Bebeğim çok korkak

iyi_biri_06

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
579
553
23
Merhaba arkadaşlar
Yine ben yine dertlerim. İkiz bebeklerim var bir kız bir oğlan 9 buçuk aylık. Artık yemin ederim ne yapacağımı bilmiyorum. oğlan çok korkak kız bağırıyor genelde çığlık atıyor sesler çıkarıyor kabul sesi biraz yüksek ondan devamlı korkuyor ağlıyor. Biri öksürse ondan korkuyor. Sevmek için ses çıkarsam ondan korkuyor ama bildiğiniz titriyor sonra ağlıyor. Kız da kendi sesini tanımaya çalışıyor engel olmak istemiyorum ama bu oğlanla ben ne yapacağım. Yapılacak bir şey bir yol var mı yoksa geçene kadar devam mi?

Benim oğlumda 6 7 aylıkken biri hapsirinca öksürünce ağlardı ben her defasında anlatırdım öksürdu annecim yok bir şey filan derdim zamanla geçti şimdi biri hapsirdiginda kahkaha atar

Anlatıp ben yanindayim deyip güleryüzlü olarak sarılacaksinız

Belki kulakları hassastır. Neden gürültü yapan insanlar hep normal görülürken, rahatsız olanlar anormal görülüyor anlamıyorum. Kızınıza kardeşinin yanında iken daha sessiz olması söyleyin. Şişş, kardeşin sen bağırınca korkuyor falan deseniz belki kızınız da sessizliğe alışır.

Benim bebegim de seslere karsi hassasti. Emzirirken oksurecem diye aklim cikardi hemen acardi gozleri poncik poncik. Azicik cizirtili gicirtili ses olsun hingaaa hingaa baslardi. Hattabbir gun cok korkmustum,, koltugun altina topu kacmis sopayla almaya calisirken sopanin metal yeri zemine surtundu, bir basladi aglamaya titreyerek. Hemen kucakladim sakinlestirdim. Zamanla dunyaya bize guvenerek taniyarak korkulari gitti. Suan cok yuksek ani bir seste ister istemez kucagima atliyor ama hingaa diye iclenmiyor. Suan 23 aylik supurge sesine daha yeni alisti. Oturakli klozet aldim sifonu var. Ilk duydugunda agladi simdi bir hafta oldu kucagima alip hep ben bastim suan neredeyse kendi basacak seviyeye geldi. Bu kisim benzer seyler yasayanlar var anlamindaydi. Bence bu da bir duyusal hassasiyet. Nasil bazi bebekler dokunmaya tada hassas oluyorsa eger kulakla ilgili fizyolojik bir sorun yoksa bu duyusal hassasiyeti uzerine calismalisiniz. Bizim duzenli kulak kontrolumiz vardi yani sorun fiziksel degildi. Duyusal hassasiyetini de kendimce kisa sureli guvenli bicimde maruz birakarak gecirmeye calistim. Bulundugum ilde duyu butunleme terapisi alma imkanlari cok kisitli ve ben de klasik sorunu gorup biraz inkar eden taraftaydim. Neyseki ciddi bir sorun olmadan bizimkisi gecti. Bence siz de once fizyolojik muayene eger sorun yoksa duyu butunleme terapisi aldirin. Cok daha hizli yol kat edersiniz.

Valla öyle yapıyorum ssst diyorm tekrar çığlık atıyor oyun oynuyor sanki. Emzik vermek zorunda kalıyorum

Ayrıntılı işitme randevumuz vardı martta ancak uykuya dalamadığı için yapamadılar ve ağustosa ertelediler. Kuvozde kaldı 17 gün ondan olabilir mi acaba

Oğlanlar tırsak sanırım benim 15 aylık oğlum da öyle. Koşarak paçama yapışıyor ağlıyor biri çığlık atıp bağırınca.
Kızım bebekken öyle değildi mesela. Değişik geliyor bana da. Zamanla geçer diye düşünüyorum. İkiz olunca daha zor size tabi. Allah yardımcınız olsun

Genel olarak öyle mi acaba? Benim ablalarimin oğulları da korkaktı kızları cesurdu. Bu başka ama hiçbiri bunun gibi değildi inşallah geçer hemen

Duyu bütünleme sorunu yaşayan bazı çocuklar seslere aşırı korku tepkisi verebiliyormus. Benim oğlumda dokunma hassasiyeti var, ergoterapistle görüşmemizde ses hassasiyeti üzerinde çok durmuştu. Eğer sizin ve bebeğinizin hayatını zorlastiracak seviyede bir hassasiyeti varsa mutlaka bir ergoterapistten değerlendirme alın.

Bebekler anlamıyorlar diye düşünmeyin. Sadece yanıt veremiyorlar. Söylediğiniz herşeyi anlıyorlar. Anlatın güzelce. Korktuğu zaman sesin kaynağını açıklayın ona. Ağlama veya korkma demeyin. Kardeşin bağırdı sen sesten rahatsız oldun, bu kardeşinin sesi, bir sonraki sefere duydugunda aaa kardeşimin sesi diye düşünebilirsin falan deyin. Anlayın yani. Göreceksiniz anladıgını :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…