Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar,
Benim oğlum 3.5 aylık ve 1 hafta önce meme emmek istemedi. Meme vermek için yatırınca çığlık çığlığa ağlıyordu. Sadece geceleri ve uykudan uyanır uyanmaz emziriyordum. Ben bunada razıyken dün gecede emmedi biberonda almıyor ne yapcağımı şaşırdım. Lütfen bu konuda bilgisi olan anneler bana yardım edin lütfennnnn
benim kızım da öyleydi. emziğini verip emmeyi başlattıktan sonra emziği çıkarıp emzirirdim. bazen işe yarardı. ama bu sorunu hiçbir zaman tamamen aşamadım malesef.
Benim oğlum emzikte almıyor ne yapacağımı şaşırdım. Meme emmeyede bayılıyordu nerdeyse saat başı emerdi. Hayırlısı olsun inşallah
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
cnm oğlunun bi sıkıntısı olabilir
bnm oğlumda 2.5 aylıkken emmeyi reddetti
uzun uğraş verdm yılmadan emzirdim
ama uyuduğunda bilhassa geceleri çığlıklar atarak uyanırdı
5 aylık olana kdr dr.umuz anlaamadı hep gaza bağladı
en sonunda idrar tesit yaptık ve enfeksiyon çıktı
tedavisinden sonra emmeye başladı şuan 17 aylık ve hala emiyo
dönem dönem her bebek emmeyi bırakma eğilimi yaşarmış. belki öyle bir zamanıdır bebeğinizin. ben bile inatla 9 ay emzirebildiysem normalde emmeyi seven bir bebek sahibi olduğunuz için daha ümitvar olmalısınız.
Aslında çok ümitliydim hep geçicek diyordum ama dün gecede emmeyi bırakınca artık bütün ümitlerim yıkıldı. kendimi çok çaresiz hissediyorm. Dr. götürdük ama bişey bulamadı sağıp verin dedi ama biberonda emmiyor. Ağlamaktan öldüm artık. Bu arada Hepinize teşekkür ederim. Sabırla düzelmesini bekliycem oğlumun...
Aslında çok ümitliydim hep geçicek diyordum ama dün gecede emmeyi bırakınca artık bütün ümitlerim yıkıldı. kendimi çok çaresiz hissediyorm. Dr. götürdük ama bişey bulamadı sağıp verin dedi ama biberonda emmiyor. Ağlamaktan öldüm artık. Bu arada Hepinize teşekkür ederim. Sabırla düzelmesini bekliycem oğlumun...
anne mememsini andıran biberonlar var ondan bir dene istersen
bebekler bazen rededebiliyorlar memeyi,ısrarla verilmeli..tabi altında yatan başka bi sorun yoksa..bu dönemde biberona alışırlarsa kolay bırakmazlar..memenizi sabırla vermeye devam edin..
çok üzüldüm yemeyen bebek çok kötü insan kendini çok kötü hissediyor benimkide öyle.bende umutla geçmesini bekliyorum.ben gece uyurken beslemeye çalışıyorum benimki hiç emmedi hep biberonla beslendi.bazen onu bile reddediyor.allah hepimize kolylık ve sabır versin
çok üzüldüm yemeyen bebek çok kötü insan kendini çok kötü hissediyor benimkide öyle.bende umutla geçmesini bekliyorum.ben gece uyurken beslemeye çalışıyorum benimki hiç emmedi hep biberonla beslendi.bazen onu bile reddediyor.allah hepimize kolylık ve sabır versin
Günlerdir ağlıyorum. Bebeğin emmiyebilir deseler gülerdim heralde. O kadar emmeyi seven bir bebektiki. İnşallah hepimizin bebekleri düzelir...
bebekler bazen rededebiliyorlar memeyi,ısrarla verilmeli..tabi altında yatan başka bi sorun yoksa..bu dönemde biberona alışırlarsa kolay bırakmazlar..memenizi sabırla vermeye devam edin..
Zaten almıyor biberonu kaşıkla beslemeye çalışıyorum. Sabırla deniyorum. Hayırlısı olsun artık...
