• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim ek besinleri reddediyor. lütfen yardım.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezerbaris

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
28
0
11
45
İstanbul
arkadaşlar bebeğim 7 aylık oldu. 1 aydır uğraşıyorum ek besinleri reddediyor ağlıyor deliriyor. hala emiyor. zarzor bir kaç kaşık meyve püresi , yoğurt falan veriyorum. artık muhallebiyi bile ağzına değdirmiyor. siz nasıl alıştırdınız . neler yapabilirim yardım edin lütfen...:sinifsinif:

canım benim oğlumda 7 aylık ek gıdalara geçeli 2 ay oldu sütüm yetersiz olduğu için dr tavsiyesi ile 5. ayında ek gıdaya geçtim ama benimki de aynen senin oğlun gibi ağzına kaşıkla birşey verdiğimde ağlıyor deliriyor ama aynı şeyi sulandırıp biberonla verdiğimde tadı aynı olmasına rağmen iştahla yiyor. kaşıkla yemeğe alıştırmaya çalışıyorum mücadele ediyorum biraz da zorlamak zorunda kalıyorum bende bir çaresini bulamadım. galiba sorduğun soruya yardımcı olabilecek kimse yok cevap gelmemiş cokacimcoook

ben beslenme konusunda allaha şükür srn yaşamadım ancak kuzenim aynı anlattığınız şekildeydi
dr emme refleksinden dolayı biberonu istediğini söyledi dolayısıyla aslında yemek istemediği için deği biberondan beslenmek istediği için ağlıyormuş bunun üzerine şunu önerdi:eline mutlaka normal zamandada oynarkende plastik bir kaşık verin ve kaşığa adapte olsun ikincisi yemek yedirirkende onun elinde bir kaşık olsun onunla oyalansın bunun üzerine biz mama sandalyesinin önüne az su dolu bir kase koyduk ve eline bir kaşık verdik ve gerçekten işe yaradı etraf biraz ıslanıyor ama artık alıştı :)
umarım bir fikir vermişimdir ama kendi çocuğumda srn olmadı :nazar:

arkadaşlar benim derdim tam tersi. oğlum biberon almıyor. geceleri 4 5 kez kalkıyor emmek için doymuyor. ve memede uyumak istiyor. meme vermezsem kıyamet kopuyor. kaşıkla 1-2 kaşık yiyor biberonu hepten reddediyor.ben de biberonla tok tutan mamalardan vermek istiyorum ama nafile. yakında 1,5 ay sonra işe başlıycam. babasıyla dönüşümlü bakıcaz, sabahçı öğlenci olarak. bana bağımlılığı fazla olmasın istiyorum. nasıl alıştırıcam biberona memesiz uyumaya bilmiyorum

arkadaşlar benim derdim tam tersi. oğlum biberon almıyor. geceleri 4 5 kez kalkıyor emmek için doymuyor. ve memede uyumak istiyor. meme vermezsem kıyamet kopuyor. kaşıkla 1-2 kaşık yiyor biberonu hepten reddediyor.ben de biberonla tok tutan mamalardan vermek istiyorum ama nafile. yakında 1,5 ay sonra işe başlıycam. babasıyla dönüşümlü bakıcaz, sabahçı öğlenci olarak. bana bağımlılığı fazla olmasın istiyorum. nasıl alıştırıcam biberona memesiz uyumaya bilmiyorum

emzik alıyormu?büyük olasılık almıyordur.ne yap et sadece uyurken emziğe alıştır ilk başlarda göğsündeyken dalmaya yakın emziği koy ağzına yoğurda bandırarak alıştırabilirsin.gündüz vermene gerek yok sadece uyku saatlerinde önden emzir daha sonra emzikle göğsünde uyut ritmik sallamalarla valla bizde biraz meme delisiyiz uyurken emzik kullanıyorum yoksa hep memede kalmak istiyor,anlayabiliyorum.bu şekilde biberonada alıştı.meme ucuna benzer emziklerden kullanıyoruz zten uyuyunca yatağında atıyor emziği ağzından bende alıyorum uyuduğu için tekrar vermiyorum.

kasıkla verdıgımde agzını kıtlıyo yanaklarını sıkarak kasıgı sokuyorum. bazen televızyonun karsında dalıyo ozaman yiyor. yemek masasına beraber oturuyoruz parmakla veriyorum alıyor. önerisi olan varmı?????????????bilmiyorumkismile

benimki 9buçuk aylik oldu hala ayni durumdayim sadece emmek istiyor ne verirsem vereyim yemek istemiyor,televizyon karsisinda,pencerenin onunde hatta sokakta yedirmeye çalisiyorum ustelik kasiktan nefret ediyor biberon da almiyor zar zor yedigi iki lokmayi da parmagimla yediriyorum birsey yemedigi içinde doymuyor butun gece meme agzinda sik sik uyanip emiyor emmese bile memede uyuyor emzikte almiyor perisan durumdayim.kazeem arkadas demis ya memede daldigi zaman emzik ver diye,benimki en derin uykusundan bile uyaniyor denedim agliyor.
çare bilen var mi demissiniz ya,benim buldugum tek cozum oglum kuru ekmek yemeye bayiliyor sadece onu reddetmiyor bende dudagina ekmek degirip agzini acmasini sagliyorum bu arada yemegi tikiyorum.zorla yedirmeye calismayin tavsiye etmem hersey daha beter oluyor.ama bu durumda da zayif kaliyorlar benimki 9buçuk aylik 8kilo ne olacak boyle bilmem

Başıma gelmediği için bişey diyemiyorum her çocuğun yapısı farklı oluyor.kaşıkla yemeyi sevmiyor demekki.Birde bence ek besine geç başlayanlarda bu ve buna benzer sorunlar çıkabiliyor.Ben 5 aylıken başlamıştım ek gıdaya ufak ufak tadına baktırmaya başlamıştım yani yiyebileceği herşeyden...Gerçi benim oğlumun sofraya karşı çok fazla ilgisi vardı hiçbir şeyi reddetmez yerdi nasıl verirsem vereyim..
Hoş şu anda 15 aylık şimdide yemek yedirme savaşı yapıyoruz evde...

kasıkla verdıgımde agzını kıtlıyo yanaklarını sıkarak kasıgı sokuyorum. bazen televızyonun karsında dalıyo ozaman yiyor. yemek masasına beraber oturuyoruz parmakla veriyorum alıyor. önerisi olan varmı?????????????bilmiyorumkismile

aynı benim kızım bende senin gibi yediriyorum. bu şekilde gitmez umarım ben çok üzülüyorum yemeyen çocuk çok zormuş...

şimdi çok endişelendim.benim kızımın şimdi yeme sorunu var ek gıdalara geçince geçer diye düşünüyordum şimdi bunları okuyunca çok üzüldüm inş. Bebeklerimiz iştahlanırlar ve yerler yemeyen bebek çok zor sizin bebekleriniz süt döneminde nasıllardı iştahlımıydılar allah hepimizin yardımcısı olsun

Back