Bebek Beslenmesi bebeğim ek gıdaya nasıl geçmeli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

brn_2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
141
4
46
İzmir
arkadaşlar bebeğim 4 aylık arada kaşıkla çorba vermeye çalışıyorum kaşığıda çorbayıda kabul etmiyor acaba 6.aydan sonrada aynı problemi yaşarmıyız acaba diyorum bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

benim bebeğim de 4.5 aylık kaşıkla yemekle bi problemi yok ama çorba için erken bence meyveli yoğurt ve meyve suyuyla başla sonra püre olarak ver çorba ilk başta ağır gelebilir kabızlık problemi falan yaşamasın yada muhallebi gibi şeyler verebilirsin bence bende bu konuda yeniyim ama şimdilik iyi gidiyoruz:)))

arkadaşlar bebeğim 4 aylık arada kaşıkla çorba vermeye çalışıyorum kaşığıda çorbayıda kabul etmiyor acaba 6.aydan sonrada aynı problemi yaşarmıyız acaba diyorum bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

Canım gecen yaz Türkiyede teyzeme yardıma gelmiştim( kendisinin 2. Cocuğu olunca yardım istedi) Temmuz'da geldigimde kızı 4 aylikti bebeklerini hep doktorların söyledikleri gibi besler esi de doktor zaten oradan hatırladığım ilk armut suyuyla başlamıştık günde 50 cc bir hafta sonra 100 cc ye çıkmıştı. 5 aylık olunca çok ince sekilde rendeleyerek vermeye başladı tüm meyveleri 5.5 aylikken yoğurt a başladı.6 aylikken rızaya yagsiz çorbalar , 6.5 aylikken yağlı ama tuzu az kıymalı çorbalar gibi umarım I'sine yarar.yada teyzemde bir bebek doktorunun yazdığı bir kitap vardı adi' bebek yemekleri tarifi çok ise yariyyor.

Canım gecen yaz Türkiyede teyzeme yardıma gelmiştim( kendisinin 2. Cocuğu olunca yardım istedi) Temmuz'da geldigimde kızı 4 aylikti bebeklerini hep doktorların söyledikleri gibi besler esi de doktor zaten oradan hatırladığım ilk armut suyuyla başlamıştık günde 50 cc bir hafta sonra 100 cc ye çıkmıştı. 5 aylık olunca çok ince sekilde rendeleyerek vermeye başladı tüm meyveleri 5.5 aylikken yoğurt a başladı.6 aylikken rızaya yagsiz çorbalar , 6.5 aylikken yağlı ama tuzu az kıymalı çorbalar gibi umarım I'sine yarar.yada teyzemde bir bebek doktorunun yazdığı bir kitap vardı adi' bebek yemekleri tarifi çok ise yariyyor.

çok sağol canım açıklamalı oldu iyi oldu:16:

o zaman 5. aydan sonra yavaş yavaş pütürlü gıda verebilirim ozaman

alışması aççısından yavaş yavaş verebilirsin.
en güzeli pirinçli yoğurt çorbasıdır,
hem hemen her bebek sever bu çorbayı hem de pirinçler pişmiş olduğundan yutmaları kolay olur.

oğlum 3 aylıktı meyve suyu vermeye başladığımda. 4 aylıkkken posasındanda vermeye başladım. oğlum posalarıda yiyebiliyordu. ben hemen meyve sularını bırakıp posalı vermeye başladım :nazar: . o gün bugündür meyvelerı rendeliyorum yada eziyorum pütürlü pütürlü yediriyorum. bence bir deneyin

oğlum 3 aylıktı meyve suyu vermeye başladığımda. 4 aylıkkken posasındanda vermeye başladım. oğlum posalarıda yiyebiliyordu. ben hemen meyve sularını bırakıp posalı vermeye başladım :nazar: . o gün bugündür meyvelerı rendeliyorum yada eziyorum pütürlü pütürlü yediriyorum. bence bir deneyin
bebeğinizin yiyebilmesi güzel ama 3 aylıkken anne sütünden başka bir şey vermek pek de doğru değil bence.

alışması aççısından yavaş yavaş verebilirsin.
en güzeli pirinçli yoğurt çorbasıdır,
hem hemen her bebek sever bu çorbayı hem de pirinçler pişmiş olduğundan yutmaları kolay olur.

evet aslında pütürlü gıdaya başlangıç için iyi bir seçim

acaba azar azar vermeye başladığım zaman susar mı bebeğim bu konuda endişeleniyorum:18:

canım sen anesın tabıkı en ıyısını sen bılırsın ama ne olur pişman olmamak için sebzelerden basla ve sana 9 aylık bir anne olarak tek tavsıyem doktorların meyve püresı demesıne kulak asma cocuğun 7 8 aylık olduğunda doktor bey corba ıcmıyor dedığınde tek söyledıklerı yedırıceksın oluyo tamam 5 bucuk 6 ay bekle ama doktorlar bıle ne dıyo bebeğın ılk kasığı annenın parmağıdır kesınlıkle taddırmaktan korkma sonuç ne olur bılıyomusun en kötu ıhtımal gazını cekersın ama ömür boyu gözunun bebeğıne bakmassın sebze corbası yesın dıye yada zorla yedırmessın çok deyıl 3 4 ay önceye dönebilsem herseyı tattırırdım tamam eskılerımızın her söyledığını tasvıf etmem ama bazıları doğru mesela azda olsa taddır damak zevki gelişssin kolay gelsın cnm

evet aslında pütürlü gıdaya başlangıç için iyi bir seçim

acaba azar azar vermeye başladığım zaman susar mı bebeğim bu konuda endişeleniyorum:18:

susar tabiki,
çorbasını yada yemeğini yedirdikten yarım saat sonra falanda, suyunu içirirsin annesi...

