daha önce de açtığın bir topiğe yazmıştım.ben de öğretmenim cnm.benimki de kolik...benden başka kimse bakamaz,ben de bu yüzden ücretsiz izin almayı düşünüyordum 4-5 aylık olana kadar.(şimdi 2,5 aylığız)
şimdi sen böyle ek gıda falan diyince iyice gözüm korktu valla.sanki ben daha başındayım gibi....
valla biz bu çocukları hem çalışıp hem nasıl sağlıklı büyütücez bilmiyorum.
Allah hepimize kolaylık versin( ya da nimet Çubukçu'ya bir bebek:)
slm meslektaşlarım ben de sizinle aynı dertlerden muzdariptim ama hiç te öyle zor olmadı bakıcı işi 1 eyülden beri okula gidiyorum,bizim için iyi oldu seminer dönemi bir alıştırma oldu.Valla benim oğlan aç kalınca mecburen yiyor,yemediği zaman da bakıcımız okula getiriyor emziriyorum,süt izni hakkımız var. Özellile hazır kavanoz mamaları seviyor,mesela bebelacın ananaslı kayısılı bir maması var onu biraz yiyor. Bende hazıra alışmasını istemiyorum ama tazeleri yemiyor beyefendi....Bizler çalışan anneleriz eninde sonunda bakıcıya alışmaları lazım diye düşünüyorum tabi ücretsiz izin alabiliyosan o başka.....
benimkiler 9 aylık oldular,zorlanmadık allaha şükür.
neden yemediğini anlamadım,bende biberon maması veremiyorum,kaşıkla yemek istiyolar,
erken doğdukalrı için doktor biberon mamasını daha sık verin diyor.
sebze ve meyve pürelerini kendim yapıyorum.
kendin yapmayı dene belki senin elinden yemek ister..kolay gelsin cnm,uğraştırıyo seni yaramaz galiba..
ya üzülme ,yicek başka çaresimi var..
zaman ver,biberonu alıyomu,oda olur yani,belki diş çıkarıyordur ondan almıyordur.
aslında tat alma duyusu yeni geliştiği için bebeğe bu dönemde herşey vermek daha kolay olur
ama seninki uğraştıracak biraz annesi,olsun derdi o olsun bitek..
yer merak etme,üzerine çok düştüğünü belli etme.
birde başkasının yedirmesini dene,ortamda sen olma ama,bu sıpalar bazen anneye eziyet etmeyi sever..
büyük kızım ben hariç herkesten yemek yiyorda ben olmayınca yanında,dene bakalım..