• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim çok zayıf, kilo almıyor, az yiyor

sweet111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
56
3
26
Uşak
Merhaba arkadaşlar.Bebeğim erken doğdu. 34 haftalık 1700 gr 40cm doğdu. 15 gün küvezde kaldı. Bu süre icerisinde kilo alamadı. 1640gr la hastaneden çıktık. Benim yanlış besleme tekniklerim yüzünde de kaşık fobisi oluştu. Şuan 19 aylık ve 8100 kilosu. Boyu 78 cm. 7. Aydan sonra smilac mama kullandık. Kilo aldırmadı. Şuan pediasure + fantomalt+protifar kullanıyorum. Ama yinede kilo almıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Boyu uzuyor biryandan ve kollar çırpı gibi kaldı. Şuan 11 kilo olması gerekiyordu. Bebeği benimki gibi zayıf olupta sonradan kilo alan varmı. Önerileriniz neler. Beslenme menüsünüde yazayım.
Uyanınca 200ml aptamil jun. Bazen 150ml içiyor.
Kahvaltı: 1 yumurta sarısı, 3 bebe bisk. 1 tatlı kaşığı pekmez, tereyağ,kaymak+zeytin yağı,20gr. Peynir, peduasue mama, 2 olcek fantomalt 2 olcek protifar.
Oğle: 6 bebe bisk. Protifar+ fantomalt+pedusure
Akşam: 125ml çorba icinde 1 dilim bebe ekmegi.
Uyumadan once 40gr peynir + kaymak
Süt icmediği icin. Ancak bukadarını yedirebiliyorum. Genelde de hazırladığım tabaklar bitmez. Çok çaresizim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.Bebeğim erken doğdu. 34 haftalık 1700 gr 40cm doğdu. Benim yanlış besleme tekniklerim yüzünde de kaşık fobisi oluştu. Şuan 19 aylık ve 8100 kilosu. Boyu 78 cm. 7. Aydan sonra smilac mama kullandık. Kilo aldırmadı. Şuan pediasure + fantomalt+protifar kullanıyorum. Ama yinede kilo almıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Boyu uzuyor biryandan ve kollar çırpı gibi kaldı. Şuan 11 kilo olması gerekiyordu. Bebeği benimki gibi zayıf olupta sonradan kilo alan varmı. Önerileriniz neler. Beslenme menüsünüde yazayım.
Kahvaltı: 1 yumurta sarısı, 3 bebe bisk. 1 tatlı kaşığı pekmez, tereyağ,zeytin yağı,20gr. Peynir, peduasue mama, 2 olcek fantomalt 2 olcek protifar.
Oğle: 6 bebe bisk

Kardeşimi anımsadım ya. 2 2.5 yaşlarındayken herkes 1 yaşında oldu mu diye soruyodu. Kardeşimle aramda 14 yaş oldugundan biliyorum ayrıntılarını. Annem de çok zor günler geçirdi bu konuda. Çok az emdi. Emdiği de yaramadı zaten. Ama bizimki vaktinde doğmuştu öyle bir farkı var senden. Normal boy ve kiloda doğdu.(51 cm 3250gram) doğumdan sonra önce 1-2 kg aldı. Sonra her ay azar azar kilo veriyodu boyu uzuyodu ama kilosu ya sabit kalıyor ya da azalıyordu. Kusura bakma çok ay karşılaştırması yapamicam. Bizim koca danamız 12 yaşına bastı. Ne yemesi gerektiğine de anneler daha iyi yorum yazar :)Sadece biraz moral vermek için yazıyorum :)

bizim sorunumuz yemek yiyememesi ve yediğini bildiğin hortum gibi kusmasıydı. hep karşısında oynaya zıplaya yemek yedirmeler. Midesi bulanmasın diye yemeğine farklı bir şeyler atamazdık. Gitmediğimiz doktor kalmadı. En son 3 yaşında tesadüfen böbreklerinde doğuştan 12 adet taş olduğunu öğrendik. Tedavi oldu ama kilosunda ve iştahında değişim olmadı.

