• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim emerken çığlık atıyor bilgisi olan acil yazsın lütfenn!!!

hylprst26

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2024
23
4
1
Bebeğim 4 aylık oldu 1 buçuk aydır emerken durduk yere çığlık atıp ağlamaya başlıyor ilk zamanlarda sallayarak emzirebiliyordum ama şimdi sallamak fayda etmiyor, normal emerkende sürekli meme ucumu çekiştirip çıkarıyor ağzından sonra tekrar alıyor. Sütüm az da olsa çokta olsa farketmiyor hep aynı bu durumu yaşayan var mı?

Şuan bir hastalık geçirdi mi ? Parmağınızı damağında gezdirin bakalım bir çıkıntı var mı ?

Bebeğim 4 aylık oldu 1 buçuk aydır emerken durduk yere çığlık atıp ağlamaya başlıyor ilk zamanlarda sallayarak emzirebiliyordum ama şimdi sallamak fayda etmiyor, normal emerkende sürekli meme ucumu çekiştirip çıkarıyor ağzından sonra tekrar alıyor. Sütüm az da olsa çokta olsa farketmiyor hep aynı bu durumu yaşayan var mı?
Tam da 4.ayimizda meme reddi yasadik. 2 ay kadar surdu. Bu surecte bi amuda kalkip emzirmedigim kaldi. Kendime cesitli yollar buldum bulamadigimda sagip vermeye calistim ki emzik biberon tutan bi cocuk da degildi. Sonra kendiliginden duzeldi ve 2 yil dolana kadar memeye asik surekli emen bi cocuk oldu. Muhtemelen yasadiginiz meme reddi. Hem emmek istiyor hem memeye yaklasinca sebeosizce agresiflesiyor. Ben uykuya dalmak uzereyken memeye tutturuyordum. Ayaktayken kucagimda sallayarak sersemletip oyle tutturuyordum vs vs.. vazgecmeyin lutfen. Eger baska bir rahatsizligi yani baska bir sebep yoksa emin olun normale donucektir..

Tam da 4.ayimizda meme reddi yasadik. 2 ay kadar surdu. Bu surecte bi amuda kalkip emzirmedigim kaldi. Kendime cesitli yollar buldum bulamadigimda sagip vermeye calistim ki emzik biberon tutan bi cocuk da degildi. Sonra kendiliginden duzeldi ve 2 yil dolana kadar memeye asik surekli emen bi cocuk oldu. Muhtemelen yasadiginiz meme reddi. Hem emmek istiyor hem memeye yaklasinca sebeosizce agresiflesiyor. Ben uykuya dalmak uzereyken memeye tutturuyordum. Ayaktayken kucagimda sallayarak sersemletip oyle tutturuyordum vs vs.. vazgecmeyin lutfen. Eger baska bir rahatsizligi yani baska bir sebep yoksa emin olun normale donucektir..
Çok teşekkür ederim bende kendimi zorluyorum ama insan sebebini bilmeyince çok zorlanıyormuş şimdi en azından sebebini bildiğim için elimden geldiğince sabredip emziricem :))

Çok teşekkür ederim bende kendimi zorluyorum ama insan sebebini bilmeyince çok zorlanıyormuş şimdi en azından sebebini bildiğim için elimden geldiğince sabredip emziricem :))
İnan seni okadar iyi anliyorumki. Duygudan duyguya gecis yapiyordum o donem. Bi yandan ac kalicak diye korkup uzuluodum bi yandan napsam olmuo sinirleniodum. Bi yandan kafa calistirip yeni pozisyonlar yollar bulmaya calisiodum emzirmek icin. Ama sunu anladimki az emdi die cocuga hc birsey olmuyor. Biz uzuluyoruz sadece anne olarak. Ve suna emin olki gecicek bir donem. İns senin kuzun da bu donemi atlatip yapisir sonrasinda memeye. Biz bir kere yasadik 4 ay civari sonrasinda o ayrilmadi hc memeden. 2 yilin sonunda zor biraktirdim. Sabirlar diliyorum 😊

