Bebek Beslenmesi bebeğim demir ilaçlarını kullanamıyor çok kansız lütfen yardım edin

• Konu Sahibi Konu Sahibi cemed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cemed

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
78
4
118
İzmir
bebegime ferro sanol damlayı kullandığımda çok kusuyo ferro sanol şurup ferrum damla ve santafer adlı demir destekli ilaçları kullandım ve hepsinde aynı sonuç kusuyor bebeğimin kanı çok düşük şimdi bi vitamin ilacı verdi doktor içinde demirde varmış ama eczacı ''bu ilacın vitamin ilacı olduğunu gerekli demiri vermiyceğini kan değerlerini çok düzeltmez'' dedi.bebeğimin yüzü solgun.birde kayınvalidemler kanının düşük olmasının sebebinin benim oğluma bakamamam olduğunu yüzüme vuruyor ama ben çok dikkat ediyorum bebeğimle ilgili herşeye.çok zor durumdayım bana yardım edin lütfen kullandığınız tavsiye edebileceğiniz ilaç veya etkili bi yiyecek varsa lütfen söyleyin.yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
canım benim.

kendi derdin yetmezmiş gibi bir de kaynana dırdırıyla uğraşıyorsun...

benim oğlumda eksiklik yok ama ben zaten hiç demir ilacı vermedim. hani bir ara toplatıldı haberin var mı? ben her gün pekmez yediriyorum. sen de pekmez yetersiz gelir dersen keçiboynuzu özü kullanabilirsin. .:: Keiboynuzu z ::. burada bir şey buldum. bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama çekirdekli siyah üzüm var ya, ondan yedir, kuru üzümü(siyah olacak) hoşaf yapıp blendırdan geçirip içirebilirsin.

ben biraz daha bakınayım.

benimde bebegimde ayni sorun var maalesef. ac karinla verdim ben kusmadi bu seferde istahsizlik yapti. kan degerleri dusuk oldugundan doktor damla sayisini arttirdi ama ben yapamadim. gece yatmadan once bir seferde 9 damla( doktor 2 kere 7 damla demisti) veriyorum. bebegin kac aylik ek besinlere basladiysa corbalarina et ekle. yesil sebzelerden bol bol tuketmesini sagla. birde inek sutu verme yogurdunu bile devam sutuyle yap. inek sutu kansizlik yapiyor gercekten.

http://atiseri.com.tr/

burası da var canım... bu keçiboynuzu özü pekmezden daha faydalıymış.
ben ilk evlendiğimde depo demirim sıfırlanmıştı, yataktan kalkamıyordum. doktor 5 tane iğne verdi, ferro sanol iğne. haplar falan.. 6 ayda ancak toparlanırsın demişti.

ama ben çok dikkat ettim. cebimden siyah kuru üzümü eksik etmedim. her sabah yarım çay bardağı pekmez içtim. demirin emilimini azaltır diye yoğurt peynir bile yemedim. çay hiç içmedim. 3 ayda 4.7 olan ferritin değerim 78 e çıktı çok şükür.

Allah yardımcın olsun. kendimize olsa dert değil ama insan evladına dayanamıyor. hele etrafta boş öten baykuşlar varsa...

bilgi verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim inanın biraz olsun rahatladım bebeğim 1 yaşında kuru üzüm yedirmeye çalıştım ama yemedi hoşafınıda içmedi.ama pekmezi veriyorum.ancak pekmezdede yeterli demirin olmadığını söylüyolar yinede veriyorumoğlum ilaç verdikçe kusuyodu ve iştahsızdı hala daha iştahsız. ayrıca kaynana dırdırı ne demek yaaa o benim evliliğimi mutluluğumu bozdu yetmedi psikolojimi bozdu uğraşır durur benimle.bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim :))

keçiboynuzu özünü eşime hemen aldırıcam hem bebeğim için hem benim için bende nefes darlığı var ve onada iyi geliyormuş aslında benimki psikolojik ama bilemiyorum.keçiboynuzu özünü kesinlikle deniycem.

