• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim doyuyor mu??

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.428
35.504
1.123
39
mrhaba arkadaşlar.daha önce de buna benzer pek çok konu açtım.bebeğim 40 günlük,daha önceki konularımdan da bilirsiniz belki,doğumdan sonra sütüm yetmediği için küvöz maceramız oldu.ardından biberon takviyesiyle 10 günün içinde beni emmeyi tamamen bıraktı.sürekli sağarak verdim sütümü,mama da alıyor biraz.son 3 gündür kızım silikon uçla emmeye başladı tekrar.sorun şu ki biberonla hep belli miktarlarda verdiğim için içim rahat ediyordu,şimdi ne kadar emiyor bilemiyorum.öğün başına 120 cc veriyordum.bu miktarda iki göğsümden çıkıyordu .birinden bazen 70,bazen 80,bazen 50 sağıyordum.şimdi emiyor,en fazla 10 dk içinde uyuyor.yani bir göğüsten 10 dkda ne emerse o.birde uykuya düştü 3 gündür,emip emip uyuyor.acıkınca da uyanmıyor.
biliyorum pompa 50 sağıyorsa bebek daha fazlasını emiyordur mutlaka ama 120 kadar da emiyor mudur,o kadar da olmaz herhalde.e ben nerden bileceğim bu çocuğun doyduğunu??zor tutuyorum kendimi sütü sağmamak için.ben de alışmışım kesin olarak doyduğunu bilmeye,şimdi böyle bilemeden çok zor oluyor.

mesela bir göğsümü emzirdim,uyuya kaldı belki yarım veya bir saat sonra tekrar emzirdim,10 dk içinde tekrar uyudu.göğsümün ucunu sıktığımda süt geldi rahatlıkla.ben de sağıp kalan miktara bakmak istedim,20 cc çıktı.bilmiyorumki bundan ne mana çıkarmalıyım.bir de önce her beslenmeden sonra çok rahat gaz çıkarıyorduk.şimdi uğraşıyorum uğraşıyorum gazı falan yok.acaba gaz yapacak kadar bişey gitmiyor mu midesine diyorum.oofff ne kadar zormuş yaa.lütfen fikri olanlar bişeyler söylesin ne yapmalıyım.emzirdikten sonra mama versem,almazsa doyduğu anlamına gelir mi ki?gerçi kızımın maşallahı var,verdiğim miktarı hep alıyor,fazla gelirse kusuyor.

merhaba,bebeğini mutlaka 2 saatte bir emzirmelisin.kan şekeri düşen bebek zor uyanır.doktorum bize böylesöylemişti.

bebeğn henüz çok küçük ve mutlaka 2 saatte bir emzirmelisin.doktorumuz kanşekerlerinin bebeklerde çabuk düştüğünü ve mutlaka 2 satte bir emzirilemsi gerektiğini söylemişti. bu arada yeni doğan bebeklerin doyduğunu altlarını sık sık kirletmeleriylede anlayabilirmişiz.çünkü doyan çocukta çiş ve kaka bol olurmuş . ayrıca bebeğinin çok uyuyması çok güzel bence sıkıntı yapma kendine.büyüme hormonu uyurken salgılandığı için bebeklerin çok uyuyması gayet iyi.benim kızım 10 aylık ama halen uykuya çok düşkün.birde bebeğin doymazsa emin ol ağlamasından ve sık sık uyanmasın bunu anlarsın.zaten anne sütü alan bebekler ilk 5dakika içinde doyarmış geri kalan zamanda emme isteklerini tatmin ederlermiş.çok kaygılanma derim..

