Bebek Beslenmesi Bebeğim emerken garip davranıyor.yardımmmmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Senakilinc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
89
26
88
36
Selam bayanlar 66 günlük bir oğlum var.ilk 40 gün göğsümü almadı.sütümü sağıp biberonla verdim.40.gün göğsüme alıştı 10 gün sorunsuz bir şekilde emdi ama sonra ne oldu bilmiyorum.göğsümu emerken kendini sıkıyor,göğsümü bırakıyor sonra geri alıyor,bazen mızıldanıyor,çekiştiriyor,bazen genzine kaçırtıyor ama doğru dürüst emmiyor bi türlü.daha doğrusu ememiyor.gaz sancısını keyfimi yapıyor anlamıyorum.ayağa kalkıp gezerek emzirirken sorun yok ama oturunca aynen bu anlattıklarım oluyor.emzirmek işkence oluyor resmen.boyle sorunu yaşayanlar oldumu.sebep ne olabilir ve bu durum geçicimi??

İlk 3 ay ayakta, arabasında, taşıtta gezdirince sakinleşen bebeğin sorunu gazdir.

Emme hareketi bağırsakları da harekete geçirdiği için bebeginizin gaz sancısı emerken artar. Mama denediyseniz ve aynı sorunu yasamadiysaniz benim aklıma iki sorun geliyor. Ya sütünüz çok ve farkında olmadan bebeği sürekli on sütle beslediginiz için geçici laktoz hassasiyeti oluştu ya da bebeğinizin yediğiniz bir besine duyarliligi var. Sütünüz çoksa önden bir miktar sagıp atın, sütün rengi seffaftan bulaniga dönmeye başlayınca emzirin. Süt, kaymak, tereyağ yerine yoğurt, peynir tüketin. Fındık, yer fıstığı, kaju, ceviz ve kivi, çilek, ananas gibi tropikal meyveleri yemeyin. Bebeğinizde gıda hassasiyeti olduğuna kanaat getirirseniz 6 ayı dolmadan asla ek gıda başlamayın.

İlk 3 ay ayakta, arabasında, taşıtta gezdirince sakinleşen bebeğin sorunu gazdir.

Emme hareketi bağırsakları da harekete geçirdiği için bebeginizin gaz sancısı emerken artar. Mama denediyseniz ve aynı sorunu yasamadiysaniz benim aklıma iki sorun geliyor. Ya sütünüz çok ve farkında olmadan bebeği sürekli on sütle beslediginiz için geçici laktoz hassasiyeti oluştu ya da bebeğinizin yediğiniz bir besine duyarliligi var. Sütünüz çoksa önden bir miktar sagıp atın, sütün rengi seffaftan bulaniga dönmeye başlayınca emzirin. Süt, kaymak, tereyağ yerine yoğurt, peynir tüketin. Fındık, yer fıstığı, kaju, ceviz ve kivi, çilek, ananas gibi tropikal meyveleri yemeyin. Bebeğinizde gıda hassasiyeti olduğuna kanaat getirirseniz 6 ayı dolmadan asla ek gıda başlamayın.
Aslında göğüslerim öle dolup taşmıyor.ilk başlarda pompa yaptığım için 3 saatte bir.3 saati geçince göğüslerim hemen sertlesirdi.şimdi artık emdiği için vücudum alıştı genelde göğüslerim yumuşak oluyor 5 6 saat emzirmez isem göğüslerim sertleşiyor.bu iyimi kötümü onuda bilmiyorum.ama pompa yaptığım için tazyikli geliyor sütüm hep.acaba diyorum tazyikden dolayımı böle huzursuz oluyor.sorun her ne ise ayaktayken sakinleşiyor.hafif uykuya geçtiğinde oturabiliyorum.gida hassasiyeti olduğunu sanmıyorum çünkü saydığımız besinlerin çoğunu yemiyorum gaz oluşumu yapıyor diye.tereyagi ve yoğurt tüketirim.ceviz ı de arada yiyorum.yani sürekli yediğim şeyler değil.ayakta emmeye alışmış olabilirmi.meme mi sürekli bırakıp geri alıyor.ònceden bunu yapmıyordu kafamı o karıştırıyor.inşallah sorun geçicidir.emzirmeyi seviyorum ve sorunsuz rahat bir şekilde emsin istiyorum.