bebegime ferro sanol damlayı kullandığımda çok kusuyo ferro sanol şurup ferrum damla ve santafer adlı demir destekli ilaçları kullandım ve hepsinde aynı sonuç kusuyor bebeğimin kanı çok düşük şimdi bi vitamin ilacı verdi doktor içinde demirde varmış ama eczacı ''bu ilacın vitamin ilacı olduğunu gerekli demiri vermiyceğini kan değerlerini çok düzeltmez'' dedi.bebeğimin yüzü solgun.birde kayınvalidemler kanının düşük olmasının sebebinin benim oğluma bakamamam olduğunu yüzüme vuruyor ama ben çok dikkat ediyorum bebeğimle ilgili herşeye.çok zor durumdayım bana yardım edin lütfen kullandığınız tavsiye edebileceğiniz ilaç veya etkili bi yiyecek varsa lütfen söyleyin.yardımlarınızı bekliyorum

cnm üzülme kayınvalideleri bilirsin onlar heb iyisini bilirler bosver sen kafana takma bekmez denedinmi olmuyorsa yemesse yoghurt ile karıstır vitamini ölüyor diyorlar ama söyle cocuk yoghurt ile yerse illerde yani kac gün sonra da sağde olarakda yer alışması o tada önemli

cnm birde üzüm suyu dene bence oda faydalı

üzümü su olarak içmiyo ama yediriyorum pekmezide içiyo seviyo pekmezi ama bana pekmez yeterli olmaz dedikleri için başka takviye edebileceğim bişey varmı acaba

keçiboynuzu özünü nerden bulabilirim dün eşim aktara sormuş aktarda keçiboynuzu özü diye bişey yok demiş nerden alabilirim

bebegin kac aylik bilmiyorum aama ssana onerim kirmizi et vermen cig koftelik dana kiymasi..eger emziiriyorsan ssenin demir ilaclari kullanman.bebege ilaci damla damla su veya meeyvesuyuyla verebilirsin..benim kizimda ferrum kullaniyor.gecmis olsun.

ben hamileyken kansizlik yasadigimda doktor bana ilaclara ilaveten pekmez vermisti. esim karadenizli oralarin kokulu uzumunden yapilan pekmez gercekten sifa gibi. bende kansizlik hep oldugundan hala kullaniyorum. ilk defa kan degerlerimi normal gordum. bebegimede kahvaltisinin sonunda 1 kasik veriyorum sifa niyetine. tatli bir pekmez degil ama alisti artik oda. bulabilirsen muhakkak tavsiye ederim

Benim bebeğimde ferro sanol içtiğinde kusuyordu.. Doktorum nutrigen ferromixin saşe form kullanmamızı tavsiye etti.. Kendi bebeğinde kullanıyormuş.. Ferro sanolun tadı gerçekten iğrenç.. Yazık yavrularımıza.. demir eksikliği için Nutrigen kullanın ve haftada 4 gün kıyma yada etli yemek yapmanızı öneririm..