Danamız 8 9 yaşına gelene kadar onun beslenmesi üzerine kurulu bir hayatımız oldu yani. İlkokula başladığında geç yolladığımız halde sınıfın en minyon çocuğuydu. Hele kolunu bacağını gören acırdı. Hiç büyümicek hep ufak kalıcak diye çok üzülüyoduk. Ama 8-9 yaşlarından itibaren kilo almaya başladı irileşmeye başladı. Sırf bu psikolojiden şu an obezlik sınırında bu çocuk :( Çünkü annem şu an sadece onu yedirmeye programlı. Ne versem ne yese. Aç kalmasın. Anne artık aç kalsın diyorum. Yok o küçükken yiyemedi şimdi yesin diyo hala.. :)) Gerçek bir danaya döndü. Annemi babamı yere yatırıyor. Öküz dana ne dersen artık :))

Yani sana diyeceğim o ki. İstesen de istemesen de büyüyorlar. Onlar besinlerini bir şekilde alıyor. Kilo almış almamış bir önemi yok. Sağlığı yerindeyse kafana çok takma. Senin o sinirin stresin çocuğa olumsuz yansıyor. Boyu da uzuyorsa dert etme kiloyu kendine.

Ya moral oldu gerçekten. Ama 12 sene çok uzun sürmüş. O kadar dayanabilir miyim bilmiyorum. Anne yüreği dayanmıyor. Anneni çok iyi anlıyorum. Hep aç ama yemiyorlarmış gibi geliyor insana. Maşallah diyim bi sağlık sorunumuz yok. Tek sorun kilomuz.

Canm bebegin erken dogmuş emin ol oda zorluk cekiyodur
Üstüne gitme
Bnce yedikleri gayet güzel bnm kızım o kadar yeniyo 17 aylık berdeyse kahvaltı falan da yok
Süt bebe bisk ki bu kDar
Bi çorba yogurt falan iyodu oda yok artık dişi yüzünden ben napim hanm arkadasım
Sorun etme bnce toparlanma sürecine gelene kadar sen düzenli yemegini yedir
Annem nişasta cocuga ii gelir dersi hep nişastalı muhallebi yap bnm yegennde işe yaramıştı
Süt ve nisasta biliyosundur zaten
İçine tatlandırı ı olarak meyve katıyodu yengem muhallebi soguyunca
Mamaları ilk defa duydum yedirdiklerin ilaç mı yoksa ;/
Canm üzülme biz anneler yapamıyoruz düşünmedeb amma daha kötü durumda olanlar war emin ol
Birde bnm bir doktor arkadasım war kemik gelişimine önm verilmesi gerektigini soledi
Yani boyunda bi gecıkme varmı
Güçlümü
Halsizliği varmı bunlaradikkat et
Birde kan tahlili yaptır kansızlık warmı diye canm eger böle bi problem yoksadert etme
Dişten olur hareketlı zamanları
2 yas sendromu bunlar yasanabilecek seyler
Canm Allah sabır versin inş
Bebişini öp
Bide kac ay emzirdin meraklandım:)

Canm bebegin erken dogmuş emin ol oda zorluk cekiyodur
Üstüne gitme
Bnce yedikleri gayet güzel bnm kızım o kadar yeniyo 17 aylık berdeyse kahvaltı falan da yok
Süt bebe bisk ki bu kDar
Bi çorba yogurt falan iyodu oda yok artık dişi yüzünden ben napim hanm arkadasım
Sorun etme bnce toparlanma sürecine gelene kadar sen düzenli yemegini yedir
Annem nişasta cocuga ii gelir dersi hep nişastalı muhallebi yap bnm yegennde işe yaramıştı
Süt ve nisasta biliyosundur zaten
İçine tatlandırı ı olarak meyve katıyodu yengem muhallebi soguyunca
Mamaları ilk defa duydum yedirdiklerin ilaç mı yoksa ;/
Canm üzülme biz anneler yapamıyoruz düşünmedeb amma daha kötü durumda olanlar war emin ol
Birde bnm bir doktor arkadasım war kemik gelişimine önm verilmesi gerektigini soledi
Yani boyunda bi gecıkme varmı
Güçlümü
Halsizliği varmı bunlaradikkat et
Birde kan tahlili yaptır kansızlık warmı diye canm eger böle bi problem yoksadert etme
Dişten olur hareketlı zamanları
2 yas sendromu bunlar yasanabilecek seyler
Canm Allah sabır versin inş
Bebişini öp
Bide kac ay emzirdin meraklandım:)

