benim bebeğim henüz 7 aylık. yüzüstü koyduğumuzda hemen emekleme pozisyonuna geçip kendini ittirmeye başlıyor. bunu gören insanlar "aaa ne güzel çok yakındır bunun emeklemesi" dediğinde; aman inşallah emeklemez de yaşında yürür diye karşılık veriyorum. süt oğlumdan biliyorum çünkü emekleyen bebeğin ne kadar zor birşey olduğunu. o da öyle. her an herşeyin içinde. bir an arkamızı dönsek ya çöpü karıştırırken ya da banyoya girmeye çalışırken yakalıyoruz. evde devirmediği eşya kalmamış. en son annesinin saksısını devirip toprakları yemeye kalkmış. yerde ne bulsa hep ağzında. bulaşık makinesi, tezgah dolap ve çekmeceleri hep ilgi alanı. ha bir de televizyon paneli. tabi bunlara şahit olunca da emeklemesini hiç istemiyorum. o nedenle yüzüstü bırakmıyorum kızımı.
ben emeklediklerinde rahatlamştım canım.çünkü vücudumun ayrılmaz bir bütünüydüler.asla kucaktan inmezlerdi.yemek yaparken bile biri sırtımda kanguruda diğeri ana kucağında yerde ama babası da yanında.tek kolumda pilav vb. şeyler yaptığımı çoook bilirim.vc de de kucağımda tuttuğum olurdu.ikiz oldukları için uyanır uyanmaz yatağından almak zorunda kalıyorduk diğerini uyandırır diye.onlar da hiç tepemizden inmez olmuşlardı.erkek kardeşim gelirdi yardıma o da evde kanguruyla gezerdi kollarımız ağrırdı çünkü.ama emekleyince biraz olsun kucaktan indiler.hele yürüyünce ooooohh ne güzel oldu valla.şimdi 3 bebeğime hamileyim bunda biraz daha rahat olmasına dikkat edecem ama bakalım nasıl olacak.tabi senin bebiş rahatmış önceden,şimdi keşfetti ya emeklemeyi evi de keşfedecek tabiii.parkınız da yakınmış ne güzel olsun boşver geçer bu dönem.ikiz büyütmüş bir anne olarak tek çocuk büyütmenin kıymetini bilin derim.evet ikiz harika bir şey ama ikisine de yetmeye çalışmak hem zor hem bazen vicdanınız sızlıyor.biri emerken diğerinin içerden bağırması...annelik güzel şey güzel..atlatırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?