bebegim cok mu kilolu??

berasman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
30
1
86
Ankara
Mrb arkadaslar.5 aylik bir oglum var.bugun doktora gittik.kilosu 8.3 boyu 67 cm.bastan beri mama destekli besleniyor ama cok vermemeye calisiyorum.gunde 3-4 kez 90-120 cc arasi veriyorum.onun disinda beni emiyor.cok hizli kilo aliyor.sizce neden olabilir?artik mama verirken korkar oldum.bir de sabaha kadar her saat basi uyaniyor.abartmiyorum,kurulmus saat gibi.cok bunaldim uykusuzluktan olecem,yardim efin

Mrb arkadaslar.5 aylik bir oglum var.bugun doktora gittik.kilosu 8.3 boyu 67 cm.bastan beri mama destekli besleniyor ama cok vermemeye calisiyorum.gunde 3-4 kez 90-120 cc arasi veriyorum.onun disinda beni emiyor.cok hizli kilo aliyor.sizce neden olabilir?artik mama verirken korkar oldum.bir de sabaha kadar her saat basi uyaniyor.abartmiyorum,kurulmus saat gibi.cok bunaldim uykusuzluktan olecem,yardim efin

merhaba
Benim kizim bes aylikken 7750 kg ve 65 cm idi.Bence bu konuda endiselenmenize gerek yok.Bebeginiz normal sinirlar icerisinde.Benim kitimda geceleri cok sik uyanir ve hep emmek ister.Bebekler yürümeye baslayinca kilolari da normale döner.Ayrica 6 aya kadar kilo alimi hizlidir sonrasinda yavaslar.

Gecen ay 1400 gr almis.duyunca cok korktum.gece de sutum yetmediginden,ac oldugunfan surekli uyandigini dusunuyorum,iyice uzuluyorum.esim de sikistiriyo ac bu cocuk mama vermiyosun diye.cocugu doyurup yatiriyorum ona ragmen 1 saat sonra yine uyaniyo

ama kilosu çok normal..3,5 kilo doğmuş olsa.her ay düzenli 1 kilo alması lazım zaten..8,5 kilo ediyor..çok normal..benim 2 oğlum var..ikisi de gece çok uyanır emerdi...biraz daha sabret gece uyanmalarınız azalacaktır.

Gecen ay 1400 gr almis.duyunca cok korktum.gece de sutum yetmediginden,ac oldugunfan surekli uyandigini dusunuyorum,iyice uzuluyorum.esim de sikistiriyo ac bu cocuk mama vermiyosun diye.cocugu doyurup yatiriyorum ona ragmen 1 saat sonra yine uyaniyo

söyle bir şey var..benim çocuklarım da tok da olsa kurulu saat gibi uyanırdı..ben bu uyanmaların alışkanlık yaptığından kaynaklandığını düşünüyordum..sizin bebeğiniz de belki öyle uyanıyordur..bazı bebekler varmış ki sabaha kadar hiç uyanmayan.

ona bakarsan benımkı sadece emıyor,kılosu yerınde ama yınede gece uyanıyor sureklı emmeye..
arkadasın dedıgı gıbı 6.aydan sonra kılo alımı yavaşlıyor..
zaten 1 diş çıkarmaya bakar suzulmesı..bıde emekleyip,ayaklanmasına..

Sagolun arkadaslar yorumlariniz icin.sevindim acliktan uyanmadigina.cunku cocugu ac birakiyorum diye de uzuluyorum.bi taraftan ac kalsa boyle kilo almaz diyorum.bi de verdigim mama icin cok az diyolar.o zaman bu cocuk nasil boyle kilo aliyor.sutumu sagardim(artik sagmiyorum) iki memeden 4-5 saatte en fazla 60 cc sut cikardi.

sanirim sütün kalitesiyle ilgili bir durum bu.Yani sütünüz bebeginize iyi geliyordur.Gece uyanmalarini da dert etmeyin.Bazi bebekler yakinlik arar bu yüzden de her uyandiginda emmek ister.Bos yere kuruntu yapip kendinizi üzmeyin ayrica kesinlikle baska bebeklerle kiyaslama yapma hatasina düsmeyin:)bu ister istemez hepimizin az da olsa yaptigi bir hata.
sevgilerle...

