Çocuk Hastalıkları Bebeğim Diş Çıkarıyor Ateşi Çok Yüksek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

umutlardunyasi

sydney
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
288
7
Deneyimli anneler cevaplarınızı bekliyorum lütfen cevap yazin.
10 aylik kızım var. Pazar gunünden beri ateşi vardı( 37.5 civarı) Pazartesi dısı çıktığını farkettim. Daha yeni etini delmiş gözüküyordu. Pazartesi de ateşi sürdü ve artık bügünde ateşi oldugu icin doktora gittik. Doktor kulağı ve ciğerleri temiz enfeksiyon yok dedi. Hatta bebeği sıcak tut cok ateşi çıkarsa banyo yaptırıyor dedi. Kafam iyice karıştı sıcak tutsam ateşi yükseliyor. Suan ateşi 37.6 çıkardım üstünü falan. Korkuyorum. Sorum acaba dış çıkınca yani gözüküyor dısı halen ateş devam edermi? Sizin bebekleriniz ateşlendimi ve kac gun sürdü. Birde ateş dusurucunun tadı aci icmiyor yoğurtlar dahi versem kusuyor ne yapsam yardım lutfen.

gecmıs olsun canım.benım oglumda dıs cıkarırken 2 kere atesı cıktı bırınde 37.7 dıgerındede maksımum 37.9 oldu.ama 1 ,gun surdu ertesı gun ates yoktu.belkı nezle olmustur bebegın ınsallah ıyılesır canım.

ılac ıceken benım oglumda kusardı maalesef canım. Az az ver yanı nerdeyse damla damla ben oyle yapoıyordum.ardından hemen su.

Bence diş okadar süre ateş yapmaz aslında diş çıkarmak zaten ateş yapmazmış diş çıkartılan dönemde bebeklerin bağışıklıkları zayıfladıkları için kolay hastalanırlarmış.İlacını meyve suyunun içine kat yada damlalıkla damla damla içir korkma 37. civarı yüksek değil ama bu yaz sıcağında çocuğu sıcak tutmak ateşliyken bana göre mantıklı değil ince giydir bence ılık duş aldır yükseldiği gibi ilk onu yap ateş çok yükseldiğinde hastaneye götürdüğündede aynı şeyi yapıyorlar ılık soğuga yakın duş en etkilisi ilacın yanında

diş çıkaran çocuk en fazle 2 gün ateşlenir... 2 günde geçmezse, ateş dişten değildir diye biliyorum... bu arada ateş konusunda, vücut ısısı 36,2 dir.... yükseliyorsa ateşlidir... ateş anında mümkünse sadece beziyle kalsın... çok çok ateşlendiğini hisstteğiniz an direk soğuk değilde ılıkla soğuk arasında bir kıvamda tüm vücuduna su dökün... kafasına direk değilde kafayı geriye tutarak avucunuzla ıslatın... geçmiş olsun...

benim kızımda ateşlendi 2 gündür yanıyordu.38 le başladı ama 40 dereceyi gördük.
doktor baktı herşeyine ama bişey göremedi.
boğaz enfeksyonu başlıyor gibi antibiyotik verelim dedi.
nöbetç doktordu hemen antibiyotik vermesi hoşuma gitmedi ama,
kızım çok kötüydü verdim bende.
bende diştenmi acaba dedim ama diş ateşi 38i geçmezmiş.
sizinki diş ateşi gibi ama uzun sürmüş ateş yükselirse tekrar gidin.
ateşli çocuğuda niye sıcak tut demiş anlamadım,
ben hep çıplak tuttum,sık sıkta ılık duş yaptık.

geçmiş olsun canım.
diş bir iki gün ateş yapar ama her çocuğun farklı oluyor.büyük kızım çok rahat agrsız sızısız çıkardı.
küçük kıızım çok zor çıkardı ve çıkarıyor.ateşleniyor diş etleri kanıyor geceleri özellikle kendini yatağında bir sağa bir sola atıyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor.çoğu bitti azı kaldı inş.
ateşi 38 üzerinde devam ediyorsa idrarına baktırmakda fayda var.

Bence diş okadar süre ateş yapmaz aslında diş çıkarmak zaten ateş yapmazmış diş çıkartılan dönemde bebeklerin bağışıklıkları zayıfladıkları için kolay hastalanırlarmış.İlacını meyve suyunun içine kat yada damlalıkla damla damla içir korkma 37. civarı yüksek değil ama bu yaz sıcağında çocuğu sıcak tutmak ateşliyken bana göre mantıklı değil ince giydir bence ılık duş aldır yükseldiği gibi ilk onu yap ateş çok yükseldiğinde hastaneye götürdüğündede aynı şeyi yapıyorlar ılık soğuga yakın duş en etkilisi ilacın yanında

