• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim çok zayıff :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fisnur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
46
0
86
İstanbul
slm,bebeğim 8 ayını bitirdi en son dr gittiğimizde 7,600 gr dı, ve iştahsız bir bebek ,balık yağını hangi aydan sonra veriliyor versem bir faydası olur mu acaba tavsiyelerınızı beklıyorum arkadaşlar

benim kızımda çok zayıf 15 aylık 8800 oda evde tartınca dokrorda daha az çıkar biz bi tane vitamine başladık maşallah çok açtı iştahını tabi herçocuk farklı ama bi dene istersen adı minadex bide ben kızım küçükken zorla yemek yedirdiğim için çok pişmanım yemeye küstürdüm daha yeni isteyerek yiyor..

haklısın bende bazen çok zorluyorum yemek konusunda ama ne yapayım elımde değil artık benımde psikolojim bozuluyor .vitamını alacağım en kısa zamanda çok tşk ederim

bizim bi akraba oğluna nasıl yediriyordu biliyomusun arkasına gizlenip yüzünü sıkıp boşaltıyordu ağzına yazık 2 saat ağlıyordu çocuk.şimdi 4 yaşında 13 kilo 98cm ciddi yeme bozukluğu var bu benim önümde çok kötü bi örnek o yüzden artık zorlamıyorum

istahsiz cocuk cok kotu gercekten.. cocuklarda demir eksikligide istahsizlik yapiyormus.. benim oglumda cok istahsizdi minadex azicik ise yaradi.. icinde balik yagida var onun.. insallah acilir istahi bebeklerinizin..

slm,bebeğim 8 ayını bitirdi en son dr gittiğimizde 7,600 gr dı, ve iştahsız bir bebek ,balık yağını hangi aydan sonra veriliyor versem bir faydası olur mu acaba tavsiyelerınızı beklıyorum arkadaşlar

merhaba arkadaşım.........iştahsız bebeklerde arı sütü çok işe yarıyormuş...........ama kaç aylıkken yada kaç yaşında veriliyor bilmiyorum.........komşumun oğlu 1.5 yaşında kullandılar ve işe yaradı .........bi araştır istersen...........bende hep zorla yemek yedirmenin daha çok iştahsız yaptığını duydum biliyorum anneler dayanamıyo ama biraz kendi haline bırak bakalım belki yer.....Allah yardımcın olsun.........

çok haklısın arkadaşım.. bebeğe zorla yemek yedirmek onu daha iştahsız yapıyor.. yengemden biliyorum çünkü... onu öyle görünce ben şimdi kızıma asla zorla yemek yedirmiyorum.zaten o acıktığı zaman bi şekilde belli ediyor... Kolay gelsin..

bu arada seven seas portakallı balık yağı verdim 2 ay kadar haftada 3 kez filan. şimdi bıraktım ağır gelir die.. bebekler bunu çooookk severek içiyor..

bu arada seven seas portakallı balık yağı verdim 2 ay kadar haftada 3 kez filan. şimdi bıraktım ağır gelir die.. bebekler bunu çooookk severek içiyor..
benimde 12 ve 2.5 yaşında 2 kızım var büyükte 2 yaşına kadar zorla yedirdim şimdi maşallah ne olursa yiyor.boşuna kahrolmuşum diyordum ama küçük kızım beni resmen hayata küstürdü bu dediğiniz vitaminlerin hepsini ayrı ayrı denedim çizgi filmler izlerken,resim yaparak,banyoda yada mutfakta bişeyler yıkayarak eve kedi köpek alarak komşu çocuklarını toplayarak yok anacım yemiyo çocuk...Çıldırıcam .Zaten hala yemekleri eziyorum hiç çinemiyo direk yutuyo yani işim çok zor.Bu size teselli olsun ama lütfen birazda bana teselli......