8ay anne sütü aldı. 2. Aydan sonra emmeye başladı. 7. Aydada emmeyi bıraktı. Biboronda almadı. Zaten kabusta ondan sonra başladı. Şimdi kaşık fobisi var. Yazdıklarım doktor raporlu besin takviyeleri. Smilac ve pedusure kalorili bebek sütleri. Fantomalt kalori tozu, protifar protein tozu. Doktor kontrolünde kullanıyoruz. Mamalarına katıyorum. Ayrıca balık yağı ve multivitamin de kullanıyoruz. Tüm bunlara rağmen kilo almıyor. Yedirdiklerim gerçekten iyi mi. Sanki bana azmış gibi geliyor. Senin bebişin kaç kilo. Allah seninde yardımcın olsun. Yemeğen bebek çok zor. Bu günler geçecek inşallah. Bu arada kansızlığımız yok. Halsizliği de yok. Tam tersine çok hareketli. Maşallah çok sağlıklıyız. Motor ve beyin gelişimi yaşıtlarıyla paralel gidiyor. Tek sorunumuz kilo.

Kemik gelişimini nasıl tespit edicez. Boyu normal uzadı hep. Ne çok nede az. 40cm doğdu. Şuan 78 cm. 20 aylığız ama düzeltilmiş ayımız 18,5. 38 cm uzamış. Doktor arkadaşına sorabilir misin. Bizim doktorumuz boyuna iyi dedi. Yani doğum boyunu baz alırsak. Zamanında doğan bir bebek ortalama 50-51 cm doğarmış ve 1,5 yaşında da ortalama 80cm ve 11 kilo olurmuş.

Kemik gelişimini nasıl tespit edicez. Boyu normal uzadı hep. Ne çok nede az. 40cm doğdu. Şuan 78 cm. 20 aylığız ama düzeltilmiş ayımız 18,5. 38 cm uzamış. Doktor arkadaşına sorabilir misin. Bizim doktorumuz boyuna iyi dedi. Yani doğum boyunu baz alırsak. Zamanında doğan bir bebek ortalama 50-51 cm doğarmış ve 1,5 yaşında da ortalama 80cm ve 11 kilo olurmuş.

Canm bnm. Bu yazdıklarını kopyala yapıştır yapıp arkadasa ilettim şimdi cvp geldi
Kullandıgın takvıyelere dewam etmeni
Kılonun asılanışecek bişi oldugunu boyunun gayet güsel oldugunu güzel beslendigini yyaazmış
Birde diyo ki eger düzenli böle besleniyosa gayet iyi diyor halsizlik kansızlık yok ise hiç bir problem olmadıgını asıl böle sorun cıkarsa problem olacagını söledi
Bnm kızım 16 ayını bitiriyo ocak 3 te 10 kılo canm
Hiç birsey yemiyor şimdi yayla corbası yaptım bugday yarmasıyla bakalım neler olacak azına daa zeytın peynr sürmedi arada reçel falan veriyorumda oda tatlı diye yiyo bakalım nolcak canm
Olmassa bnde bi doktorabasvurucam mecbur hiç içim rahat degil çünkü
Canm sen içini rahat tut gerçekten güzel besleniyo
Arada bi degişiklik yap yawas yawas agır bi yiycej agrı dediysen ekmekli yedirmeye calış işte pilav arada makarna belki kılo alır
Arkadas ben haftada bi kez makarna yesem hmn kılo yapr işte çocukta olmuuo :1:

