bebegim çok zayıf ve hareketli yemek yemiyor

sweatmum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
1
0
36
İstanbul
merhabalar benim 11,5 aylık bir kızım var çok fazla hareketli düz duvara tırmanan cinsten::::::) yemek yese problem yok da hiç bir sey yediremiyorum, doktorlar zorlama diyordu ama artık zorla yedirmeye çalısıyorm zorlamadan hic yemiyor sürekli meme emmmek istiyor.Bir de inek sütü ve yumurtaya alerjimiz var o yüzden herseyi veremiyorum ama umarım düzelmistir tekrar test yaptırıcam 1 yasında.Yememesiyle ilgili aylardır aynı problem var doktor 1 yaşına gelince cerrahpaşa gastroentroloji bölümüne yonlendirecek. Aranızda cocuguna bu bolumde arastırma yaptıran var mı? çapa çocuk gelisimi bölumune de goturmeyi düsünüyorum ama zeka gelisimi çok iyi maasallah sadece kilo da sorun var. 11,5 aylık 7 kılo 70cm. Onerilerinizi bekliyorum.

benim kızımda çook zayıf minyon ...ALLAHA şükür sağlığı yerinde doğduğundan beri midesi çook hassas kusar durur hangi vitamini duyduysam aldım sabahları aç karınla pekmezlermi portakal suyumu neler neler canı istedimi kocaman kase çorbasını yer ama çook nadir...ilerledikçe düzelir bende çok özel doktorlara götürdüm ama bi faydasını görmedim...yapısıdır her çocuk bir olmaz...üzülmeyinn..yine içiniz rahat etsin diyorsanız götürün doktora ama biraz sabırlı olun bakın görün herşeyi kabullenıyor insan zamanla...

İnanın kızım da öyleydi. Bazen Allahımın bana sınavı diye düşünürdüm. Her şeyi değil nerdeyse hiç bir şeyi yemedi. Okula gitti döve söve ödev yaptı nasıl başladıysa öyle gitti. Hayatım ona yemek beğendirmekle geçti. Okulda çok itildi kızlar erken büyüdü havalı havalı gezdi kızım hep en kıssa ve en küçük kaldı son bir seneye kadar. Ve kızım şimdi 13 yaşında 158 cm 43 kilo tam bir afet oldu. O kadar ki kapıları yiyor nerdeyse açım diye. Sabırlı olun sabırla yediklerini yedirin. Doktora sarılıp ağladığımı bilirim ben bunu büyütemiyorum diye. Tadını çıkarın hayatın hiç kasmayın ama inanın sadece yediğini yeedirin. Arada değişik şeyler deneyip onlarda zorlayın. Kızıma 2,5 yaşına kadar yayla çorbası, tarhana ve şehriye çorbbası dışında hiç bir şey yedirememiştim. Ama hep denedim ceza verdim zorla yedirmek büyüdüğünde işe yaradı ama hep kavga ettik değer miydi bilmiyorum. Hala regl olmadı tahminen 3-4 ay sonra olur. Bu arada anormal yiyor herhalde büyüme piki oluyor herhalde. Genetik neyse o kasmaya gerrek yok. Kendini üzme inan bana büyüyorlar. Kızım tahminen 165-168 olacak çoğu arkadaşının büyümesi durdu onun devam ediyor o iri kızları hep geçti. Ama sabır sabır sabır.

Zamanı geriye alabilsem sadece sever uyutur ne yiyorsa onu yedirirdim. Benim pediatrist arkadaşım düşünün 20 yaşına kadar hiç bir sebzenin tadına bakmamış. Çocuklarına da pişirmiyor hepsi de büyüyor. Şaşırıyorum. Ben ne pişirsem derken o ne yerse veriyor. Ama hiç kavga etmiyorum zorlamıyorum diyor. Onun ki de tembellik onaylamıyorum. Ama biraz olsun denemek isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…