Bebek Beslenmesi bebeğim çok iştahsız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beytiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
189
5
bebeğim 7 ci ayını bitirmek üzere.3 aylıkkem emmeyi bıraktı.aptamil devam sütü denedim bebelac denedim ama içmedi.zaten biberonada hiç alışmadı.gecede gündüzde hep uyuduğu zamanlarda emzirdim.halada öyle yapıyorum.4 aylıkken ek gıdalara başladık ama hiç bişeyi iştahla yemiyor.beslenme zamanlarında hep ağlıyor yada sinirleniyor.2ci 3cü kaşıktan sonra ya ağzını kitliyo ya ağlıyo yada bağırmaya başlıyo.çok yıpranıyorum.aynı sorunu yaşayıp tavsiyeleri olan varmı

benimkide iştahsız canım uyumadan biberon almıyor ancak uyurken veriyorum devam sütünü.benim kızda açlık duygusu yok hiç ağlamıyor açım diye.kaşık ammalarını yedirirken bende çok zorlanıyorum.artık babası yada başka kişi oyalıyor dikkatini başka yere çekiyor öyle yedirmeye çalışıyorum.bazen dakikalarca ağzında tutuyor.yutturana kadar canım çıkıyor dün akşam kaşık maması yaptık daha bir iki kaşıktan sonra ağlamaya başladı baktım olmayacak. battaniyede salladık uyuttuk sonra biberonla veridm mamasını. dediğim gibi bazen eline bişey vermek yada babsının konuşması bişey göstermesi işe yarıyor bazen yaramıyor.

aynı problem bizde de var..9.aya giriyoruz ama hala ek gıdada zorlanıyoruz..2. kaşıkta kitliyo ağzını.. günde 3 değişik çorba püre meyve ne verirsen ver...bir tek yoğurt yiyiyor ben de önce kaşığa çorba sebze ne verceksem azcık alıyorum sonra yoğurda batırıp veriyorum oda yoğurt sanıp alıyo...enazından idare ediyoruz... ama çok zor.... bir tek beblacın muzlu muhallebisi mlipanın brokoli patatesini seviyo ben aynısını yaptım yemedi...allah kolaylık versin arkadaşlar ve sabırrrr....:KK52:

aynı problem bizde de var..9.aya giriyoruz ama hala ek gıdada zorlanıyoruz..2. kaşıkta kitliyo ağzını.. günde 3 değişik çorba püre meyve ne verirsen ver...bir tek yoğurt yiyiyor ben de önce kaşığa çorba sebze ne verceksem azcık alıyorum sonra yoğurda batırıp veriyorum oda yoğurt sanıp alıyo...enazından idare ediyoruz... ama çok zor.... bir tek beblacın muzlu muhallebisi mlipanın brokoli patatesini seviyo ben aynısını yaptım yemedi...allah kolaylık versin arkadaşlar ve sabırrrr....:KK52:
evet gerçektern sabır lazım.bende evde patates brokoli denedim havuç patates pırasa denedim ama bir türlü yemiyor.ancak hazır olursa o milupanın kavanoz ek gıdalarınndan yiyor.meyveli sebzeli muhallabi ne olursa. aslında evde kendim yapıp yedirmek istiyorum hepsinide denedim ama yok yok yok o ağzını kitledimi tamamdır bidaha asla açmıyo yada sürekli ağlayıp kaşığa vuruyo.cidden iştahsız çocuk çok zor başına gelen anlar ancak.tüm gününü tamamen onu doyurmaya adıyosun başka hiçbirşeye bakamıyosun buda biyerden sonra insanı çok yıpratıyo:KK52::KK52:

merhaba arkadaşlar tüm yorumlarınızı okudum gerçekten zor şeyler.benim başımdada vardı taakiii 2 hafta öncesine kadar.bebeğim beni emmedi sütümü sağdım verdim 5 ay sonra devam mamasına başladık.ek gıdaya başladığımda istemedi.size tavsiyem hazır şeylerden kesinlikle uzak durun.ve öncelikle yoğurt gibi tadı olmayan şeylerden başlayın.tat duygusunu biz oluşturuyoruz bebeklerimize.eğer tatlı verirsek hep tatlı istiyo yemeklerini bile.benim bebeğim 11 aylık bende çok çektim.sonunda kendi haline bıraktım 2 gün boyunca yemek yemeğinde önünden aldım ısrar etmedim.2 günün sonunda arkamdan mama diye ağlamaya başladı.ve şimdide hiç zorlamıyorum sık sık az veriyorum.bende bebeğimi çok yıprattım hırpaladım yemiyo diye.artık yapmıyorum ve maşallah yemye başladı size en iyi tavsiyem budur sabır sabır.çok zor ama imkansız değil.denemekte fayda var.kendinize iyi bakın bebeklerinizede

X