İnan seni okadar iyi anliyorumki. Duygudan duyguya gecis yapiyordum o donem. Bi yandan ac kalicak diye korkup uzuluodum bi yandan napsam olmuo sinirleniodum. Bi yandan kafa calistirip yeni pozisyonlar yollar bulmaya calisiodum emzirmek icin. Ama sunu anladimki az emdi die cocuga hc birsey olmuyor. Biz uzuluyoruz sadece anne olarak. Ve suna emin olki gecicek bir donem. İns senin kuzun da bu donemi atlatip yapisir sonrasinda memeye. Biz bir kere yasadik 4 ay civari sonrasinda o ayrilmadi hc memeden. 2 yilin sonunda zor biraktirdim. Sabirlar diliyorum 😊
Çoook teşekkür ederim böyle zamanda insanın en çok desteğe ihtiyacı oluyor gerçekten ve tek olmadığımı bu sorunu atlatan bi çok annenin olduğunu görünce umudum artıyor umarım dediğin gibi benim bebeğimde bana tekrar bağlanır emme konusunda😊

Yok hayır hiç bir hastalık geçirmedi hatta acaba diş mi çıkarıcak diye sürekli kontrol ediyorum pamukçukta yok diş çıkma gibi bi durumuda yok
Damak düşmesi oluyor bazen üst damak

Eklentiler

• Screenshot_20241211-123859.png
    Screenshot_20241211-123859.png
    357,3 KB · Görüntüleme: 25
Ani bir sancı giriyor olabilir, midesinde reflü vs sorun olabilir, doktorunuza danışın mutlaka. Geçmiş olsun

H hylprst26 Tayzik sorunu olabilir mi acaba ? Ben yaşamıştım 3. ay civarı tek memeyi reddediyordu. Bir kaç yudumdan sonra çığlık çığlığa ağlıyordu diğerini verince uzun uzun emiyordu. Hatta arada değiştirip tekrar veriyordum gene ağlayıp itiyordu sanki canı yanmis gibi. Nerden anlıyor diyordum el kadar bebek. Ben bu durumu şöyle aştım. ; ya mümkün olduğunca yaslan öyle ver yada sen yat sırt üstü memene koy bebeğini,öyle uzadı ve birdaha ağlamadı.
Biberon kullanma eğer veriyorsan kalıcı meme reddine döner. Kaşık biberonla ver istersen.

Meme reddi zamanları tam ama meme reddi böyle olmuyor genelde kafayı geriye çekip memeye dönmek istemiyorlar
Zaten tam o şekilde oluyor sadece tek göğsümde çığlık çığlığa emzirmeye çalışırken yapmadığım şey kalmadı ayakta emziriyorum eğer memeyi tutturabilirsem ama artık yorucu olmaya başladı

H hylprst26 Tayzik sorunu olabilir mi acaba ? Ben yaşamıştım 3. ay civarı tek memeyi reddediyordu. Bir kaç yudumdan sonra çığlık çığlığa ağlıyordu diğerini verince uzun uzun emiyordu. Hatta arada değiştirip tekrar veriyordum gene ağlayıp itiyordu sanki canı yanmis gibi. Nerden anlıyor diyordum el kadar bebek. Ben bu durumu şöyle aştım. ; ya mümkün olduğunca yaslan öyle ver yada sen yat sırt üstü memene koy bebeğini,öyle uzadı ve birdaha ağlamadı.
Biberon kullanma eğer veriyorsan kalıcı meme reddine döner. Kaşık biberonla

Bilmiyorum ki belki de dediğiniz gibidir emdiği göğsümden süt daha çabuk geliyor hatta bazwn nefesini zor yetiriyo emerken ama yinede emiyor diğer göğsümde de süt çok olsa bile daha kucağıma yatırırken başlıyor ağlamaya

Gaz sancısı olabilir.

Bizde hem deli gibi istiyorduk hemde emmeye başlayınca bırakıp ağlıyorduk, tekrar tutuyor tekrar bırakıp ağlıyordu farkettim ki gaz sancısı çekiyor, emmeye başlayınca midesinden guruldama tarzında sesler geliyordu dikkatli dinleyince ve hep emmeye başlayınca oluyordu o yüzden isterken ememiyor bırakıp ağlıyordu. Bir süre böyle sürdü çok üzülüyordum ağlamasına bırakmak zorunda kalmasına ama geçici bir süreç oldu fazla sürmedi 1 ay en fazla, sonra gaz devam etti ama emmesinde sorun yaşamadık 2 yaşını doldurdu sorun yaşamadık yeni yeni biraktirmaya geçtim.

Back
X