• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim emerken tıkanıyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bynlmz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
154
8
46
Edirne
Kızlar bebeğim 34 haftalık doğdu, ilk 2-3 hafta emziremedim sütümü sağıp biberonla besledim. Şimdi 10 haftalık oldu emebiliyor ama bu aralar her beslenmesinde birkaç saniye nefessiz ve hareketsiz kalıyor, gözleri kayıyor. Doktora sordum sütün fazla geliyordur önce göğsünü boşalt sonra emzir dedi. Dediği gibi yaptım ama yine aynı şeyi yapmaya devam ediyor. Biberonla beslenirken de aynı şeyi yapıyor. Acaba başka bir sorun mu var diye endişeleniyorum. Böyle sorunlar yaşayan var mı? Varsa nedir? Başka bir hastalık olabilir mi? Artık emzirmeyi kesmeyi, sütümü sağıp kaşıkla beslemeyi düşünüyorum. Aynı durumda olan varsa lütfen yardım edin. :(

Bu kesinlikle bir hastalık değil. Ufak doğmuş biraz, süt fazla geliyor. Birkaç zaman sabredin, güçlendikçe geçer. Sakın bu yüzden emzirmeyei kesmeyin. Emzirmek sadece sütle beslemek değil; kokunuz, kalp sesiniz, teniniz onun bedeni yanında ruhunu da besleyen en önemli besinler. Sakın sakın kesmeyin emzirmeyi. Şimdi tuttuğunuzdan çok hafif daha dik konumda tutarak emzirin. Bir iki haftaya geçer merak etmeyin.

Arkadaşımın pediatrist bir arkadaşı var nörolojik bir sorun olabilir demiş. Dün geceden beri moralim çok bozuk. Kendi doktoru bir sorun yoktur dedi ama bu aralar o kadar sık yapıyor ki doktoruna mı inansam başka bir doktorla mı görüşsem karar veremiyorum. Doğumdan önce çok rahat bir anne olacağımı sanırdım ama şimdi bir türlü rahatlayamıyorum. Paranoyak oldum iyice :(

Benim oğlum da 33+4'te doğdu ben de hep sağıp verdim.Korkularını çok iyi anlıyorum.Erken doğduğu için hep acaba bir problemi var mı diye merak ediyo insan.Ben de biberonla verirken fazla gelirdi heralde bazen o da tıkanır gibi olurdu ama öyle göz kayması falan yaşamadık.Arkadaşın dediği gibi biraz daha dik konumda vermeyi dene.Önemli bişey değildir muhtemelen ama bence sen başka doktora da danış istersen için rahat etsin.Bu arada benim bebeğim biberon alıyo diye memeyi emmemezlik yapmadı hiç.Tabi ki emzirmek önemli ama bizimki gibi prematüreler için ilk aylarda beslenme ve kilo alımı da çok önemli.Eğer ememiyosa sağıp ver.Kaşıkla çok çok zor.Kaşık biberon vardı bende ama hiç kullanamadım.Hastaneden vermişlerdi emmeyi bırakmasın biberona alışmasın diye ama oğlum hem emdi hem biberon aldı.

prematüre bebeklerde olabilen bi durum zaten erken doğduğu için nörolojık kontrol gerekli yaptırmanda fayda var.geçmiş olsun Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Son düzenleme:
Bende emzirirken olurdu göğsümdeki süt akmaya başlayınca çocuğun ağzına fışkırır şekilde aşırı derecede dolunca oluyo bizimkiside boğulur gibi nefessiz kalır morarırdı gözleri pörtlerdi canım ya seni çok iyi snlıyorum ben emzirmekten korkuyodum ve o korkum çocuğa geçti ben dahada tedirgin oldum sonucunda memeden soğudu çocuk
doktorun bence doğru söylemiş gögsünü biraz boşalt sonra emzir

prematüre bebeklerde olabilen bi durum zaten erken doğduğu için nörolojık kontrol gerekli yaptırmanda fayda var.geçmiş olsun Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

34 hafta gayet iyi bir hafta.Benim oğlumun doktoru yeni doğan uzmanıydı sonra bir prof a götürdüm ikisi de nörologa gerek görmedi hatta lafı bile geçmedi.Onlar zaten bir problem varsa hareketlerinden göz takibinden vs. anlarlar.Her erken doğanın nörologa ihtiyacı yoktur.Yine de götürmek isteyen götürür tabi.Nörolog da nasıl muayene ediyo minicik bebeğe beyin tomografisi mi çekiliyo?Eğer öyleyse bi problem yoksa boşuna radyasyon.

Cevaplarınız için teşekkürler kızlar. Benim ilk bebeğim 25+2 doğmuştu, 82 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kaybettik. O yüzden şimdi acaba bir problem var mı diye sürekli korkuyla yaşıyorum. Ama dediğiniz gibi nörolojik bir sorun olsa farkedilirdi herhalde çünkü 2 gün yenidoğan servisinde yattı daha sonra da 1-2 kez kontrole gittik. Önce sağıp sonra emziriyorum ama sanırım yeterince azaltamıyorum. Biraz daha fazla sağmayı deneyeceğim. Dünden beri burnu da tıkalı iyice zorlanır olduk beslenmede :(

burun ya da geniz eti olabilir,bir arkadasiminda emzirirken nefes alamiyormus bebegi,tikaniyormus ,geniz eti cikmis,tabi kucuk oldugu icin hemen alamamislar kasik ile beslemis bebegini..aklnizda bulunsun bu da bir ihtimal

canım benim kızdada o problem var nefes alamıyo gibi oluyo ama ben emzirmiyorum tıkanıyo ve püskürtüyo 10sn falan nefessiz kalıyo sonra düüzeliyo mama içerken 2 3 defa oluyo böyle dr browns un biberonunu kullandım oda hiç fayda etmedi gözleri falan kaymıyo benimkinin ama bide çok acıkınca oluyo genellikle hızlı hızlı emmeye çalışıyo sonra olanlar oluyo tabi

Back