Canim suan avustralyadayiz. Haftaya türkiye ye gelcez insaalah. Burda suan kıs. Hava soğuk. Doktor belki o yüzden sıcak tut dedi. Hatta dedim ama sıcak tutsam ateşi cikiyor dedi cok çıkarsa panadol (ateş düşürücü) ver ve banyo yaptir. Dedim tadı aci icmiyor. Dedi başka hiçbir ilacı veremem. dedi hiç ilaç verme ateşi çıktımda banyo yaptir. Çinli bir doktor iyi bir doktor aslında. Dedim fitil olsa olmazmı. Hayır baska hiçbir şey önermiyorum. Dediği gibi bende vermiyorum. Bugun 4. Gun bitti burda. Hala ateşi var. 38 i geçmedi sukur. Üstünü genede hafif örtüyorum. Atlet bez var üstünde. Sanki bu aksam daha iyi gibi ama hala uykudan sık uyanıyor. Dün deli oldum uyumadı butun gece. Toplasam 6 saat belki uyudu. İnsaallahbu aksam uyur. Anne olmak cok zormus. Sanki benim dişim cikiyor:))) acaba normalmi bu kadar uzun günler ateşinin bu seviyede olması? Dış çıkarken ateş olurmuş. Ama bizimkinin çıkmış gözüküyor. acaba baska dismi geliyor bu kadar hassas anlamadım???

Canim suan avustralyadayiz. Haftaya türkiye ye gelcez insaalah. Burda suan kıs. Hava soğuk. Doktor belki o yüzden sıcak tut dedi. Hatta dedim ama sıcak tutsam ateşi cikiyor dedi cok çıkarsa panadol (ateş düşürücü) ver ve banyo yaptir. Dedim tadı aci icmiyor. Dedi başka hiçbir ilacı veremem. dedi hiç ilaç verme ateşi çıktımda banyo yaptir. Çinli bir doktor iyi bir doktor aslında. Dedim fitil olsa olmazmı. Hayır baska hiçbir şey önermiyorum. Dediği gibi bende vermiyorum. Bugun 4. Gun bitti burda. Hala ateşi var. 38 i geçmedi sukur. Üstünü genede hafif örtüyorum. Atlet bez var üstünde. Sanki bu aksam daha iyi gibi ama hala uykudan sık uyanıyor. Dün deli oldum uyumadı butun gece. Toplasam 6 saat belki uyudu. İnsaallahbu aksam uyur. Anne olmak cok zormus. Sanki benim dişim cikiyor:))) acaba normalmi bu kadar uzun günler ateşinin bu seviyede olması? Dış çıkarken ateş olurmuş. Ama bizimkinin çıkmış gözüküyor. acaba baska dismi geliyor bu kadar hassas anlamadım???

canım gecmıs olsunn
benım oglumda 2 ay once sureklı ateslenıyordu goturuyorum doktora bogaz enfeksıyonu yazıp antıbıyotık verıp gonderıyorlardı bu olay tam bır ay surdu gıtmedıgım hastane kalmadı en sonunda acıldekı doktora anlattım durumu cokta sınırlendım bu hep boylemı gıdecek cocugum perısan oldu dıye oda kan testı ıstedı vee cocgumun kanında yuksek derecede enfeksıyon cıktı ve bıl bakalım oglumda ne varmıs cok kolay kulak enfeksıyonu yavrum bır aydır neler cektı o ıse yaramz doktorlar yuzundan sonra 10 tane ıgne verdıler yıne antıbıyotıkler fılna sukur kı gectı ama o enfeksıyona baglı kan pıhtılasması olusmus sımıde onun ıcın gıdıyoruz doktora 3 ayda duser dedıler arada kan aldırıyoruz ınsallah gececek
yanı demem o kı uzun suren atese dıkkat etmek lazım ıcıne sınmedıyse baska doktra gotur

ateşi 38 i geçmiyosa panik yapacagın bişey yok dişte sınır 38. onu geçerse enfeksiyondan orta kulaktan şüpheleniyolar. sen gene çok fazla soyundurma çok değil ateşi.bu seferde üşütüp hasta olur. benim kız bi kere bi üşüttü bogazı,kulagı gitti..ateşi ben ozaman anladım..ateş deyince ateş ne oluyomuş..soba gibiydi kızım 39,9 a kadar çıktı..ona ateş deniyo yani içini rahat tut..hem dr.da bakmış kulagına falan. diş zaten çifter çifter çıkıyo teker teker değil..yinede takip et ateşini eger hasta olursa 38 i kesin geçer..kalmaz orda..

