Bebeğim çok kusuyor.

jade_06

Guru
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
878
396
bebeğim her emzirmeden sonra kusuyo bazen agzının kenarından akıyo süt seklınde bazende peynır bozugu gıbı kusuyo.napanmalıyım 8 ocakta kontrole gdcez ama o zamana kadar ne yapim.sizin bebişlerdede oluyomu?

canım,ağzının kenarından normal fazlasını çıkarıyor.günde üç kez ağız dolusu,fışkırtır tarzda kusuyorsa muhakkak hekime gitmeliymiş.geçmiş olsun..

agız dolusu kusmuyo azar azar ama hemen hemen her emmede kusuyo.emerken uyuyo uyanınca kusuyo

Normal bir kusma, bebeğin büyümesini ve sağlığını etkilemez. Aşağıdaki durumlarda doktorunuzla görüşmeniz gerekir:

• Kilo almıyorsa
• Kusma, bebeğin içtiği süt ağzından fırlayacak düzeyde şiddetli oluyorsa
• Aşırı kusuyorsa, yani bir veya iki çorba kaşığından fazla kusuyorsa
• Beslenme saatleri arasında aç görünüyorsa
• Bezi normalden daha az ıslanıyorsa, veya halsizlik varsa
• Ateş, ishal veya solunum güçlüğü gibi hastalık belirtileri varsa
• Kusmuğu yeşil veya kahverengi ise

Probleme bağlı olarak tedavi gerçekleştirilir. Özel beslenme teknikleri genellikle yardımcı olur. Ayrıca reflü için ilaç tedavisi veya midede bulunan kapakçığı gevşetmek üzere bir tedavi yöntemi önerilebilir.
realage sitesinden alıntıdır.

canım korkma benim kızımda çok kusuyor günde kaç defa kıyafet değiştiriyoruz . ağzının kenarlarından akan süt içtiği sütün fazlası diğeri ise sütünün ekşimiği ben doktora sordum bir sorun yok sütün iyi olmasından kaynaklanır dedi canım fışkırır tarzda kusmuyorsa ayrıca kusmuğu sarı yada yeşil değilse korkma canım

yok çok şükür fıskırır tarzda değil dandininde attıgı gibi sağolsun 1 yada 2 yemek kasıgı beyaz kusuyo kıyafet dayanmıyo ama

En çok yaşayan benim kusmuk durumunu,hala da yaşıyorum:sinifsinif:
Çok zor Allah kolaylık versin:gitme:

hala mı yaşıyorsun yaaaa,
benimki de çok kusuyor,
üstelik hastalık boyutunda ve kilo aldırmayacak düzeyde,
gerekli tetkikler yapıldı nelerr nelerrr,
fakat yok yok yok,
ben de ne zaman biter bu diyordummm poooofff:nazar:

canım benim kızımda kusuyor ağzının kenarından ince ince sızıntı şeklinde geliyor arada da peynir kesiği tarzında doktorumuz normal dedi..
doyduğu halde emerse fazlalığını atıyordur dedi. korkulcak birşey yok yani..

canım benim oğlum 5.10.2009 doğumlu. Son 1 haftadır kusmalarımız azaldı. Acayip çok kusuyordu üşütüyorsun falan dediler ama kusma oluyor canım zamanla azalıyor. Eğer çok emdiyse bırakır bırakmaz ağız dolusu kusuyor normal emdiyse de çökelek gibi emdikten 5-10 dk sonra veya devamında kusmaları oluyor. Kilo alımı iyi ve kusması renkli değilse sorun yok diyorlar. Zamanla azaldı bizde darısı senin başına.

benim kızım da çok kusuyor jade. öyle böyle değil, emdikten hemen sonra, yarım saat sonra, 1 saat sonra. hiç farketmiyor. ara ara kusuyor sürekli. gaz çıkarırken omuz bezi kullanıyor olmama rağmen değişen önlüğün, kıyafetin hesabı yok. benim kıyafetlerim de dahil buna.
geçen gün yine doktoruna danıştım. kilo alımında bir sorun olmadığı sürece endişe edilecek bir şey yok dedi. çok şükür şimdilik öyle bir derdimiz yok..tekrar yazmaya gerek görmüyorum, diğer arkadaşların yazdığı tarzda kusmalar olmasın yeterki..

X