümden emmeye yani sakın anne sütünü bıraktırma bak bebeğin rahatsızmış Allah en kısa zamanda şifa versin onun için şuan en iyisi anne sütü hem mamalarda gdolu diyorlar,anne sütü bebeğine antibiyotik etkisi yapar bebeğin iyileşir ve hastalıklara karşı daha dirençli olur varsın 2-3dk.emsin ama sen yeterki pes etme,bebeğine geçimiş olsun dilerim..
Allahumme Ya Mübdi
Kayıtlı Üye
canm bende ark dedigine katılıyorum sakın mama verme az emsin öz emsin benmde gögüs ucum yoktu tutamadı biraz sagdm verdm sonrada bıraktı süttü gitti zatennn çok zor oluyo özellkle gece mama hazrlıyorum ama nasıl uykulu uykulu emzirsm aç emsnn ne güsell
kuzunada çookk geçmiş olsn rabbm şifasını versnnn
Asyaaammm iyi ki varsın..
Kayıtlı Üye
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar, biraz zor oldu ama sonunda başardık..Kızzım artık emiyor, buarada işe başladım tekrardan. Bakıcım sabahları mama veriyor, öğlende beni emiyor kuzum..Hepinize yardımınız için minnettarım..