Canm bnm. Bu yazdıklarını kopyala yapıştır yapıp arkadasa ilettim şimdi cvp geldi
Kullandıgın takvıyelere dewam etmeni
Kılonun asılanışecek bişi oldugunu boyunun gayet güsel oldugunu güzel beslendigini yyaazmış
Birde diyo ki eger düzenli böle besleniyosa gayet iyi diyor halsizlik kansızlık yok ise hiç bir problem olmadıgını asıl böle sorun cıkarsa problem olacagını söledi
Bnm kızım 16 ayını bitiriyo ocak 3 te 10 kılo canm
Hiç birsey yemiyor şimdi yayla corbası yaptım bugday yarmasıyla bakalım neler olacak azına daa zeytın peynr sürmedi arada reçel falan veriyorumda oda tatlı diye yiyo bakalım nolcak canm
Olmassa bnde bi doktorabasvurucam mecbur hiç içim rahat degil çünkü
Canm sen içini rahat tut gerçekten güzel besleniyo
Arada bi degişiklik yap yawas yawas agır bi yiycej agrı dediysen ekmekli yedirmeye calış işte pilav arada makarna belki kılo alır
Arkadas ben haftada bi kez makarna yesem hmn kılo yapr işte çocukta olmuuo :1:

Ya çok saol içim biraz da olsa rahatladı. Ben hep az yiyor diye üzülüyordum. En azından az yemediğini öğrendim. Kilo inşallah zamanla alır. Dün akşamdan beri makarna yemeğe başladı bakalım. Tok karnına 7-8 tane yedi. Birde zeytin seviyor eline veriyorum. Önceleri çiğneyip çiğneyip ağzından çıkartirdı. Şükür iki gündür ysrısınıda olsa yutuyor. Aman maşallah diyim sonra nazar değiyor. İnsallah kilo alır. Seninkinin kilosu çok iyi. Demek iyi beslenmiş. Eğer yeni yeni yememeğe başladıysa geçici bir durum olabilir. Dişlerdende olabilir. Benim kızımda aşırı iştahsızlık yaptı hep dişler. Birde ben bir haftadır havuç tohumu içiriyorum . İştah açıyormuş bitkisel olarak. Sanki faydası oldu gibi. Yada ben tutumumu değiştirdim onunda etkisi var sanırım. Bi araştır istersen. Faydasını gören çokmuş.

Balık yağı veriyor musun bebeğine. Biz 11. Ayında başladık. Doktorumuz az da yese balık yağı ve vitamin şurubunu mutlaka ver demişti. Bunları veriyorsan korkmana gerek yok demişti. Biz oktamar kullanıyoruz vitamin olarakta multimix. Gelişim gerililiği olan bebekler için.

Merhaba arkadaşlar.Bebeğim erken doğdu. 34 haftalık 1700 gr 40cm doğdu. 15 gün küvezde kaldı. Bu süre icerisinde kilo alamadı. 1640gr la hastaneden çıktık. Benim yanlış besleme tekniklerim yüzünde de kaşık fobisi oluştu. Şuan 19 aylık ve 8100 kilosu. Boyu 78 cm. 7. Aydan sonra smilac mama kullandık. Kilo aldırmadı. Şuan pediasure + fantomalt+protifar kullanıyorum. Ama yinede kilo almıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Boyu uzuyor biryandan ve kollar çırpı gibi kaldı. Şuan 11 kilo olması gerekiyordu. Bebeği benimki gibi zayıf olupta sonradan kilo alan varmı. Önerileriniz neler. Beslenme menüsünüde yazayım.
Kahvaltı: 1 yumurta sarısı, 3 bebe bisk. 1 tatlı kaşığı pekmez, tereyağ,kaymak+zeytin yağı,20gr. Peynir, peduasue mama, 2 olcek fantomalt 2 olcek protifar.
Oğle: 6 bebe bisk. Protifar+ fantomalt+pedusure
Akşam: 125ml çorba icinde 1 dilim bebe ekmegi.
Uyumadan once 40gr peynir + kaymak
Süt icmediği icin. Ancak bukadarını yedirebiliyorum. Genelde de hazırladığım tabaklar bitmez. Çok çaresizim.