Son düzenleme:
merhaba,bebeğini mutlaka 2 saatte bir emzirmelisin.kan şekeri düşen bebek zor uyanır.doktorum bize böylesöylemişti.

evet 2 saati geçirmemeye çalışıyorum ben de.eğer uyanmazsa zorla uyandırmaya çalışıyorum.

bebeğn henüz çok küçük ve mutlaka 2 saatte bir emzirmelisin.doktorumuz kanşekerlerinin bebeklerde çabuk düştüğünü ve mutlaka 2 satte bir emzirilemsi gerektiğini söylemişti. bu arada yeni doğan bebeklerin doyduğunu altlarını sık sık kirletmeleriylede anlayabilirmişiz.çünkü doyan çocukta çiş ve kaka bol olurmuş . ayrıca bebeğinin çok uyuyması çok güzel bence sıkıntı yapma kendine.büyüme hormonu uyurken salgılandığı için bebeklerin çok uyuyması gayet iyi.benim kızım 10 aylık ama halen uykuya çok düşkün.birde bebeğin doymazsa emin ol ağlamasından ve sık sık uyanmasın bunu anlarsın.zaten anne sütü alan bebekler ilk 5dakika içinde doyarmış geri kalan zamanda emme isteklerini tatmin ederlermiş.çok kaygılanma derim..

altını kirletiyor ondan yana bir sıkıntı yok,kakasını da yaptı 2-3 kez dünden beri.aslında uykuya düşkün bir çocuk değil ama 3 gündür uyuyor.bir de sanıyorum ki biberondan beslenmeye alıştığından memeden emmek yorucu oluyor,ve ne zaman emzirsem daha emzirirken uyuyakalıyor.
umarım 5 dkda doyuyordur,çünkü en fazla 10 dk tutabiliyorum memede.

mrhaba arkadaşlar.daha önce de buna benzer pek çok konu açtım.bebeğim 40 günlük,daha önceki konularımdan da bilirsiniz belki,doğumdan sonra sütüm yetmediği için küvöz maceramız oldu.ardından biberon takviyesiyle 10 günün içinde beni emmeyi tamamen bıraktı.sürekli sağarak verdim sütümü,mama da alıyor biraz.son 3 gündür kızım silikon uçla emmeye başladı tekrar.sorun şu ki biberonla hep belli miktarlarda verdiğim için içim rahat ediyordu,şimdi ne kadar emiyor bilemiyorum.öğün başına 120 cc veriyordum.bu miktarda iki göğsümden çıkıyordu .birinden bazen 70,bazen 80,bazen 50 sağıyordum.şimdi emiyor,en fazla 10 dk içinde uyuyor.yani bir göğüsten 10 dkda ne emerse o.birde uykuya düştü 3 gündür,emip emip uyuyor.acıkınca da uyanmıyor.
biliyorum pompa 50 sağıyorsa bebek daha fazlasını emiyordur mutlaka ama 120 kadar da emiyor mudur,o kadar da olmaz herhalde.e ben nerden bileceğim bu çocuğun doyduğunu??zor tutuyorum kendimi sütü sağmamak için.ben de alışmışım kesin olarak doyduğunu bilmeye,şimdi böyle bilemeden çok zor oluyor.
bebek memeden emdığı zaman doydugu zamanı kendı bılır yanı bunun için şu kadar içti bu kadar içti hesabı yapamazsın verdigimiz mamalar anne sütü gibi olamaz anne sütünün 15 cc si belkıde mamanın 40 cc sıne eşit geliyo olabılır vitamın ve besleyıcılık açısından...ve arkadaında dedıgı gıbı kakasını ve çişini süreklı yapıyorsa bu doyduguna işarettir..benım kızım 6 aylık olucak oda uykuya çok düşkün ve emerken çok uykuya kalıyo ddoymadıgında aglayıp klkıyo tereddüt etmene gerek yok bence..
:43::43:sadece 5 dk emiyo sonra ağlamaya başlıyo :43::43:

5 dk emıp bırakıyorsa ya kulagında problem vardır memeyı çekmekde zorlanıyodr yada süt bol gelmedigi için aglıyodur diye düşünüyorum

işin özü şu!bebek memeden emicek ki beyin uyarılsın prolaktin hormonu salgılasın....memeden emmesini sağla bence...Allah yardımcın olsun

Back