Bebek Beslenmesi bebeğim emdiği tüm sütü kusuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

loituma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
333
1
96
İstanbul
oğlum 41 günlük ve 10 günden fazladır aralıklı olarak emdiği tüm sütü kusuyor. çok gazlı bir bebek oluşuna bağlıyorum emzirirken 3-4 dakkada bir gazını çıkartıp devam ediyorum eğer yapmazsam inanılmaz kusuyo. bu şekilde emzirdiğim halde bazen yine kusuyor. evet ilk aylarda kusması normal ama ağızdan azıcık gelen kesik şeklinde kusmuk değil ha o da oluyo gün içinde ama benim sorunun tüm midesindeki sütü şakır şakır kusması bu problemi yaşayan var mı? 2 saatte bir emziriyorum midesindeki hazmedilmiş sütle edilmemiş karışıyo ondan kusuyodur belki diye nafile. emdikten sonra sürekli aranıyo başta doymadı diyodum ama çişi kakası normal 1. ayda 1 kilodan fazla aldı onu emzikle hallediyorum kusmasını halledemedim. bide ağzının suyu akıyo arada sanki diş çıkarır gibi bunun sebebini de anlayamadım.

aynısını bende yaşadım yaşıyorumda kilo almasında sorun yoksa önemli bi durum değil doktora götürdüm kilo takibi yaptı bi sıkıntı çıkmadı o seninde söylediğin gibi gazından yapıyodur benimkide sıkınır sıkınır daha göğsümü kapatmadan üstüne kusardı gerçi hala kusuyo şimdide ahlak edindi emiyo gözümün içine bakıyo gülüyo sonrada kusuyo :) ben kendine kızdıkça daha çok gülüyo ozaman daha çok kusuyo bende onu anlamadım inan :) ama benimki mamada alıyo midesi sindirilmişle sindirilmemişi kabul etmiyo galiba.kilosunu takip et sorun yoksa kafana takma kimi bebeklerde böyle kusuklu oluyo

bebeginizi dik tutarak besleyin.bu sekilde kusmasini önledim ben..kolunuz yorulacak ama ise yariyor..beslendikten sonrada bir süre dik olacak kucaginizda..

benim bebeğimde 53 günlük ve emdikten sonra sürekli kusuyo.ayrıca benimkisinin burnundanda geliyor.emdikten sonra fazla sarsılınca yada kendini zorlarsa mutlaka kusuyo.bazen kesik kesik bazen balgamlı.hemen emmişse de sıvı halde kusuyor.ne yapıcamı şaşırdım.kusan çocuk iyi olur diyorlar bakalım ne olucak ne zaman geçicek.tecrübeli annelerden destek bekiyoruz:)

bebeğim çok kusardı dik konumda emzirmeye çalıştım hep,emzirirdim hooop süt dışarıda gün içindede kesik kesik hep kusardı çok çektim bende hep tedirgindim acaba bi problemmi var diye bi çok doktora götürdüm hepsi de aynı şeyi söyledi,eğer kusuğu üşütmüş gibi kokmuyorsa,sarımtırak rengi bozuk değilse,kusarken zorlanmıyorsa ve kilo alıyorsa bi problem yok dediler.ki öyleydi..bi doktor ggaviscon vermişti ama kullanmadık,bebeğim 9 aylık hala kusuyor yerken ama artık çok problem etmiyorum kendime eskilerin dediği gibi kusan çocuk iyidir:) doktoru ihmal etme genede ama dediğim sorunlar yoksa sende kendine çok sorun etme...sağlıkla büyüt bebeğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…