Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bebeğim 6 aylık ek besine geçtık ama asla sebze yediremiyorum .bir kasık veriyorum öğürüyor.zorlarsam kusuyor zorlamıyorum o yuzden ama cok uzuluyorum.nasıl yedırcem.benpatatesi havucu kup kup doğruyorum haslıyorum püre yapıyorum blendrla. birazda zeytın yagı katıyorum bazen de brokoli koyuyorum ama kesinlikle yemıyor midesi bulanıyor.siz nasıl yedırıyorsunuz.farklı bi şekilde yapabilir miyım acaba.önerilerinizi baklıyorum.
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
Genellikle sebze pürelerinin pek tadı olmuyor ve hemen hemen her bebek yemiyor sebze pürelerini,
ama aynı sebzelerle lezzetli bi çorba yapabilirsin mesela.
yada tadı daha güzel olması için içine bir meyvede atabilirsin.
Önce sen bi tat ,eğer sende yiyebiliyorsan sonra ver bebeğine derim ben,
ben hep öyle yaptım, şuan oğlum 1buçuk yaşında halada öyle yapıyorum, bu yüzden sanırım pek bi sorun yaşamıyorum bu konuda.
bazen unutuyoruz ama inanın onlarında bi damak tadı var.
içine bir kaşık yoğurt ekleyebilirsin benim oğlumda işe yaramıştı
Genellikle sebze pürelerinin pek tadı olmuyor ve hemen hemen her bebek yemiyor sebze pürelerini,
ama aynı sebzelerle lezzetli bi çorba yapabilirsin mesela.
yada tadı daha güzel olması için içine bir meyvede atabilirsin.
Önce sen bi tat ,eğer sende yiyebiliyorsan sonra ver bebeğine derim ben,
ben hep öyle yaptım, şuan oğlum 1buçuk yaşında halada öyle yapıyorum, bu yüzden sanırım pek bi sorun yaşamıyorum bu konuda.
bazen unutuyoruz ama inanın onlarında bi damak tadı var.
bebeğinin severek yediği bi sebze çorbası tarifi yazabilir misin?ben patates ve havuçtan nasıl çorba yapıcam bilmiyorum.
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
sorununa çözüm değil ama ileride zorluk yaşamak istemiyorsan blendır kullanmayı hemen bırak... haşladıklarını çatalla ez... buaradaçok çok acıkmış olursa yiyeceğine eminim..
<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
bebeğinin severek yediği bi sebze çorbası tarifi yazabilir misin?ben patates ve havuçtan nasıl çorba yapıcam bilmiyorum.
Tabi yazayım,
patatesle havucun buluştuğu, hem sağlıklı hem oldukça besleyici ve doyurucu bi çorba.
MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek (mercimek ve pirinci yapacağın miktara göre ayarlayabilirsin)
1 çay bardağı pirinç
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
yağ,salça ve tuz(bu miktarlar gözkararı)
Yapılışı:
Mercimek ve pirinçler iyice yıkanır.sonra içerisine patates,havuç ve soğan rendelenir.
Tencereye yağ koyulup bu malzemeler 3-4 dakika kavrulur,salçası ve tuzu eklenir.
Eğer varsa et yada tavuk suyu ile birlikte çorbanın suyu ayarlanır ve pişirilir.
(ben içerisine bazen kıymada katıyorum)
Buarada düdüklü tencerede yaparsan hem daha lezzetli hem de daha pratik olur.
Tabi yazayım,
patatesle havucun buluştuğu, hem sağlıklı hem oldukça besleyici ve doyurucu bi çorba.
MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek (mercimek ve pirinci yapacağın miktara göre ayarlayabilirsin)
1 çay bardağı pirinç
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
yağ,salça ve tuz(bu miktarlar gözkararı)
Yapılışı:
Mercimek ve pirinçler iyice yıkanır.sonra içerisine patates,havuç ve soğan rendelenir.
Tencereye yağ koyulup bu malzemeler 3-4 dakika kavrulur,salçası ve tuzu eklenir.
Eğer varsa et yada tavuk suyu ile birlikte çorbanın suyu ayarlanır ve pişirilir.
(ben içerisine bazen kıymada katıyorum)
Buarada düdüklü tencerede yaparsan hem daha lezzetli hem de daha pratik olur.
çok tesekkür ederim canım ama benım bebiş daha 6 aylık tuz salca kullanmıyorum.o biraz sıkıntı oluyor.e tadı yuzu olmayıncada
yemek ıstemıyor sebzeyi.
varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
benim kızım 20 aylık olmak üzere. hala başaramadım sebze yedirmeyi. yoğurda bile yeni alışmaya başladı. tam alışsın bende yoğurtla yedirmeye çalışcam
sebzeleri haşlayıp suyuyla muhallebisini yapabilirsin. yadahavuç, patates, piriç, 2-3 kayısı, bir elma, irmik, 2-3 ceviz ben bunları küçük doğrayıp biraz suyla pişiriyorum. pişmesine yakında irmik koyuyorum. blendırdan geçiriyorum.tadı güzel oluyor baya. tatlı seven bebekler için ideal. benim oğlum çok seviyor mesela. bazen çorbasını yemek istemediği zaman. bir kaşık bundan, bir kaşık öteki çorbadan falan öyle yediriyorum. içine çok az başka sebzedende katabilirsin. birde sulu yapmayı dene belki sulu sever. benim oğlumda pek sevmiyor bazen hiç yemiyor, bazen azda olsa yiyor. hiç yemediği şeyi bir iki hafta sonra bakmışsın yiyor. çok değişiyorlar.. pes etme oyüzden..
benim bebeğim de yemedi bugün ağzına verdim aldı ama daha ssonra bir baktım üstü başı batmış çıkarmış çoğunu.bakalım yarın yoğurtla deneyeceğim.inşallah öyle yer :44:
Hemen kabul etmemesi çok normal. Bikaç gün ara verip tekrar deneyin. Brokoli için çok erken. Patates ve havuç ile devam edin bir süre.
Sebzeleri daha sıvı kıvamlı verin. Sulu bir sebze püresi şeklinde.
İçine asla tuz salça yoğurt meyve şeker vs koymayın.
Tüm tadlara tek tek alışsın yoksa ilerisi çok zor olur.
Sevgiler.
arkadaşlar hepinize tesekkur ederim cevaplar için.ara ara veriyorum ama yıne yemıyor.midesi bulanıyor.e normal tatsız tussuz bi şey. tadına bakıyorum ben bile yiyemem onu.umarım bi gün yer.tatlı şeyleri yiyor ama sebzeye gelince resmen öğürüyor.allah yardım etsin bu ek gıda işi çok zor.vicdan azabı cekıyorum yediremeyince.