Merhabalar,
Benim oğlum 3.5 aylık ve 1 hafta önce meme emmek istemedi. Meme vermek için yatırınca çığlık çığlığa ağlıyordu. Sadece geceleri ve uykudan uyanır uyanmaz emziriyordum. Ben bunada razıyken dün gecede emmedi biberonda almıyor ne yapcağımı şaşırdım. Lütfen bu konuda bilgisi olan anneler bana yardım edin lütfennnnn
arzucan bebegının agzında aft[yara]cıkmışolabılırmı bole bebek emmeyı red eder canı yandıgından gorulebılırde bogaza yakınsa sen goremeyebılırısın bı dr danışsan?
arzucan bebegının agzında aft[yara]cıkmışolabılırmı bole bebek emmeyı red eder canı yandıgından gorulebılırde bogaza yakınsa sen goremeyebılırısın bı dr danışsan?
DR götürdüm ağzında bişey yok dedi. Ama biraz önce bezinde pembelik vardı sanırım enfeksiyon var. Ateşi olmadığı için dr ondan da şüphelenmemişti ama bugün tekrar götürücem dr inşallah bişey çıkmaz. Çok teşekkür ederim.
benim bebeğimde 4,5 aylık 1 ay kadar önce bezinde pembelikler başladı ve çişini çok az yapıyordu doktora götürdüm ve bol su içrmemi 1 ay sonrada ultrasyon çekelim demişti ultrasyon çekildi iki böbreğindede taş olduğu tespit edildi 1 haftadır emmeyi bizimkide reddediyor ancak uyuduğunda alıyor doktorun bize söylediği bol su içirmek inşallah iyileşir yavrum.biran önce doktora götür ve kontrolden geçirt tahlillerini yaptır inşallah birşey çıkmaz
ayrıca bebeklerde orta kulak iltihabı sık görülür..o zaman emmeyi,beslenmeyi red ederler çünkü canları acır..emzirirken başı biraz yukarı da tutmalı,biberonsa başının altına yumuşak bi yastık konmalı..ayrıca bebek yatış pozisyonunda emzirilmemeli diye biliyorum..
Bugün dr tekrar gittim herşey normal dedi. Artık sütünü beğenmiyor olabilir dedi yada sütün az geldiği için sinirleniyordur dedi ama ben derdimi anlatamadım heralde memeyi ağzına almıyorki bilsin az gelip gelmediğini yani hala çözüm bulamadım...
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
canım çok iyi anlyıorum seni..bende yaşamıştım çok üzülmüştüm ama sakın pes etme uykuluyken emzir bunu sık sık dene..bebim bebeğim biberon alıyordu nuby marka kullandım anne memesine en yakın olan onu alıyor beni emmiyordu bende önce biberonu verip hemen çekip göğsümü veriyordum..üzülme ve vazgeçme canım..birde yediklerine dikkat et çok acı baharatlı veya lahana karnabahar çok fazla tüketme.ben bunları yediğim için 3 gün emmedi oğlum..kısa sürede emer umarım bebeğin
Belki bir sıkıntısı vardır. Biberon da almıyorsa bir rahatsızlığı olabilir. Doktora götürmeyi denediniz mi?
canım çok iyi anlyıorum seni..bende yaşamıştım çok üzülmüştüm ama sakın pes etme uykuluyken emzir bunu sık sık dene..bebim bebeğim biberon alıyordu nuby marka kullandım anne memesine en yakın olan onu alıyor beni emmiyordu bende önce biberonu verip hemen çekip göğsümü veriyordum..üzülme ve vazgeçme canım..birde yediklerine dikkat et çok acı baharatlı veya lahana karnabahar çok fazla tüketme.ben bunları yediğim için 3 gün emmedi oğlum..kısa sürede emer umarım bebeğin
Canım çok sağol. Bu gece uykuluyken emdi beni çok şükür. Oğluşum inat ama bilmiyorki annesi ondanda inat. Umarım tamamen düzelir. Senin bebişinin normale dönmesi ne kadar sürmüştü?
Belki bir sıkıntısı vardır. Biberon da almıyorsa bir rahatsızlığı olabilir. Doktora götürmeyi denediniz mi?
Ayrı ayrı iki doktora götürdüm bir hafta içinde. Çok şükür fiziksel bir sıkıntısı yok inadından emmiyor galiba...