Vallaha canım Allah sabır versın..yemeyen cocuga yemek yedırmek cok zor ve sınır bozucu..hele o cocugun bır de dogdugundan berı uykusu bozuksa:S

kızım 26 aylık Allah uzun omur versın cocuklarımıza hala oyemek yıyene kadar sınır gelıyor..oyle canı ıstemıyordur falan deyıp bırakamıyorum da..

bence şoyle yap..bellı kı kahvaltı yapmada sorun yok..sen once sut degılll kahvaltı yaptır..
kalktıgında hemen onune koyma bıraz acıksın..
kahvaltısını yaptır ..ama bebebısk o sırada verme..peynır yedır (gercı benım kızım peynır hayatta yemezdı yenı yemeye basladı..onu da cok yumusak peynırler oluyor ya agızda bırden dagılıyor onu yıyo bı tek)zeytın yerse yedır ekmegı bala batır kucukkucuk.yumurtanın yerse beyaını da mutlaka yedır...farklı seyler yesın..zaten buyuk ıhtımalle tam doymadan kalkar.. kahvaltıdan 1 saat sora sutun ıcıne 5 6 tane falan bebe bısk koy..onu ıcsın..gune boyle basla..
uygun saatte öglen gıbı yogutun ustune sos gıbı pekmez dok...
şehrıye corbası , makarna, köfte, pilav sevmeyen cocuk ben tanımadım.. saatlerını ayarla bunlardan da yedır..
kendını suclama..sadece cesıtlendırmeye calıs..

Son düzenleme:
Vallaha canım Allah sabır versın..yemeyen cocuga yemek yedırmek cok zor ve sınır bozucu..hele o cocugun bır de dogdugundan berı uykusu bozuksa:S

kızım 26 aylık Allah uzun omur versın cocuklarımıza hala oyemek yıyene kadar sınır gelıyor..oyle canı ıstemıyordur falan deyıp bırakamıyorum da..

bence şoyle yap..bellı kı kahvaltı yapmada sorun yok..sen once sut degılll kahvaltı yaptır..
kalktıgında hemen onune koyma bıraz acıksın..
kahvaltısını yaptır ..ama bebebısk o sırada verme..peynır yedır (gercı benım kızım peynır hayatta yemezdı yenı yemeye basladı..onu da cok yumusak peynırler oluyor ya agızda bırden dagılıyor onu yıyo bı tek)zeytın yerse yedır ekmegı bala batır kucukkucuk.yumurtanın yerse beyaını da mutlaka yedır...farklı seyler yesın..zaten buyuk ıhtımalle tam doymadan kalkar.. kahvaltıdan 1 saat sora sutun ıcıne 5 6 tane falan bebe bısk koy..onu ıcsın..gune boyle basla..
uygun saatte öglen gıbı yogutun ustune sos gıbı pekmez dok...
şehrıye corbası , makarna, köfte, pilav sevmeyen cocuk ben tanımadım.. saatlerını ayarla bunlardan da yedır..
kendını suclama..sadece cesıtlendırmeye calıs..

Çok saolasın fikirlerin için. Ancak benim kızım sabah kalkınca ne kadar süt içerse onunla kalıyor. Birdaha gün içinde kesinlikle süt içmiyor. Sütün iştahını biraz kestiğinin bende farkındayım. Ama bu sefer hiç içiremiyorum. Zaten bu aralar daha az içmeye başladı. Dün 80ml anca içti. Bu gün 125ml içti. Arada 200ml içiyor. Birde sade içiyor. Kesinlikle içine bi tatlandırıcı varsa içmiyor. Benim kızım benim elimden kedinlikle pütürlü birşey yemiyor. Öğürüyor kusuyor. Ama kendisi ısıra ısıra yiyor. Şükür çiğnemeyi kendi kendine öğrendi. Makarna falan daha yeni yeni yemeğe başladı. Zamanla miktarıda artacaktır inşallah. Katı gıdaları yavaş yavaş çeşitlendirmeyi bende düşünüyorum. Köfte ve pilavı seviyor sanki. Pilav pişirdiğim zamanlar ezip top haline getiriyorum. Yiyor biraz, ama az. Bir keresinde de köfte yemişti. Zaten bizim en büyük sıkıntımız kaşık fobisi olması. Kendi kendini beslemeye başlayınca daha iştahlı yer diye ümit ediyorum.p çok saol fikirlerin için. Allah kızını sana bağışlasın.

