Bebek Beslenmesi Bebeğim çok zor kilo alıyor basından geçip kilo aldıran varsa yardım edebilirmi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

thesquatgirl

☝İLK 92.7 ☝ŞİMDİ 86.0 ☝HEDEF 72.0 ☝
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
455
810
103
Bebegim 3.460 gr dogdu 09.01.2016
3 gun sonra vucudu odemı attı 3.100gr geliyordu.
İlk ay 4.700 oldu kilosu.
ikinci ay 5.400 oldu.
ücüncü ay 6000 oldu.
Bundan sonra 7.aya kadar 1gr almadı kızım.
Bu surecte hem kolıktı hemde ıdrar enfeksıyonu oldu.
Doktorlar bır turlu gecıremedı.
Kızım 24 saat ac kaldı bazen yedırmek mumkun degıldı bıberonu bıle reddettı.
En son 3.5 aylıkken hastaneye yattık 1 hafta serum antibiyotik tedevisi gordu ve iyileşti.
Çıkarken 100gr vermıstı kılosu 5.900 olmustu.
Çok sey denedık en son uzuntuden cevre baskısından cocuk hasta cocuk olecek kılo almıyor lafları yuzunden ben zaten uzuluyordum daha da uzuldum kızımda emmıyordu sagıyordum duzenlı ama sutum kesıldı.
Kesilmesin diye bir koca tencere muhallebı tabak tabak yemek yedım olmadı nafile.
Şuan 11 gun sonra 1 yasına gırecek kılosu gecen ay 8.800 oldu.
Çok zor kılo aldırdım.
Son bır aydır gr almamıs.
Kendımı çok kotu hıssedıyorum hala daha çocuk zayıf kılo almıyor denıyor ben uzulup aglıyorum goruyorlar ama susan yok.Anlayan yok bende normal olsun ısterdım kılosunu ama olmuyor işte.
Hergun duzenlı meyvesını yogurdunu mamasını donusumlu balık tavuk kıyma et yada cıger yedırıyorum sebze puresını tanelı yapıyorum corbalara ırmık ve tel sehrıye katıyorum.
Önerileriniz varsa lutfen yazın.

Merhabalak bebeğinizin kilosundan çok boyu önemli boyu normalse zayıflığı çok önemli değil bence.benim oğlumda çok zayıftı boyu %80 kilo%20 lerdeydi şuan oğlum 15 aylık yaşından sonra çok iyi kilo almaya başladı ayda 200-300 gram alırdı, ama şuan çok iyi maşallah kilosu siz kaliteli doğal olan şeyleri yedirmeye çalışın , toparlanacak bebeğiniz sabredin

Benim ikizlerimden biri de öyle hiç bişey yemiyo emmiyo 3 aylık olduk daha Yenidoğan kilosuna ulaşamadık(
Geçen hafta doktor kontrolünde kan testi istedim ((yakın akrabamn çocuğunda hipotiroidi var))TSH hormonuna baktirdim ve bizdede çıktı maalesef hipotiroidi(
Yememesi bu yüzdenmis.zaten kilo alımı da yok gibi
Ben önce çok ciddi bişey zannettim çok ağladım hatta konum var bakabilirsiniz.burdaki arkadaşlar sağolsun bana anlattılar
Biz bu ay sonra tekrar kan testi vericez sonuca göre ilaç kullanmaya başlayacağız
Fikir olsun diye yazmak istedim
Bizdeki belirtileri yazayım varsa sizde bir kan testi yaptırın isterseniz
Emme refleksi çok yok memeyi pek tutamıyorum
Biberonla da öyle
Öğünler de yediği çok az
Ellerimiz soğuk
Saç dökülmesi var
Hareketlerimiz yavas yani göz teması falan var ama öyle hareketli değil

Birde sağlıklı olsun da zayıf olsada dert etmeyin

İnsallah arkadaslar herkes sizın gıbı dusunse cevremde en yakınlarım bıle kılosu yok olecek vs. gıbı seyler dıyorlar sıze bosa anlatıyorum gercı hepınızın basından gecmıstır benı en ıyı sızler anlarsınız ıstahsız bebek annesı olmak zor

İnşallah bir an önce saglıgına kavusur bebegınız canım. Bu gunlerde gececek ınsallah donup baktıgımızda ne kadar dert etmısız dıyecegız o gunler bı gelse ah ah. Kan testı yaptırdım ultrson cektırdım. Bısey cıkmadı doktor tekrar bakacak tas fılan varmı dıye. Bebeklerımız bır an once normal yasıtlarına yetısır ınsallah . Bende dıyorum saglıklı olsun zayıf olsun dıye ama hep aglamama neden olcak seyler duyuyorum. Soyluyorlar soyluyorlar sonra napalım ınsallah ılerıde toparlar dıyorlar ya cok sınır oluyorum . Benım ablamın bebegı ıle benım bebegım arasında 2 ay var onun gelısımı cok ıyı ama anne sutu alıyor hala ve ıstahı yerınde masallah hep onla kıyaslıyorlar. ben bırde hamılelıgımde bazı seylerden tıksındım . Yumurta et sogan sucuk gıbı seylerden sırf bunlardan yemedım dye cocuk bole olmus dıyorlar sucuk haric tabii. ablam oldum olası ıstahlıdır gece fılan kalkıp yemıs gormusler ondan onun cocugu ole oldu dıyorlar ınanır mısınız ablamın cocugunu gorunce sevınıyorum ama ona baktıkca gozum doluyor. Benım cocugum neden bole oldu dıye. Ablam ben kadar ustune dusmuyor bırde benım yaptıklarımı o cocuga yapsam suan 1 yasında 20 kılo olurdu. yesede kusuyor ya ıste o benı bıtırıyor.

