Bebeğim Emiyor Ama Doymuyor Mu?

psikolojikdanismannisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
26
4
1
27
Bebeğim 12 günlük. 10 gün boyunca ona meme tutturmaya çalıştık. Bu süre zarfında sarılık olmasın diye mecburen biberonla sütümü sağıp verdim.

11. Gün memeyi tutturduk ama tam olarak kahverengi kısmı kavrayamıyor. Memem baya acıyor. Kahverengi kısmı ağzına iyice yerleştirmeye çalışsam da olmayabiliyor. Bu zamanla düzelir mi? Bebek memeyi kavramayı öğrenebilir mi?

Ama göğsüm yumuşuyor, günde 4-5 defa çişli bezi oluyor. Emerken yutkunduğunu duyabiliyorum.

Saatlerce emmek istiyor. Yorulup bıraksa bile uyumuyor, sürekli aranıyor. Artık hem memelerimin acısından hem de uykusuzluktan (bebek de 3 saattir uyanıktı) biberonla sütümü verdim. Ancak o zaman uyudu.

Bu normal mi? Biberonla vermezsem uyumuyor ve sürekli aranıyor... Ne yapmam lazım.

Alttan üstten ağzına ittir emerken kahverengi bölgeyi dudakları dışa dönük olmalı değilse dışa döndür . Zamanla emme şekli oturuyor. 2 ay böyle acı çekerek emzirdim böyle yapınca açıda sizida geçti.
Biberon yerine eds veya kaşık biberonla verin bu memenin ucunu almasının emme refleksini bozmasına neden oluyor. Biberondan çekimle memeden emme şekli aynı değil. Meme daha çok efor gerektiriyor. Kaşık biberon hiç zor değil dilin üstüne yerlestirip yutkunma ritmine göre Damla Damla yanlardan sıkın emecek bebek yani. Yada eds emzirme destek sondası şeklinde hem emer hem mama verebileceğiniz yöntem var bunuda deneyebilirsiniz.

Biberon cok riskli.. Biberonu alin ve çope atin. Emzirin annelik kolay degil basta caniniz aciyacak ama gogus ucu yaralari gececk. Bebek memeye gelsin meme bebege degil. Uygun pozisyonda gogus ucu yarasi olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…