Son düzenleme:
ahh ah o yemeyen çocuktan bir tane de bende var tabağı görür görmez öğürmeye başlıyor :( hep böyle değildi tabi şuan 21 aylık 11 kilo 87 cm doktor vitamin yazdı yazdan beri aynı kiloda Allah yardımcımız olsun...

ahh ah o yemeyen çocuktan bir tane de bende var tabağı görür görmez öğürmeye başlıyor :( hep böyle değildi tabi şuan 21 aylık 11 kilo 87 cm doktor vitamin yazdı yazdan beri aynı kiloda Allah yardımcımız olsun...

Allah sana da kolaylık versin. Yemeğen çocuk çok zor. Ben televizyon karşısında yediriyorum. Elinede bi tane ilgisini çekecek oyuncak veriyorum. Onunla oyalanırken yediriyorum. Akşamlarıda babası oyalıyor ben yediriyorum. Artık hangi an ağzını açar hangi an kafasını çevirir yada kaşığı ittirir okadar iyi biliyorum ki. Hatta son zamanlarda ayaklarıyla bile ittirmeye başlamıştı. Seninknin kilosu iyimiş gene. Ben 9 kilo olsak şükredicem.

Arkadaşım Allah hepimize kolaylık versin. benimki de 1 yaşında ancak 10 kilo olabildi. Bizde pediasure kullanıyoruz, ne kadar faydası oldu bilmiyorum ama en azından içim biraz daha rahat. Bizim doktorumuz sabah kahvaltıdan önce kesinlikle süt veya anne sütü vermeyin diyor. kahvaltıya kadar mutlaka aç kalmalı diyor. Birde Dr bir şey önermişti ben denedim eğer dayanabilirsen deneyebilirsin. Her öğünü saatinde olacak şekilde 3 öğün yemek 1 öğün meyve yedirilecek ama aralarda süt de dahil hiçbirşey verilmeyecek, eğer saatinde yemezse bir daha ki öğüne kadar hiçbirşey verilmeyecek. Bunu da tam 5 gün uygulamak gerekiyor. Çünkü çocukların direnci ancak 5. gün kırılıyormuş. Açıkçası önce bana çok saçma geldi zaten yemeyen çocuğumu daha çok aç bırakacakmışım gibi düşündüm. Ama işe yaradı, 4 günün sonunda kızım biraz daha yemeye başladı. Çok sevindim Dr un dediği gibi 2 3 ay sonra daha da düzeldi. Tabi hala yaşıtları gibi değil boyu uzuyor ama zayıf. 12 aydan 18 ayına kadar sadece 300 gr almıştı, 18. aydan sonra uyguladık 6 ayda tam 2 kg aldı. yaşıtları kadar olmasa da artık daha iyi yiyor. Bir de kaşık fobisi var demişsin, bir dönem bizde de oldu pilavı bile elimle yediriyordum. Bende çok üzülüyordum artık takmıyorum ne kadar isterse o kadar yiyor. Çok uzun oldu kusura bakma. Birde yemek saatlerini ona göre ayarla ben önceleri 4 4.5 saatte bir yediriyordum yemiyordu sonra 6 saati bulduğumuz oldu. Şimdi 4.5 5 saat arayla yiyor.

