öncelikle merhaba.Oğlum 6 aylıkken kansızlıktan karaciğerde ve dalakta büyüme vardı bende ferro sanolu içiremiyordum.Doktor önce beni fırçaladı sonra oturup anlattı.Gerçi senin yavrun 1 yaşında herşeyi yiyebilir.Her sabah yumurtanın sarısını yedirdim.3-4 tatlı kaşığı tahin pekmez karışımı,meyve püresi içinede 1 çay kaşığı kadar ceviz.Sakın ha sakın demir içeren besinler verdiğinde yanında süt ve süt ürünleri yedirme.O zaman demirin hiç bir faydası olmuyor.haftada 3 gün ceviz büyüklüğünde kıyma çorbalarının içine attım.Eşime kasaptan dana karaciğeri aldırdım.Haftada 1 gün de çorbalarına karaciğer koydum.Sonra haftada 1 gün sebze yemeği,1 gün baklagil,1gün tavuk toplam 1 hafta oldu.Her gün 1 kase yoğurt.Bu şekilde besledim 1 ay sonra kontrole gittiğimizde ne dalak ve karaciğer büyümesi kalmış ne de kansızlık doktor bile şaşırdı.Bu arada ısrarla demir ilacını vermeye çalıştım sonunda başardım ilacada alıştı.Şuan oğlum 14 aylık.Kahvaltısında pekmez tahin karışımı,1 yumurta sarısı,elma,armut,muz,mandalina püresi ve içine ceviz koyuyorum,domates,zeytin yiyor.bir gün bu şekilde kahvaltı yapıyor başka bir günde 1 kibrit kutusu kadar peynir ya da çökelek,ekmeğine tereyağ sürüyorum,zeytin,domates bide arı poleni veriyorum.Bir de bu çok önemli şimdi tam mevsimi bol bol nar suyu içir.Narın faydalarına bak internetten saymakla bitmiyor ve kansızlığıda çok iyi geliyor.Kara kuru üzüm,kuru kayısı,kırmızı et,karaciğer,pekmez,tahıllar,yumurta,lahana,fasulye,pancar,patates,fındık,badem,armut,kabak,balık,tahin bol bol yedir yavruna.Kayınvalidenin söylediklerine kulak asma moralini bozma inşallah üstesinden gelirsin...