Canım kız çocuklarında ateş böyle uzun sürüyorsa görünürde boğaz kulak enfeksiyonuda yoksa idrar yolu enfeksiyonunuda göz ardı etmeyin verebiliyorsanız bir idrar tahlili verin

Cevaplarınız İcin cok teşekkür ederim kizlar. Son durumu yazım dedim.
Dün öğlen cok korktum kızımın ateşi 38.9 du. Farkına varmasam düşünmek bile istemiyorum. Hemen banyo yaptirdim. İlaç verdim. Sukur bu sefer kusmadı ( ilacdolaptaydi belki soğuk pek tadını hissettirmedi) esime dedim doktora gidelim. Esim kendilerinin bir aile doktoru varmis onu çağırdı. Doktor kadın, idrar testi yaptirdinizmi dedi. Kulağında veya Boğazında bisey yokmuş. Yarın hastaneye gitcez. İdrar testi, kan testi falan baktircaz. Varsa bir enfeksiyon vs umarım hemen tedavi başlanır. Az önce ( burda gece 5) yine ilaç verdik. Üçüncü sefer oldu. 38 leri geciyor. Yavrum içimden ağlamak geliyor. Uff umarım iyileşir. Haftayada yola cikcaz. Nasil olcak nrrdeyse 1 gun. Uçakta napicaz. Dua edin kizlar bebeğim icin. Kizlar siz siz olun bebeğinizin ateşi 2 gunü geçiyorsa 38 altıda olsa mutlaka idrar ve kan testi yaptırdın. Ben 5 gun geç kaldim:KK43:(

geçmiş olsun canım bizide haberdar et.Hep söylerler doktorlar bir ateş 2-3 günü geçipde hala devam ediyorsa altında muhakkak bir sebep vardır idrar yolu enfeksiyonu çıkabilir üzülme canım ama dediğin gibi boşu boşuna beklemişsin 5 gün ilk doktor yanıltmış işde sizi

geçmiş olsun canım bizide haberdar et.Hep söylerler doktorlar bir ateş 2-3 günü geçipde hala devam ediyorsa altında muhakkak bir sebep vardır idrar yolu enfeksiyonu çıkabilir üzülme canım ama dediğin gibi boşu boşuna beklemişsin 5 gün ilk doktor yanıltmış işde sizi
Bugun hastaneye gittik. İdrar testinde enfecsuyon cikti:KK43: ilk idrardan sonra ikinci idrar istediler. Kızım saatlerce isemeyince kucuk bir hortumla idrarını aldılar. Cok ağladı bebeğim. Birde üstüne iğne yedi. Eve geldik. Baslarda iyiydi ateşi sonra 39 lar gecti:KK43: ateş düşürücü biri ise taramsyinca baska verdik. O ateşini düşürdü. Cok stresli bir geceydi. Cocuğu suya soktuk devamlı. Sabah hastaneye gittik(pazar) elinin üstündeki damarı bulup iğne koydular. Ordan yavaş tavad akarmış. Damardan daha etkili olurmuş. Gene cok ağladı. Sag elinin damarını bulamadılar canı cok yandı sonra sol eli denediler. Onu buldular. Ama cok canı yandı cok ağladı. Üstelik sol elinin bas parmağını emiyordu emzik gibi. Sindi zor uyutuyorum emmeye çalışıyor parmağı tutamıyor. Kolunu hepsini alçı gibi sardılar çıkmasın diye. Yarın hastaneye gidilsek yine. Belki cikarcaklar. Yarın böbreklerine bakacaklar sicramismi diye. Yarında ultrasonda ağlar mahvoldu oda bende.:KK43:

Allah şifalalar versin canım ..Umarım böbreklerde falan bir problem yoktur..Sadece basit bir enfeksiyondan ibarettir işallah..

Arkadaşlar oğlum diş çıkarıyor şu anda 9. ayın içindeyiz 4 diş birden geliyor dünden beri ateşi 37,9 a kadar çıktı ve değişiyor. sıksık küvete sokuyoruz artık çocukta bunaldı. soguk kompres yaptırmıyor zorlayınca aglıyor bu defa daha çok ateşi çıkıyor.
soydum bir tek beziyle kaldı 4 saatte bir calpol veriyorum klimalı odada ama klimadan biraz uzakta tutuyorum. normalde aşırı terleyen bir çocuk çok korkuyorum başka önerebileceğinz birşey var mı lütfen çok çaresiz hissediyorum....

7.5 aylık kızm yaklaşık bir haftadır derin uykuya dalamıyor,beşiğinde dört dönüyordu.2 gece önce gene aynı şekilde huzursuz haldeyken ateşini ölçtüm 37.3tü.Birkaç gün önce doktora gittiğimzde diş çıkarma huzursuzluğu olabilir artık demişti.Ancak ateş ertesi gün inişli çıkışlı bir hal aldı tüm diş çıkarma belirtileri de vardı ayrıca. Bu gece 38 olunca sabah dr a götürdük ve ateşin diş çıkarmaya değil,boğazlarında hafif iltihaplanmaya bağlı olduğunu öğrendik.Ateşi çıkıyorsa bebişlerinizin sadece diş çıkarmaya bağlamayın ,2günden fazla sürüyorsa mutlaka bir hekime danışmakta fayda var.:KK43:

X