bende 6 ay sadece anne sütü derim..zaten ilk basladığınızda da azar azar başlayacaksınız..daha bagırsak sistemi corbayı , meyveyi falan rahatça hazmedecek durumda değilken bence bekleyin anne sütünde hersey var zaten..ki birde mesela çilek kivi incir 1 yasından önce cok zararlıymıs alerjik reaksiyonlara neden olabiliyormus..mandalina portakal 9 aydan önce öyle..bal desen 1,5 yaş..bize ne zararı olacak gibi gelen biçok şey o küçücük bedenlerini cok rahatsız da edebilir.. cünkü cok küçükler henüz..hersey zamanında..zaten hepsini bi şekilde yicecek yada yemeyecek..o yüzden acele etmeyin bence..

bebeğim 4,5 aylık doktorumuz 1 ay sonra başlıyabilirsiniz dedi.
ilk vereceğim besinler için sabırsızlanıyorum.. :62:

iki kışık elma suyu veriyourm bazen.. doktorumuzda arada iki kaşık yoğurt verebilirsiniz dedi..

ilk ne vermeliyim merak ediyorumm?? yardımcı olursanız sevinirimm..:69:

:) cok heyecanlanmayın kabusta olabiliyo katı gıdalar :)günlük sütten hergün taze yapılmıs ev yapımı yogurt ve sebze corbalarından başlayacaksınız zaten..max.3 sebzeyi karıstırıp 1 tatlı kasıgı zeytin yagı , 2 ceviz kadar 2 kez cekilmiş yağsız dana kıymayla corba yapacaksınız..2 tatlı kasıgıyla başlayıp bir kase olana kadar yavas yavas arttırıp vereceksiniz bebişinize..bide dikkat edeceksiniz alerjik bi belirti olmamasına..yogurt yapabiliyo bazen agız cevresinde yada vücudunda nokta nokta kızarıklıklar..ona dikkat edin..yayılıyomu kac dakikada geçiyo..süt alerjisi belirtilerinden o kızarıklıklar.. benim kızımda olmustu ki hala oluyo..allahtan süt alerjisi değil test bile yaptırdık..yogurt dokunabiliyo..
bide tavsiyem blendr kullanmayın asla..çatalla ezin yada patates ez le..sonra pütürlü yiyememe problemi yasarsınız..

:) cok heyecanlanmayın kabusta olabiliyo katı gıdalar :)günlük sütten hergün taze yapılmıs ev yapımı yogurt ve sebze corbalarından başlayacaksınız zaten..max.3 sebzeyi karıstırıp 1 tatlı kasıgı zeytin yagı , 2 ceviz kadar 2 kez cekilmiş yağsız dana kıymayla corba yapacaksınız..2 tatlı kasıgıyla başlayıp bir kase olana kadar yavas yavas arttırıp vereceksiniz bebişinize..bide dikkat edeceksiniz alerjik bi belirti olmamasına..yogurt yapabiliyo bazen agız cevresinde yada vücudunda nokta nokta kızarıklıklar..ona dikkat edin..yayılıyomu kac dakikada geçiyo..süt alerjisi belirtilerinden o kızarıklıklar.. benim kızımda olmustu ki hala oluyo..allahtan süt alerjisi değil test bile yaptırdık..yogurt dokunabiliyo..
bide tavsiyem blendr kullanmayın asla..çatalla ezin yada patates ez le..sonra pütürlü yiyememe problemi yasarsınız..

teşşekür ederim :46: çok açıklayıcı bi tarif benim için ama benim ufaklık fena.. yiceğe benziyo helede acıkınca nasıl saldırıyo maşşalalh :nazar: bilseniz..

inş o kızarıklıklardan olmaz.. birde annem bizim hazır aldığımız yoğurtan tattırıcak kadar veriyor. zararı olurmu merak ediyorum..???:5:

Hazir yogurtlar yogurt bile degil sut tozundan yapiyolar bence vermeyin.. hazir diyosanizda sutas babymix var bebekler icin en kotu onu alip ondan tattirin..yapabiliyosaniz yogurt mayalayin gunluk sutten en guzeli o..mesela ben yogurt makinasi aldim eve hazir yogurt sokmuyorum artik bizde ondan kalan yogurtlari yiyoruz..tahminimcede bidaha hazir yogurt almicam..sizde ufaktan baslayin artik yogurt mayalama denemelerine yakinda hergun mayalayacaksiniz mecbur:)

bende 6 ay sadece anne sütü derim..zaten ilk basladığınızda da azar azar başlayacaksınız..daha bagırsak sistemi corbayı , meyveyi falan rahatça hazmedecek durumda değilken bence bekleyin anne sütünde hersey var zaten..ki birde mesela çilek kivi incir 1 yasından önce cok zararlıymıs alerjik reaksiyonlara neden olabiliyormus..mandalina portakal 9 aydan önce öyle..bal desen 1,5 yaş..bize ne zararı olacak gibi gelen biçok şey o küçücük bedenlerini cok rahatsız da edebilir.. cünkü cok küçükler henüz..hersey zamanında..zaten hepsini bi şekilde yicecek yada yemeyecek..o yüzden acele etmeyin bence..

bende sana katılıyorum canım oğlum 6 aylık ben yeni yeni bişeyler veriyorum .daha çok küçük ne ağzında onu bile bilmiyo.yoğurtu bi yiyo bi yemiyo.yani çok erken ki bebeğim 6 aylık 10 kilo benim.maşşallah tatsır deniliyo bunu yaptım 5 aylıkken hiç bir zaman bebek kaşığı kadar olmadı:)herşeyi zmanında yapmak en doğrusu

Back