Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kansız çıktı :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

smy86

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
466
356
323
Meraba arkadaşlar kızım 6 aylık 9 kg erken doğum yaptım ama hızla gelişti bebeğim geçen gün aşısından sonra ateşlendı doktora götürmüştük oda bı hemoglobın isteyelım demişti o an öğrendık çok kansız hatta btün değerleri çok düşük çıktı 1 hafta sonra tekrar tekrarlandı dahada düşmüş doktor hematolojıye gönderdi yarın gidecez burda bir profa umarım kötü bişe çıkmaz
Bu tür bir durumla karşılaşan varmı çok üzgünüm inşş kötü bi durum yoktur bide biz kan damlasına geç başladık çünkü salak doktor bıze başlatırmadı 6ayda başlarsınız die ....

Kimse cvp yazmamis ama ben yazayim belki birilerine yardmci olurum bugun hematologa gittik cok sukur ciddi bise yok dedi demir tedavisine basladik bir ay sonra tahlil yapilacak umarim duzelir

Mesajınızı yeni okudum çok şükür birşey çıkmamış geçmiş olsun

geçmiş olsun benimde bebeğimde kan değeri düşük çıkmıştı fizyolojik olabileceğini söylediler ama yinede demir ilacını günde 20damla verdiler 6ay süreyle önümüzdeki ay 10aylık olacak oğlum o zaman tekrar bakılacak değerlerine ihmal etme sende zeka gelişimi için çok önemli demir..bu arada demir ilacını fazla verdiğim için benim oğlumun dişlerini boyadı çürük gibi oldu alttan iki tanesi sonra meyve suyunun içine damlatıp verdim şimdi geçiyor yavaş yavaş sende c vit.içeren bir içecekle beraber ver ne olur ne olmaz tekrar geçmiş olsun..:)

Sanada cok gecmis olsun cnm sen hangi ilaci kullaniyorsun benim kiz 6 Aylik 1ay sonra tahlil olacak umarim sonuclar iyi cikar cnm sen hangi meyveyle veriyorsun bide oyle deneyim henuz disleri cikmadi ama tedbir almak lazim haklisin

benim bebeğimde 5,5 aylık.bizde doktora gittiğimizde kan değerlerine bakalım dedi ve değerleri çok düşük çıktı.santafer kan şurubu verdi.daha önce iki farklı doktor kan ilacını 6.ayda verirsiniz demişti.sağlık ocağının verdiği kan ilacını o yüzden kullanmamıştık.
Anlamadığım şey hiç bi tetkik yapmadan neye göre kan ilacı kullanmayın diyorlar.Hangi doktora güveneceğimi şaşırdımm

benim bebeğimde 5,5 aylık.bizde doktora gittiğimizde kan değerlerine bakalım dedi ve değerleri çok düşük çıktı.santafer kan şurubu verdi.daha önce iki farklı doktor kan ilacını 6.ayda verirsiniz demişti.sağlık ocağının verdiği kan ilacını o yüzden kullanmamıştık.
Anlamadığım şey hiç bi tetkik yapmadan neye göre kan ilacı kullanmayın diyorlar.Hangi doktora güveneceğimi şaşırdımm

Kansızlık genelde kan üretiminde rol oynayan demir minerali, b9 ve b12 vitaminlerinin eksikliğinden meydana gelir.
Kan damlasından ziyade sizde yedikleri ile ek olarak takviye yapabilirsiniz herzaman doğal olanı daha iyidir.
Örneğin b9 vitamini için yeşil sebzeler tüketilmeli, b12 eksikliğide kırmızı et yemeyen kişilerde sıkça rastlanır.
Hatta b12 vitamini mideden emildiği için bazı mide hastalıkları bu kansızlık türüne nedn olmaktadır.
Demir bakımndan zengin yiyecekler:kırmızı et, karaciğer ,dalak, tahin, pekmez,yeşil yapraklı sebzeler, kuru üzüm, kuru kayısı, balık,tavuk elma,portakal,yumurta ve kurubaklagiller..
B9(folik asit içeren yiyecekler:Karaciğer,yumurta sarısı,koyu yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz ve turunçgiller..
B12 içeren besinler:Karaciğer, et, yumurta,somon balığı,ton balığı ve kabuklu deniz ürünleri..

cnm geçmiş olsun.bebeğinin kan degeri kac cıktı biliyomusun?ben hiç demir ilacı kullanmadım hasta grip olduğu zamanlar degeri düşük cıkıyodu.normal zaman ölçtürdügümde gayet ii cıkıyodu.bazen doktorlarda abartıyolar durumu.bide bebeğin gripken demir ilacı kullanma cnm..

Arkadaslar cvplrniz icin cok tsk ederim hepsinide yeni okudum..Kizimin kan degerleri 1 ay icerisinde Allah'a sukur duzeldi sayilir 4 gun once kan tahlili yaptik hmg 12 olmus doktor guzel dedi ama bu ayda yine dvm ediyoz ilaca..ilac haricinde ek gidalarinada cok dikkat ediyorum zaten ilacin yan etkileri okadar cok ki kabizluk karin agrisi cok cektik su 1 ay ama simdilik durum duzeldi bakalim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…