• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim çok hastaaa:(((((((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zinedila

Çok şükür bin şükür ❤❤❤❤
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2007
6.275
1.584
173
39
kılzarr çok üzgünüm bebeğim çok ateşli ilaç veriyorum o zaman düşüyor sonra gene çıkıyorrr sirkeli suyla vücuduna bez gezdiriyoruzz rahatlıo ama ağlıo yavrum hep o kadar yorgun kii gözleri kıpkırmızı bebeğiminnn ağlamaktan gözlerim şişttii senağlamanasıl hasta ettim ben bebeğimii aallah kahretsin benii keşke o hasta olcağına ben olsaydım hiçbişi yemioo kiloda vermiş zaten kilosu çok deildi dahada zayıflıo oğlummmm senağlamatecrübeli anneler napmm lazımm ateşin bidaha çıkmaması içinn allahım nolurr iyileşsin kuzummmm eski sağlığına hareketliliğine iştahına dönsün bebeğim dua edin kızlar nolurrrrrsenağlama

geçmiş olsun canım benım inşallah hemen düzelir kendını lutfen suçlama çünkü biz elimizden gelenı yapıyoruz ınana ne yapılır bılmıyorum

cnm çok geçmiş olsun çok ince giydir bence evin en soğuk yerinde yatır soğuktan bişi olmaz ama ateş tehlikeli diyo doktorumuz hep..

canım yaa çok geçmiş olsun çok giydirme ateşini düşürmeye çalış ama aniden çok soğuk uygulayıp birden bire düşürme ateşini oazamanda tehlikeli olabilir düşüremezsen hastaneye götür canım

doktora gittinmi ne dedi?sadece ateşse kesin diş çünkü diş yapar benim oglumda çok zorlanmıştı kaç gün emmedi ateşlendi ilaç verirdim düşerdi sonra tekrar sanki bana diş miş gibi geliyor canım

canım çok geçmiş olsun.kendini fazla yıpratma .sen iyi ol ki bebişine bak.inşallah düşer ateşi.allah sağlık versin...

canım kendine kahretme olacak bunlar hastalanarak büyüyecekler hiç hasta olmadan büyümüş çocuk var mı dünyada... Allah çözümü olmayan hastalık vermesin yavrularımıza...gerçi yapıyorsundur ama arkadaşların da dediği gibi incecik giydir evin ısısını düşür bak zaten sen sirkeli sularla falan elinden geleni yapıyorsun düşer ateşi biraz sabırlı ol sen onun hasta olmasını ister misin hiç annesi...

cnım benim çok geçmiş olsun hava tam hastalık havası olur böle şeyler üzme kendini dişte çıkarıyor olabilir..................

canım senin için dua ediyorum cok gecmiş olsun bebeğine bişe olmaz inşallah ılık banyo yaptırsan iyi gelir

BENDE SENİN GİBİ KAHRETTİM KENDİMİ.
O ATEŞLENDİ BEN KAVRULDUM.
ÇOCUK BU İNAN NE KADAR DİKKAT EDERSEK EDELİM, KAPIYORLAR.
BU ŞEKİLDE GÜÇLENECEKLER.

ODA ISISINI SABİT TUTMAYA ÇALIŞ.
KENDİ ISINLA BUNU AYARLAYABİLİRSİN.
KAT KAT GİYDİRME.
YATAKTAN KALKINCA MUTLAKA BİR YELEK GİYDİR.
YATARKENDE ÜST ÜSTE ÖRTME AMA, RÜZGARDA ALMASIN.
ATEŞ 38 iN ÜSTÜNE ÇIKARSA FİTİL VER.
ONUN HARİCİNDE ILIK SU İLE BOĞUMLARINI SİL.
SIK SIK BESLEMEYE ÇALIŞ.
EĞER ÖKSÜRÜK ya da HIRILTI VARSA. VİKS SÜR ve TÜLBENTLE ÖRT.
GÖĞSÜNÜ ve SIRTINI MUTLAKA SICAK TUT.
HAVALARDAN DOLAYI BURNU DA TIKANABİLİR FİZYOLOJİK KULLAN.
VÜCUDU BAŞI ÇOK SICAK OLUPTA ELİ AYAĞI SOĞUK OLURSA ATEŞ ÇOK YÜKSELMEYE BAŞLAMIŞTIR.
MUTLAKA FİTİL ya da ŞURUP KULLAN.
TERLEMEYE BAŞLARSA ATEŞ DÜŞÜYOR DEMEKTİR. O DURUMDA DA RÜZGAR ALDIRMADAN ÜZERİNİ DEĞİŞTİR.
SIK DEĞİŞTİREMEZSEN GÖĞSÜNDEKİ TÜLBENTLERİ DEĞİŞTİR. ( Ilık koy )
ATEŞ ÇIKMASA BİLE 1-2 GÜN GÜNDE 2 KEZ YARIM ÖLÇEK MİNOSET ( 100 ml )PEDİATRİK KULLAN.