benimde 12 ve 2.5 yaşında 2 kızım var büyükte 2 yaşına kadar zorla yedirdim şimdi maşallah ne olursa yiyor.boşuna kahrolmuşum diyordum ama küçük kızım beni resmen hayata küstürdü bu dediğiniz vitaminlerin hepsini ayrı ayrı denedim çizgi filmler izlerken,resim yaparak,banyoda yada mutfakta bişeyler yıkayarak eve kedi köpek alarak komşu çocuklarını toplayarak yok anacım yemiyo çocuk...Çıldırıcam .Zaten hala yemekleri eziyorum hiç çinemiyo direk yutuyo yani işim çok zor.Bu size teselli olsun ama lütfen birazda bana teselli......

ayy kıyamam yaa.. Allah kolaylık versin canım...

bende aynı dertten yanıyorum kızım 30 ağustosta yaşına gircek ama 7 buçuk kilo iştahsız ne yapıcağımı bilemiyorum çare arıyorum:(

benimde oğlum 7.5 aylık ve sadece 6300 doğum kilosu 2640 dı ama şu aralar çıldırmak üzereyim hiç birşeyt ağzına sokmuyo sabırlı oluyım diyorumama bazen sabrım kalmıyo iştahsız çocuk çok zor çeken bilir valla annenin psikolojisi tamamen altüst oluyo inanın şu an bebek bakmak yormuyo ona bişeyler yedirememenin stresi bitiriyo beni

minadex işe yarıyor..birde kanına baktırın kansızlık iştahsızlığa sebeb oluyor..zorla yemek yedirmeyin ve yemek saatinde sakin olun ..

evet..iştahsız bebek gerçekten çok zor arkadaşlar..ama sabretmek lazım..benim kızımda çok iştahsızdı..delirirdim resmen...zaten 16 aylık ve 8,5 kilo şu anda..ama artık rahatım..istediğinde yiyor ne de olsa..boy uzaması iyi..zeka gelişimide güzel..o yüzden kiloyu takmıyorum kafama...yemek zamanlarında yemeği teklif edin..yemezse yanında en sevdiği şey alternatifiniz olsun onu deneyin bence..yine yemezse vermeyin bir sonraki mama zamanına kadar..ben böyle yapınca yiyor..demekki acıkınca istiyor..bir de diş problemi yüzünden iştahsız olabiliyorlar..aynı şekilde sıcaklardanda..arkadaşların dediği gibi demir eksikliğinden de..iştahsızlık bir süreç ve inanın geçiyor..gerilmemeye çalışın..biliyorum çok zor ..ama inanın büyüyorlar...yaklaşık 1 senemi kafayı yememeye çalışarak geçirdim:)..sabırlı olun lütfen..ve zorla yedirmeyin..düşünsenize onlar daha küçücükler..Allah' ım yardımcımız olsun...

slm benım bebeğimde 6.5 aylık 3 aydır gram artmıyor sinir oldum psikolojım tamamen alt üst sinirden otrup aglıyorum bebeğimde reflü oldugunusoyledi doktorumuz ne veersem kusuyor ne yapmalıyım bilmiyorum bu konuda bilgileriniz varsa benımle paylaşırmısınz

slm benım bebeğimde 6.5 aylık 3 aydır gram artmıyor sinir oldum psikolojım tamamen alt üst sinirden otrup aglıyorum bebeğimde reflü oldugunusoyledi doktorumuz ne veersem kusuyor ne yapmalıyım bilmiyorum bu konuda bilgileriniz varsa benımle paylaşırmısınz
doktorun ilaç vermedi mi?..eğer memnun değilsen bir doktora daha göster istersen..3 aydır kilo almaması önlem almayı gerektirir diye düşünüyorum..ama sen sakin olmaya çalış..bebekde strese girer..kilosu normal sınırlardaysa çok da kafana takma..katı gıdaya geçtikçe iyileşiyorlar çünkü..emzirirken başı yukarda olsun bebişinin ve çok hareket ettirme hemen..yarı eğik pozisyonda durabilir..umarım bir an önce düzelir..çok geçmiş olsun...

Back