Çocuk Hastalıkları bebeğim çok sık uyanıyor!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tunaybebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2010
59
3
36
İzmir
merhaba anneler,
benim 4 aylık bir oğlum var, 4-5 güne kadar öyle çok mızmız olmayan bir bebişti ve gece uykumuzda gayet düzenliydi denilebilir.
4-5 gün öncesine kadar saat 23:30 da gece uykusuna dalar sabah 6 ya kadar kesintisiz uyur ve 2 saatte bir emmeye uyanıp 10 a kadar uyurdu.
şimdi ise gündüzleri keyifsiz, mızmız bir bebek oldu ve gece 12-1 gibi 3e kadar uyuyup yarım saatte bir uyanıyor, anlıyacağınız düzen müzen kalmadı.
ayrıca birde dilinde hafifte olsa pamukçuk oluştu. hatta oğluşum öyle mızmızki gülerken bir anda bişey yokken ağlamaya başlıyor, en çok zevk aldığı şeyde çeneme saldırıp ısırmaya çalışması bunu öyle hırslı yapıyorki kendini resmen kasıyor.
anneler oğlumun keyfsizliği ve bu düzenini değiştirmesi pamukçuktan olabilirmi yoksa dişmi çıkartıyor.
kayınvalidem diş olabilir dedi.. çünkü acayip salyamız akıyor burnunu ve kulağını sürekli sürtüyor ve çok keyifsizleşti uykusuzlukta cabası..
sizce bunun sebebi ne olabilir? bana öneriniz nedir?
şimdiden ilgilenip yorum yapan annelere teşekkür ederim..

yaşadıklarınızın tümü çok olağan şeyler. bebekler zaman zaman büyüme ataklarına girerler. dikkatle izlerseniz boy attığını, kilo aldığını ya da yeni bir meziyet daha kazandığını rahatlıkla görebilirsiniz. geceleri uykusuzluk atakları bu yüzden olur. sabredin. 1 hafta kadar sürebiliyor. hala emiyor ise sakın doymadığını düşünüp mamaya başlamayın.
bir yerlerde okumuştum.
siz birden bire uçmayı öğrenseniz uyuyabilir misiniz? diye soruyordu. bebeklerde öyle her gün milyon tane bilgiyi emiyor ve adeta uçuyor gibiler..
çene ısırmaya gelince bu bir çeşit iletişim yolu gibi. anneyi tanıma merhaba demek gibi geliyor bana. bizimki sadece benim çenemi ısırırdı.
bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim.

Arkadaşım belirtilerin diş cıkartmaya yakın olduğunu gösteriyor.
Şuanda diş kökleri hızlı bir oluşum içinde olduğu için tükrük bezleride aşırı çalışıyor olmalı.
Diş kökleri kaşındığından huzursuzluk yapıyordur ve sürekli ağzına bişeyleri atıp ısırmaya calısıyordur
kulaklarını kaşımaya calısıyordur..
evet bunlar diş belirtisi doktor git sana diş kaşıntısı için ilaç verecektir.

aynı kızımla beni tarif etmişsiin çok düzenli bir bebekti. son iki üç gündür aynı şikayetler bizdede var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…