ÜZÜLME ANNESİ İYİLEŞECEK.
ONLARLA BİRLİKTE BİZDE PERİŞAN OLUYORUZ ELDE DEĞİL AMA,
BİZ CESUR OLMALIYIZ.

SEVGİLER...

Geçmiş olsun...

Acaba dişten kaynaklanan bir ateş mi 5 aylık gördüğüm kadarıyla....

Yinede dr a götür için rahat etsin....

Geçmiş olsun canım,ben bu konularda tecrübesizim malesef.Dün benim kızda aşı sonrası ateşlerndi.Fitil verdim çok şükür bizimki hemen geçti.İnşallah bebeğinin önemli bişeyi yoktur.

Nasıl oldu beberğin?

çok geçmiş olsun canım.inş en kısa zaman da iyileşir. diş çıkarıyor olabilir.sen elinden geleni yapıyorsundur.kimse yavrusunun hasta olmasını istemiz ama oluyorlar işte.öyle öyle büyüyecekler yavrularımız...

teşekkür ederim kızlar hepinize çok şükür oğlumun ateşi düştü daha ii antibiyotiğe devam ediyoruz keyfi yerine geldi kuzumun ama iştahı yok zorla yiyo uyku düzenide kalmadı geceleri uyumuo inş hepsi bir an evvel düzelir...tekrar teşekkür ederimmm....

arzuucm kulakları ve boğazı kızarmış öle dedi doktor sanırım orta kulak iltihabımış doktorumuz izinli olduğundan sağlık ocağına götürmüştük çar. doktorumuz gidicez bakalım o ne dicekk ağzını mıh gibi kapatıyor açmak mümkün olmuyor oysaki iştahı çok güzeldi bebeğiimim inş en yakın zamanda eski halien döner kuzum...kimse dişine bakmıyorki herkes çok erken daha diyor bakalım eğer çıkarsa görücez diş olduğunu .))

gecmis olsun canim...sirkeli su iyi gelir,yapiyosun zaten....ilik banyo da belli araliklarla ,(sen daha iyi ayarlarsin atesine gore) yaparsanda iyi gelir....

ooo gecmis sukur simdik okudum...iyilestikce istahi da yerine gelir insallah...

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım. sanırım biraz düzelmiş Egecik. aman ateş olmasında iştahsızlık falan zamanla geçer. ben yüksek ateşten çok korkarım. öp bebişini bizler için.

arkadaşlar sizi bir konuda uyarmak istedim birçok kitapta okudum netten ufak bir araştırma ile sizde göreceksinizdir.SİRKELİ SU bizzde çok yaygındır ama kesnlikle yanlıştır.yapmayın hem deriyi tahriş eder daha da önemlisi buharlaşma yolu ile ateşi düşürür ani ateş düşmesinden dolayı vücut ateşi yükseltebilir reaksiyon olarak.bebeği soyun eklem yerlerini ılık bezle silin baktınız olmuyor ılık banyo.tabi 38 in üstündeyse parasatemol içerikli calpol veya fitil verin 6 saatte bir verebilirniz
o da düşürmedi ibuprofen içerikli dolven ile 3 eer saat dönüşümlü kullanabilirsiniz.tabi mutlaka düşmeyen ateşi dra bildirmek şartıyla.ama klonyalı su sirkeli su yada soğuk su asla kullanmayın

Back