hepsı gazı oldugu ıcın
Ne tavsiye edersiniz peki.ayakta emzirmek hem yorucu hem stresli hemde alışır diye korkuyorum..ne zaman sonra geçer acaba. gaz damlasıda kullaniyorum ama pek fayda etmiyor galiba.ağlama krizleri yok gaz sancısından ağlamadı şimdiye kadar hiç.sadece gazi olduğunda kendini sıkıyor ıkınıyor ayaklarını karnına çekiyor.gün içerisinde çok sancıca çekmez genelde uykuda oluyor gaz sancısı.geçer değilmi bu problem

Ne tavsiye edersiniz peki.ayakta emzirmek hem yorucu hem stresli hemde alışır diye korkuyorum..ne zaman sonra geçer acaba. gaz damlasıda kullaniyorum ama pek fayda etmiyor galiba.ağlama krizleri yok gaz sancısından ağlamadı şimdiye kadar hiç.sadece gazi olduğunda kendini sıkıyor ıkınıyor ayaklarını karnına çekiyor.gün içerisinde çok sancıca çekmez genelde uykuda oluyor gaz sancısı.geçer değilmi bu problem
alısmaz alıskanlıgından degıl oyle rahat ettıgı ıcın oyle ıstıyor
bebek nasıl rahat edıyorsa bır sure oyle katlanıcaz malesef
ılk 6 ay ben ayakta emzırmek zorunda kaldım hem kolik hem refluydu cok sancısı vardı oturarak asla emzıremedım hep ayakta emdı
tabıkı gecer buyudukce duzelecek annesı :) kendı kendıne gecer
gaz damlaları bızde de fayda etmemıstı

3 ayı dolduğunda belirgin iyileşme olacak ama nadiren de olsa uzun süre devam edebiliyor gaz. Sütüm tazyikli demissiniz, bebek sütün hızına yetişemediği için de sık sık bırakır ama ayakta sakinleşmesi bana tazyik sorunu degil sadece gaz sancısı olduğunu düşündü.

Te
alısmaz alıskanlıgından degıl oyle rahat ettıgı ıcın oyle ıstıyor
bebek nasıl rahat edıyorsa bır sure oyle katlanıcaz malesef
ılk 6 ay ben ayakta emzırmek zorunda kaldım hem kolik hem refluydu cok sancısı vardı oturarak asla emzıremedım hep ayakta emdı
tabıkı gecer buyudukce duzelecek annesı :) kendı kendıne gecer
gaz damlaları bızde de fayda etmemıstı
Teşekkür ederim.beni 40 gün boyunca emmedi.bazen korkuyorum tekrar emmeyi bırakıcak diye.artik biberonda almîyor.insallah öyle bir durum olmaz.emzirmek hem kolay hem de sevgi dolu bir eylem ❤

3 ayı dolduğunda belirgin iyileşme olacak ama nadiren de olsa uzun süre devam edebiliyor gaz. Sütüm tazyikli demissiniz, bebek sütün hızına yetişemediği için de sık sık bırakır ama ayakta sakinleşmesi bana tazyik sorunu degil sadece gaz sancısı olduğunu düşündü.
Umarım öyle olur 3 ayın bitmesine çokda birsey kalmadı 1 ay daha sabredecez o zaman.ama benim hem tazyikli de geliyor onada uyum sağlayamıyor bence çünkü boğazına kaçıyor emerken boğulur gibi oluyor.bazen emerken kusuyor bile.sanirim hem gaz hem tazyikle mücadele ediyor kuzum

Back
X