11 aylıkken emekledi oğlum çünlü hep elinden tutup yürüttük ihtiyaç hissetmedi sanırım 20 gün sonrada yürüdü
1 ağustos doğumlu erkek bebeğim desteksiz oturabiliyor. Dönebiliyor, yuwarlanmaya da yeni yeni başladık ama sadece tek yöne yuwarlanıyoruz, ama yüzüstü bıraktığımda asla kollarından destek almıyor, kedi pozisyonuna geçemiyor. Ayakta da çok durduğu söylenemez, 5 -6 sn duruyor sonra dizlerinden büküp bırakıyor kendini! Benzer durumda olanlar warmı acaba ?
Benim oğlum 9 aylıkken falan emeklemeye başladı. Şu anda 10 aylık. 8 ay civarı emekleme bekleniyor ama bizimki tembeldi :) hem geç emeklesin boşver, sağa sola saldırma başlıyor iş çoğalıyor :)
Benim oglum 9 aylikken emeklemeye basladi 10 aylikken ertrafa tutunarak geziniyordu 1. dogum günündede yürüdü ama mesela hepsini birden yapdi bende emeklemez sandim bir gün bakdim cocuk emekliyor bir günde oldu resmen hepsi :) tabi emeklemeye de bilir öyle cocuklarda var direk yürüyen icini ferah tut :)
Merhabalar ... Bebeğiniz kafasını zamanında tuttu mu
Bunun için erken daha 9 aylık ama hipotoni yani kas gevşekliği şüpheniz varsa Dr götürün en azından egzersiz programı verir
Çok geçmiş olsun. Benim bebeğim de benzer durumda 13 aylık. Yaşıtların gerisinde. 3 ay önce gelişim geriliği teşhisi kondu. 10.5 aylıkken bağımsız oturdu. Onu disinda yere basmıyor. Emeklemiyor sürünmüyor. Doğduğunda yere basiyordu. Bizim düzenli gittiğimiz çocuk doktoru da uzunca bir süre bizi oyaladi. Teşhis konulduktan sonra bile bir şey yok dedi. Biz bir müddet fizyoterapi gittik.şimdi tekrar başlayacağız. Nöroloji de takip ediliyoruz. Gelişim tarama testi ile teşhis konuluyor.aslında ben 8. Ayda suphelenmistim. Keşke biraz daha aceleci davransaydim.bizim ki b12 eksikliği sebepli olabilir dendi. B12 takviyesi sonrası gelişimi ivme kazandı ama hala yetersiz. Belki de onunla ilgili değil. Bilmiyoruz şu anda.
Siz hemen bir denver testi yaptırın. Ve aynı zamanda nöroloji uzmanına gidin. Çok geçmiş olsun.
8 aylik mi oluyor 1 ağustos doğumlu olunca benim oğlum 11 aylık emekledi çok şükür sağlıklı bi sorun yok.
Hastanedeki çocuk gelişim uzmanına gönderdi, o yaptı.Nöroloğa gittik bir problem görmedi kendisi fizik muayenesinde. Kaba motor becerilerini de zamanında yaptı aslında oturmasında yuwarlammasında dönmesinde bir problem yok , ileri atakta bulubmuyor oğlum. Terapistimiz biraz zamana we çalışmaya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Denver i bende yaptırmak istiyorum aslında. Çocuk nöroloğu mı yaptı size psikiyatr mı?
Hastanedeki çocuk gelişim uzmanına gönderdi, o yaptı.
Anladım canım. Peki bebişin şimdi nasıl? İlerleme kaydebildiniz mi? Fizyoterapiden fayda gördünüzmü?
Şimdiye kadar farklı fizyoterapist e gittik. Yani fayda gördük tabi ama bilmiyorum. En son nörolog başka bir fizyoterapist adı verdi bunu da deneyin madem dedi. Düzenli fizyoterapi alsak iyi olacak. Ama gidiyoruz 3 hafta sonra gel. Bu arada 3 hareket var onları düzenli yapın gibi şeyler. Benim o hareketi yaptırmam mümkün değil çünkü çocuk basmıyor ve bastirmami istiyorlar. Ayağını mi yere koyacağım kolundan mi kaldıracağım o arada poposunu mu duzlestirecegim olmuyor yai çığlık kıyamet tabi çocuk. Diğer pek çok hareketi yaptık zaten ama bunu yapamıyoruz artık. O sebeple gitmiyorum şimdilik. Tekrar randevu alacağım aslında.
Evet İstanbuldayım. Özelden gittiklerimızı yazdım. Siz de bilgi verebilirseniz sevinirim.İnanın durumumuz sizden farklı değil.. bizim terapistimizde katılsa da ağlamaktan pes etmek yok yaptıracaksınız diyor ama mümkün değil ben yaptıramıyorum ki zaten kendisi de yaptırırken oğlum katılıyor. Bizde 3 haftada bir git gel yapıyoruz en son bu cumartesi gittik we dedi ki eğer bu 1 aylık süreçte de değişmezse durum yoğun fizyoterapiye alacağım sizi haftanın 3 günü gidip geleceksiniz. Siz istanbuldamısınız ? Fizyoterapistiniz kim?
merhaba konuşmanızı yeni gördüm benim bebeğimde 1 yaşında olacak ama ne emekliyor ne yürüyor. profösöre gittik b12 si eksik dedi iğne ve balık yağı verdi biraz gelişme gösterdi ama yine akranlarına göre geride sizin durumunuzda bir gelişme varmıEvet İstanbuldayım. Özelden gittiklerimızı yazdım. Siz de bilgi verebilirseniz sevinirim.