Arkadaşım Allah hepimize kolaylık versin. benimki de 1 yaşında ancak 10 kilo olabildi. Bizde pediasure kullanıyoruz, ne kadar faydası oldu bilmiyorum ama en azından içim biraz daha rahat. Bizim doktorumuz sabah kahvaltıdan önce kesinlikle süt veya anne sütü vermeyin diyor. kahvaltıya kadar mutlaka aç kalmalı diyor. Birde Dr bir şey önermişti ben denedim eğer dayanabilirsen deneyebilirsin. Her öğünü saatinde olacak şekilde 3 öğün yemek 1 öğün meyve yedirilecek ama aralarda süt de dahil hiçbirşey verilmeyecek, eğer saatinde yemezse bir daha ki öğüne kadar hiçbirşey verilmeyecek. Bunu da tam 5 gün uygulamak gerekiyor. Çünkü çocukların direnci ancak 5. gün kırılıyormuş. Açıkçası önce bana çok saçma geldi zaten yemeyen çocuğumu daha çok aç bırakacakmışım gibi düşündüm. Ama işe yaradı, 4 günün sonunda kızım biraz daha yemeye başladı. Çok sevindim Dr un dediği gibi 2 3 ay sonra daha da düzeldi. Tabi hala yaşıtları gibi değil boyu uzuyor ama zayıf. 12 aydan 18 ayına kadar sadece 300 gr almıştı, 18. aydan sonra uyguladık 6 ayda tam 2 kg aldı. yaşıtları kadar olmasa da artık daha iyi yiyor. Bir de kaşık fobisi var demişsin, bir dönem bizde de oldu pilavı bile elimle yediriyordum. Bende çok üzülüyordum artık takmıyorum ne kadar isterse o kadar yiyor. Çok uzun oldu kusura bakma. Birde yemek saatlerini ona göre ayarla ben önceleri 4 4.5 saatte bir yediriyordum yemiyordu sonra 6 saati bulduğumuz oldu. Şimdi 4.5 5 saat arayla yiyor.

maşallah 6 ayda 2 kilo çok iyi keşke benim kızım da böyle sıçramalar yapabilse, yemezse yemesin aç kalsın bir türlü diyemiyorum. peki bu süre içerisinde nasıl bir beslenme menüsü uyguladın , neler yedi ki böyle güzel kilo aldı

Son düzenleme:
maşallah 6 ayda 2 kilo çok iyi keşke benim kızım da böyle sıçramalar yapabilse, yemezse yemesin aç kalsın bir türlü diyemiyorum. peki bu süre içerisinde nasıl bir beslenme menüsü uyguladın , neler yedi ki böyle güzel kilo aldı

Kızımın yaşını yanlış yazmışım önce onu düzelteyim 2 yaşında ve 10 kg. Buna da şükür diyorum. Ne isterse onu yedirdim, herşeyi denedim de diyebiliriz. Her çeşit çorba, sebze yemekleri, köfte, makarna, pilav aklına ne gelirse denedim. Birgün yemediğini başka birgün yedi tabi hiç kolay olmadı. Hiç ısrar etmedim hala etmiyorum, sadece aralarda birşey vermiyorum. Biraz zaman aldı ama artık daha iyi yiyor. 18 aylıkken anne sütünü kestik doktorumuzun ısrarlarıyla sütü daha yeni yeni içmeye başladı o da yarım çay bardağı ancak. Çok doktora götürdüm testler yaptırdık hiçbirşey çıkmadı çok şükür, hepsi de ısrar etme çocuğun bünyesi böyle diyor. Tabi insan yine de dayanamıyor. Birde benim kızım biraz fazla yese uyumadan mutlaka kusar. Bu da çok zor tam bugün iyi yedi diyorum çocuk hepsini çıkarıyor. bir de kendi yemesine izin verirsen daha iyi yer, az da olsa birşeyler yemiş oluyor. Seninki daha küçük ama ben 6 aydır kendi yemesine izin veriyorum arada bir iki kaşık ben veriyorum bir kaşık o yiyor. Böyle böyle düzelecekler inşallah. Daha 6 ay önce çikolata bile versem çocuk benden kaçıyordu. O zaman anladımki ben ne kadar ısrar edersem o kadar geri tepiyor. Şimdi ben daha masayı hazırlarken o herkesten önce oturuyor çok şükür. Sana tavsiyem ısrarcı olma ve sabret zamanla düzelecektir.