Allah bütün bebeklere şifa versin arkadaşlar boya göre değişiyor ever kilolar bnm oğlum 8 aylık doğdu şuan 1 yaşında 8.50 kilo boyu 71 cm sağlık ocağı kontrollerinde gayet iyi diyor ebeler zayıf olsun sağlıklı olsunlar canları sağolsun başımızdan bizleri de yavrularımızı da eksik etmesin rabbim

Amin inşallah canım. Maşallah toparlamış ya seninki. Benim tam ayında dogdu on gunu bile tamamladı 3.460gr dı sonra idrar enf. yuzunden kilo alımı durdu sutum kesildi mama içmedi çok zor günlerdi... Hala daha iştahsız zorla kandırarak yediriyrum kusması geçti bazen kusuyor maşallah tek tesellim o anca tıka tıka 9 kilo yaptım aynen sağlıklı olsunlar diyorum ama çevredekiler bitiriyor insanı eminim sana da yapan olmuştur herkes o kadar anlayışsız ki.

Eve cnm insanların ağzı torba değil ki büzesin ağzı olan konuşuyor işte naparsın takma sen kafana herkes doktor kesiliyor başımıza he he de geç bn öyle yapıyorum

Ya geçsemde yakınımda oldukalrı için hoppppp ertesi gün veya on dk sonra konuyu tekrar açıyorlar takmamayı becerebilsem keşke ama olmuyor. Canları sıkıldıkça açıyorlar sanki ağladığımı üzüldüğümü göre göre. Herkes en iyisini ister bebeği için ama anlamayana anlatmak çok zor ve boş.

konuyu görünce sorunumuz ne kadarda benziyormuş meğer benim kızımda 3,410 kg doğdu ödemi geçince 3,100 kaldı ilk ay 4,500 oldu ikinci ay 5,300 üçüncü ay 6,100 derken emmeyi bıraktı mamada yemedi yediğindede kustu doktor bebek reflüsü dedi her yediği mamayı fışkırarak kusuyordu sonra aptamil ar maması kullanmaya başladık 4 aylık ek gıdaya başladık ama kilo alımı hep yavaş oldu şuan 12 aylık 9,500 kg 78 cm boy iştahı pek yok ama günde 4-5 kez kaka yapıyor metobolizması hızlı çalışıyor dedi doktorumuz.çok şükür sağlıklı önemli olanda bu zaten...

Benim ortanca oğlum 3.750 gem doğmuştu tosun gibiydi maşallah çok iştahlı şuan 3 buçuk yasında oğlum ve boğazı hiç durmaz homidi gırtlak habire bişeyler yiyor zayıf çocuğa aaa çok zayıf bakamıyırmusun çocuğa derler kilolu çocuğada az yedir bu ne obez gibi derler işte insan oğlu herbişeye yorum yapıyorlar

benimde ödem atınca 3.100 olmustu cok zor evlat olunca bide insan ister istemez kahroluyor Allah hepimize sabır evlatlarımıza sağlık verir inşallah seni çok iyi znlıyorum fışkırarak kusma bende de vardı reflü ilacı da kullandık ama sorun bitmedi şimdi kesildi arada kusarsa kusuyor yutamadıgında begenmediğinden galiba o kadarınıda normal karşılıyorum o kusmalardan sonra.

Maşallah canım çok haklısın boşver yesin ya iştahlıysa ablamında oyle maşallah ah şu millet varya şu millet....

Bebeğinizin kilosu iyi
Bebeğim 18 aylıkken kilosu 8.4 kg idi
Dr beş tüp kan aldı idrar ultrason her şeye bakıldı
Sonuç tertemiz vitamin eksikliği bile yok
Bağırsak kurdu için bir ilaç verdi doktor o kadar. Hatta kan değerlerinin iyi durumda oluşuna şaşırdı yüzündeki şaşkın ifade gözümün önünde

Benim kız da bir yaş civarı idrar ve mesane iltihabı geçirdi toparlaması Zaman alıyor malesef

O zayıf diyenler yüzünden eve kapandım kimseyle görüşmüyorum yapılan salak salak yorumları dinlemeye tahammülüm yok. E insanlar ne cevap versem de susmuyor biri sussa diğeri konuşuyor. Cidden hiç bu kadar nefret etmemiştim insanlardan.

Herkese kulağınıxı kapatın doktorunuzu dinleyin
Doktora güvenmediğinizi hissederseniz başka iyi doktor bulun Bi de ona gidin
Başka da kimseyi dinlemeyin. Allah yardımcınız olsın

Çok sağol kardeşim sen gibi insanlardan yanımda iki tane olsa insan yüz yaşına kadar yaşar. Benimde bebeğimden 4-5 tüp kan almışlardı araştırma hastanesine götürdüm pediatri doktoruydu galiba sorun çıkmadı usg falan hep iyi çıktı dişi de geç çıkıyor daha apalamadı ama sıralıyor. Şu halimde olmak isteyen o kadar insan varken şükretmek yerine kusur arıyorlar herkes kendı torunu veya çocuğu gibi olmak zorunda değilki etrafımda hep tombul gelişimi ileri bebekler var ben de bunlara maruz kalıyorum milletin çocugunun bana övülmesinden bıktım artık bende eve kapandım dışarı çıkmıyorum sen gibiyim ama evime gelebilecek kişiler kovamayacağım sırtımı dönemeyeceğim kişiler olduklarından onlardan uzak duramıyorum. Keşke başka şehirde yaşıyor olsam dediğim oluyor hep memurluk sınavına gireceğim kızımı büyütüp o zaman başka şehire taşınmak istiyorum. İnşallah hayallerim suya düşmez. Allah hepimizin yardımcısı olsun Allah'a emanet ol kardeşim sağolasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…