öncelikle merhaba.Oğlum 6 aylıkken kansızlıktan karaciğerde ve dalakta büyüme vardı bende ferro sanolu içiremiyordum.Doktor önce beni fırçaladı sonra oturup anlattı.Gerçi senin yavrun 1 yaşında herşeyi yiyebilir.Her sabah yumurtanın sarısını yedirdim.3-4 tatlı kaşığı tahin pekmez karışımı,meyve püresi içinede 1 çay kaşığı kadar ceviz.Sakın ha sakın demir içeren besinler verdiğinde yanında süt ve süt ürünleri yedirme.O zaman demirin hiç bir faydası olmuyor.haftada 3 gün ceviz büyüklüğünde kıyma çorbalarının içine attım.Eşime kasaptan dana karaciğeri aldırdım.Haftada 1 gün de çorbalarına karaciğer koydum.Sonra haftada 1 gün sebze yemeği,1 gün baklagil,1gün tavuk toplam 1 hafta oldu.Her gün 1 kase yoğurt.Bu şekilde besledim 1 ay sonra kontrole gittiğimizde ne dalak ve karaciğer büyümesi kalmış ne de kansızlık doktor bile şaşırdı.Bu arada ısrarla demir ilacını vermeye çalıştım sonunda başardım ilacada alıştı.Şuan oğlum 14 aylık.Kahvaltısında pekmez tahin karışımı,1 yumurta sarısı,elma,armut,muz,mandalina püresi ve içine ceviz koyuyorum,domates,zeytin yiyor.bir gün bu şekilde kahvaltı yapıyor başka bir günde 1 kibrit kutusu kadar peynir ya da çökelek,ekmeğine tereyağ sürüyorum,zeytin,domates bide arı poleni veriyorum.Bir de bu çok önemli şimdi tam mevsimi bol bol nar suyu içir.Narın faydalarına bak internetten saymakla bitmiyor ve kansızlığıda çok iyi geliyor.Kara kuru üzüm,kuru kayısı,kırmızı et,karaciğer,pekmez,tahıllar,yumurta,lahana,fasulye,pancar,patates,fındık,badem,armut,kabak,balık,tahin bol bol yedir yavruna.Kayınvalidenin söylediklerine kulak asma moralini bozma inşallah üstesinden gelirsin...

Merhaba, benim bebegim 6 aylik, santofer kullanıyoruz bizde, benim bebeğimde kusuyordu , doktor Demir'in c vitamini ile verilmesinin daha iyi olacağını söyledi, ben elma püresinin icine karıştırıp veriyorum
, senin bebegin 1 yasindaymis, portakal mandalina da yiyebilir, onların suyuna karıştırsan almazmı? Keciboynuzu özünü biz Ürgüp'den almıştık, yörem diye biryerden yanlış hatirlamiyosam, internettende SATIŞ yapıyoruz isterseniz gonderebilirim demişlerdi. Araştır bı istersen.

bebegime ferro sanol damlayı kullandığımda çok kusuyo ferro sanol şurup ferrum damla ve santafer adlı demir desekli ilaçları kullandım ve hepsinde aynı sonuç kusuyor bebeğimin kanı çok düşük şimdi bi vitamin ilacı verdi doktor içinde demirde varmış ama eczacı ''bu ilacın vitamin ilacı olduğunu gerekli demiri vermiyceğini kan değerlerini çok düzeltmez'' dedi.bebeğimin yüzü solgun.birde kayınvalidemler kanının düşük olmasının sebebinin benim oğluma bakamamam olduğunu yüzüme vuruyor ama ben çok dikkat ediyorum bebeğimle ilgili herşeye.çok zor durumdayım bana yardım edin lütfen kullandığınız tavsiye edebileceğiniz ilaç veya etkili bi yiyecek varsa lütfen söyleyin.yardımlarınızı bekliyorum

benım kızımda da demir eksikliği var ve malesef uaynıkken hiç bir şekilde ilaç veremıyorum. zorla verıncede hemen kusuyo. onun için geceleri derin uykuya dalınca şırınga ile hemen uykusunda veriyorum arkasındanda suyunu verıyorum bıraz mızırıyo ama en azından kusma musma olmuyo bi kaç dk içindede dalıyo yıne uykusuna. isterseniz birde öyle deneyin. ferro sanollü 9-10 aya kadar falan kullandım şimdi minadex fer kullanıyorum

kızlar benim oğlumda demir ilaçlarını hiç bişekilde içmiyordu içincede mutlaka kusuyordu ben hep meyve püresine karıştırıp verdim doktor söylemişti c vitamini içeren meyvelerle ver diye.içirmekte zorluk çekenler mutlaka denemeli

merhaba benim oğlum 13 aylık oğlumda içmiyo ama tok karnına uykuda verebiliyorum,kansızlıktan dolayı damla sayısı arttırıldı bu ara ALLAH yardımcımız olsun ne diyeyim canım

benim bebeğim 3.5 aylık ve ferrum başladım yeni inşallah faydasını görürüm.Peki ben ne yapabilirim bu tavsiye ettiklerinizi bende uygulasam olurmu acaba.

Back