• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim emer mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

we_ra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
417
3
96
İstanbul
Merhaba,

Bebeğim 36. haftada 3 hafta gelişim geriliği ile 1550 gr doğdu. Herhangi bir sorunu olmamasına rağmen emme refleksinin azlığından yoğun bakıma aldılar.3 hafta sonra eve geldi. Şu an 1 haftadır benimle. Ama hala ememiyor. Sürekli denememe rağmen memeyi almak için uğraşıp yorulup ağlamaya başlıyor. Çok fazla ağlayınca mecburen sağdığım sütü veriyorum. Başlarda biberona alışmasın diye kaşıkla veriyordum ama çok fazla hava yutuyor daha da çok ağlıyordu. Şimdi biberonla besliyorum her seferinde emzirmeyi deneyerek..

Hissettiğim yavrumun emmeyi istemesi ama başaramaması. Ya da benim tam olarak becerememem. Başlarda bunu çok stres yaptım üzüldüm ama şimdi bunu kafama takmaktan vazgeçtim. Bebeğim şu an 2200 gr. Belli bir kiloya ve güce kavuştuktan sonra emer mi? Tavsiyeleriniz neler?

Merhaba,

Bebeğim 36. haftada 3 hafta gelişim geriliği ile 1550 gr doğdu. Herhangi bir sorunu olmamasına rağmen emme refleksinin azlığından yoğun bakıma aldılar.3 hafta sonra eve geldi. Şu an 1 haftadır benimle. Ama hala ememiyor. Sürekli denememe rağmen memeyi almak için uğraşıp yorulup ağlamaya başlıyor. Çok fazla ağlayınca mecburen sağdığım sütü veriyorum. Başlarda biberona alışmasın diye kaşıkla veriyordum ama çok fazla hava yutuyor daha da çok ağlıyordu. Şimdi biberonla besliyorum her seferinde emzirmeyi deneyerek..

Hissettiğim yavrumun emmeyi istemesi ama başaramaması. Ya da benim tam olarak becerememem. Başlarda bunu çok stres yaptım üzüldüm ama şimdi bunu kafama takmaktan vazgeçtim. Bebeğim şu an 2200 gr. Belli bir kiloya ve güce kavuştuktan sonra emer mi? Tavsiyeleriniz neler?

Merhaba:80:
hayırlı olsun bebeğin,sağlıkla büyüt inş.
bebeğinin emmek istemesi büyük bir avantaj senin için,ya istemeseydi o zaman işin çok daha zor olacaktı bunun için şanşlısın.bu yüzden üzülme.eninde sonunda emecektir.
emme konusunda da göğsünün ucunu birazcık şekerli su ile ıslat bi iki kez tadını alıp sonradan emmek isteyebilir bunu bana sağlık ocağındaki ebe söylemişti.umarım işine yarar..:92:

merhaba ben,mde bbeğim 36 haftalıkken doğdu ama 36+6 fala idi 37 ye girmek üzereydik bizimki aldı memeyi hiç meraklanma alır cnm allah yardımcın olur inşallah dua edelim ki kilo alabiliyolar. benim şimdi bebeğim 3,5 aylık ..sağlıkla büyüt inşallah benimde dualarım seninle..

bebeğin hayırlı olsun canım,benim oğlum 33+5te doğdu 2 kilo,1 hafta ememedi,sonra yavaş yavaş emmeye başladı,sana tavsiyem çok çok sabırlı olman.sakın pes etme,ama illaki emzireceğim diye de çocuğu aç bırakmayı deneme sakın.bazı bebekler sırf ememedikleri için anneleri de biberonla beslemediği için hastalanıyorlarmış sarılıkları artıyormuş,hastanedeyken duymuştum.sabret canım,yavaş yavaş alışır.emmese bile göğsünde tut,süt kokusuna alışsın.eğer akciğerinde gelişim problemi yoksa mutlaka emecektir.

benim kizim 12 gün önce dogdu ama meme ucum pek olmadigi icin ememedi sütümde az geldigi icin mama takviyesi yaptik, hala ara ara emzirmeyi deniyorum ama yok senin gibi iki emiyo snra yorulup ortaligi yikiyo biberonlar biraz sagdigim sütü veriyorum yatisinca yine meme ama yine olmuyo bende alistim artik pompayla sagip herseyi hazir etmek snra isitmak biraz zor oluyo ama simdi sütü cok geliyo :nazar: sagip biberonla vercek artik napiym

Cevap veren herkese teşekkür ederim. 2 gün önce yapay meme ucunu takıp pompa ile göğüs ucu çıkartarak emzirmeyi denedim oldu. Sorunum meme ucummuş meğer.. Biberon olayımız epey azaldı şükür. İnşallah yakında yalnızca memeye döneriz. Destek ve dualarınız için çook sağolun :71::kkk:

Cevap veren herkese teşekkür ederim. 2 gün önce yapay meme ucunu takıp pompa ile göğüs ucu çıkartarak emzirmeyi denedim oldu. Sorunum meme ucummuş meğer.. Biberon olayımız epey azaldı şükür. İnşallah yakında yalnızca memeye döneriz. Destek ve dualarınız için çook sağolun :71::kkk:

Harika çok sevindim. Bir söz vardı "Emmeyen bebek yoktur, emziremeyen anne vardır." Herşeyin bir çaresi bulunuyor azmettikten sonra. Yeter ki gerçekten istesin anne emzirmeyi. Benim de göğüs ucum yoktu ama aç kalmasın diye mecburen verdiğim mamaları saymazsak ilk bir hafta herşeyi bir kenara bırakıp emzirmek için didindim. En sonunda uçsuz almayı da öğrendi bebeğim. :)) Şimdi koca bir dana gibi emiyor.

emzırmek hem bebek ıcın hem anne ıcın ogrenıleb bır sey , sık sık ugras gogus ucun ne kadar kucuk olursa olsun, bebek bır sure sonra onu almayı ogerenıyor. benım oglumu dogru duzgun emzırebılmem 15 gunu almıstı

Back