Bencede çok kilolu değil çünkü benimde 3 aylık bir oğlum var 6,5 kilo... Anne sütü ile besleniyor haftada bir yada iki kere conformil 40 cc mama içiyor, kaka sorunumuz olmasın diye. Bence şükredin insanların ne dertleri var. Çok aklınızda kalıyor ise doktora mutlaka sormalısınız derim ben ;)

Ayrıca mama bence az da değil sizi emiyorsa madem... Uyanma sebebi belki sizi hissetmek istiyordur, belki bezinden memnun değildir, belki karnı ağrıyodur, belki kıyafeti katlanmıştır, belkide yerini beğenmiyordur ;))) minikler çok çok akıllılar valla....

Endişelenmene hiç gerek yok gayet normal sınırlarda canım benim 14aylık bir cadı kızım var ilk 6 ay kilosu çok iyi gitti sonra bir çıkardı hoopp süzüldü:))hareketlenmeye başlayıncada yemek istemiyorlar o zaman bende aynı endişeyi taşıyordum şimdi yeter ki bir lokma yesin diye uğraşıyorum...bazı annelerin sütü yağlı olur yarayışlıdır sevinmelisin bu duruma:))ben hala uyumuyorum kocaman oldu geceleyin 10 dk bi uyanıyo sabaha kadar meme çekiyo sütüm kalmadı diyecek kadar az ama avutuyo kendini...işin kötüsü biberon mama da aldıramıyorum mama içse en azından 2 3 saat normal uyur...hala uyumuyorum sabahlara kadar belim ağrıyo ve daha neler neler ne yapalım sağlıklı olsunlarda...sende çocuk istiyorsa mama ver korkma hiç birşey olmaz...ayrıca bütün bunları yaşayan ben kendi kelimiZe gaydamız yok babamız çocuk doktoru ama sabaha kadar nöbet tutuyoruz:))

Yorumlarinizdan dolayi cok tesekkur ederim.rahatladim biraz.elimden geldigince sik emzirmeye calisiyorum.Allah hepimizin cocuklarina saglik versin,korusun onlari tum kotuluklerden.kolay gelsin..

Aynı sıkıntı bizdede var kaç zamandır içim icimi yiyordu 5aylık bebeğim 8.5 kilo 71 cm boyu var doğum kilosu 3400 idi 15günde erken doğdu inanılmaz iştahlı mamaya mecburen başladık gogsum tamamen boşalıyor yine de ağlıyordu

Canım bebegini kilosu ve boyu çok normal zaten yürümeye başlayınca görüceksin şuan için endişelenmene gerek yok yani

Hızlı kilo alması endiselendirmisti ve o inanılmaz iştahı.. ama boyu çok uzun olduğu için 5aylık bebek gelişimi gibi değerlendirmek doğru olmaz dedi doktorumuz ve yorumlariniz da çok rahatlattı beni tsk ederim herkese:)))))

Benim bebegim 25 gunluk sadece anne sutu veriyorum 3260di dogum kilosu suan 5.100 sizce cokmu kilo almis ???[bence sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde kilODan rahatsız olmayın mama sonuçta doğal olmayan bir besin ve çocuk bunlar olma'dan kilo aliyorsa sutunuz yarıyor demektir keşke bende mamaya ihtiyaç duymadan bebegimi doyurabilşeydim:(]

sanki mama alimi fazla gibi ya.. benim kizim emmedi sagarak verdim. 5. ay gunde 5 ya da 6 kez 90 lik veriyordum.sutum ancak 40 ml falan geliyordu onuda ekliyordum.neden mama takviyeli basladiniz? erken dogum ya da sutun gecikmeli geldigi icin mi? :/