Kızımın yaşını yanlış yazmışım önce onu düzelteyim 2 yaşında ve 10 kg. Buna da şükür diyorum. Ne isterse onu yedirdim, herşeyi denedim de diyebiliriz. Her çeşit çorba, sebze yemekleri, köfte, makarna, pilav aklına ne gelirse denedim. Birgün yemediğini başka birgün yedi tabi hiç kolay olmadı. Hiç ısrar etmedim hala etmiyorum, sadece aralarda birşey vermiyorum. Biraz zaman aldı ama artık daha iyi yiyor. 18 aylıkken anne sütünü kestik doktorumuzun ısrarlarıyla sütü daha yeni yeni içmeye başladı o da yarım çay bardağı ancak. Çok doktora götürdüm testler yaptırdık hiçbirşey çıkmadı çok şükür, hepsi de ısrar etme çocuğun bünyesi böyle diyor. Tabi insan yine de dayanamıyor. Birde benim kızım biraz fazla yese uyumadan mutlaka kusar. Bu da çok zor tam bugün iyi yedi diyorum çocuk hepsini çıkarıyor. bir de kendi yemesine izin verirsen daha iyi yer, az da olsa birşeyler yemiş oluyor. Seninki daha küçük ama ben 6 aydır kendi yemesine izin veriyorum arada bir iki kaşık ben veriyorum bir kaşık o yiyor. Böyle böyle düzelecekler inşallah. Daha 6 ay önce çikolata bile versem çocuk benden kaçıyordu. O zaman anladımki ben ne kadar ısrar edersem o kadar geri tepiyor. Şimdi ben daha masayı hazırlarken o herkesten önce oturuyor çok şükür. Sana tavsiyem ısrarcı olma ve sabret zamanla düzelecektir.
ah ah o kusmalar yok mu 1 saatte yedirdiğimi 2saniyede çıkartırdı. bende çok çektim şükür artık kusmuyor. benimki bide gece uyanıp kusardı. yemek yedikten 4- 5 saat sonra bile kustuğunu bilirim. zaten yeterli kilo alamamasınıda hep kusmalara bağlıyorum. ben de artık zorlanıyorum ve yemesi baya bi değişti. artık ağzını açıyor açıyor dediysem de öyle çok çok değil. ama buna da şükür. ben kusmaları nın zorlamaktan kaynaklandığını düşünüyorum. demek senin kızın da bir buçuk yaşındayken 8 kiloydu. 2 yaşına 9 kilo girse şükredicem. ben de kendi kendine yediği zaman daha iştahlı yiyeceğini düşünüyorum. elini bir şeyler biliyorum ama genelde mıncıklayıp atıyor. ama eskiye göre daha iyi. bir gün bu günler geçecek inşallah Allah hepimize kolaylık versin.

ah ah o kusmalar yok mu 1 saatte yedirdiğimi 2saniyede çıkartırdı. bende çok çektim şükür artık kusmuyor. benimki bide gece uyanıp kusardı. yemek yedikten 4- 5 saat sonra bile kustuğunu bilirim. zaten yeterli kilo alamamasınıda hep kusmalara bağlıyorum. ben de artık zorlanıyorum ve yemesi baya bi değişti. artık ağzını açıyor açıyor dediysem de öyle çok çok değil. ama buna da şükür. ben kusmaları nın zorlamaktan kaynaklandığını düşünüyorum. demek senin kızın da bir buçuk yaşındayken 8 kiloydu. 2 yaşına 9 kilo girse şükredicem. ben de kendi kendine yediği zaman daha iştahlı yiyeceğini düşünüyorum. elini bir şeyler biliyorum ama genelde mıncıklayıp atıyor. ama eskiye göre daha iyi. bir gün bu günler geçecek inşallah Allah hepimize kolaylık versin.

Back