• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim çok ağlıyor

Nunush9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2018
5
1
1
merhabalar. Bu ilk postum ve tecrübeli annelere danışmak istediğim bir konu var. 37 günlük bebeğim var. Gazlı bir bebek 3 günde bir mutlaka gaz sancısı çekiyor. Zinco damla kullanıyoruz ve bu sayede az da olsa gaz sancıları azaldı. Fakat son 5 gündür her gece 1 ile 5 arası ağlama krizlerimiz oluyor. Her gece çok güzel uyurdu fakat sanıyorumki gaz sancıları ile düzeni bozuldu ve bu ağlama krizleri başladı. İnternetten araştıtdığıma göre bu duruma kolik deniyor ve bütün belirtiler çok uyuyor. Çok üzülüyorum ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bütün kolik müziklerini seslerini deniyorum bütün gece sarılıyorum herşeyi deniyorum fakat asla durmuyor ağlaması. Dün akşam yine gazla başladı sıkıntısı ve sonra 5 e kadar ağlama olarak devam etti. 8-9 saat uykusuz durdu. Sanıyorum uykuyada direniyor. Bunlar normal mi? Ateşi yok bezi temiz karnı tok yine de saat gibi her gece aynı saatlerde başlıyor :( bu bir hastalık mı? Nedir kafam çok karışık ve endişeleniyorum. Bu konuda tecrübeli annelerin desteklerine çok ihtiyacım var. Gündüzleri melek gibi mutlu huzurlu fakat gece olunca başka bir bebek oluyor gibi :(

Benim bebegim kolikti ne yazıkki ve tam 8 ay sürdü.sallanan beşik cok işe yariyor hep sallardim.elektrik supurgesi ve sac kurutma mk.sesini tele kaydetmiştim açinca susuyordu.ve bio gaia damla işe yariyordu birtek

Öncelikle Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün inşallah.
Gündüz o uyuduğunda mutlaka siz de uyuyup dinlenin, kendinizi gece mesaisi olan bir işçi gibi düşünün ve gece uyumayacağınızı bilerek hareket edin. Rahat olun, stres yapmayın, uykusuz ve yorgun olmayın. Bu süreç gayet normal, çocuğunuzun herhangi bir sağlık sorunu olsaydı aynı ağlama ve huzursuzluk gündüz de devam ederdi. Bebekler annelerindeki stresi hisseder ve huzursuz olup daha fazla ağlarlar. Gece de olsa bu yüzden dinlenmiş olmaya çalışın, kendinizi bebeğinizi uyutmaya şartlamayın, onu rahatlatmak için masaj yapmayı deneyin aynı anda şarkı mırıldanın, bazı bebekler ılık suda rahatlar ılık bir banyo yaptırmayı deneyin. Siz ne kadar rahat, sakin olursanız bebeğinizin de o kadar çabuk sakinleşeceğini unutmayın.

sling diye bir anneye bebeği bağlama kundağı var o işe yarıyormuş okuduklarıma göre.

Öncelikle Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün inşallah.
Gündüz o uyuduğunda mutlaka siz de uyuyup dinlenin, kendinizi gece mesaisi olan bir işçi gibi düşünün ve gece uyumayacağınızı bilerek hareket edin. Rahat olun, stres yapmayın, uykusuz ve yorgun olmayın. Bu süreç gayet normal, çocuğunuzun herhangi bir sağlık sorunu olsaydı aynı ağlama ve huzursuzluk gündüz de devam ederdi. Bebekler annelerindeki stresi hisseder ve huzursuz olup daha fazla ağlarlar. Gece de olsa bu yüzden dinlenmiş olmaya çalışın, kendinizi bebeğinizi uyutmaya şartlamayın, onu rahatlatmak için masaj yapmayı deneyin aynı anda şarkı mırıldanın, bazı bebekler ılık suda rahatlar ılık bir banyo yaptırmayı deneyin. Siz ne kadar rahat, sakin olursanız bebeğinizin de o kadar çabuk sakinleşeceğini unutmayın.
Amin hepimizin çocukları sağlıklı yaşasın inşallah. Evet ben biraz fazla panik oluyorum hissedebileceğini de okumuştum . Sakin olmaya çalışacağım. bu durumun normal olduğunu anlamaya ihtiyacım var sanırım. Bu gece masajı da deneyeceğim sağolun cevap verdiğiniz için.

Üç ay her gün aynı saatlerde ağladı oğlum, onunla birlikte bende çok ağladım uyurken hep yanımda uyttum kolumun üstünde o zaman daha uzun uyuyordu, bu bir dönem bir süre sonra geçecek, sabsimplex kullanmıştım ama yine ağlıyordu, bağırsak gelişimi ile ilgili birşey sonuçta, gözetiminiz altında uyurken yüzüstü yatırıp karnının altına küçük bir yastık koyun biraz rahatlıyorlar

Üç ay her gün aynı saatlerde ağladı oğlum, onunla birlikte bende çok ağladım uyurken hep yanımda uyttum kolumun üstünde o zaman daha uzun uyuyordu, bu bir dönem bir süre sonra geçecek, sabsimplex kullanmıştım ama yine ağlıyordu, bağırsak gelişimi ile ilgili birşey sonuçta, gözetiminiz altında uyurken yüzüstü yatırıp karnının altına küçük bir yastık koyun biraz rahatlıyorlar
Ahh öyle ağlamasa uykusuzluğa razıyım. Ama dediğiniz gibi geçici bir dönem inşallah. Bu aralar azaldı gibi sanırım daha az ağlıyor . Arada bir iki gün sorunsuz geçiyor gibi. 41 günlük oldu bugün. Umarım uykusu ve gazı yoluna girer yakında

Tekrar merhaba. Konu ile ilgili güncelleme yapmak istedim. Cevap yazıp yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Çok bir haftadır ağlama krizlerimiz bitti. Kırkı çıkmasıyla bir ilgisi var mı bilmiyorum fakat kırkından sonra fark oldu gerçekten. Kolik genel olarak gaz yüzünden olan bir durummuş. Doktorumuz öyle açıkladı. Ve gerçekten gaz sorunları yaşadığı dönemde çıktı. Aguline şurup ve biogaia kullanmaya başladık. Gaz problemleri azaldı. Bunun dışında her akşam 8 de ılık banyo yaptırıyorum. Her akşamı ritüele çevirdik. 8 de banyo karın doyurma ve sonrasında uyku şeklinde gidiyoruz. Uykuya geçiş anında odayı tamamen karanlık yapıyorum ve intrnetten anne karnı sesini açıyorum. Bu gerçekten benim bebeğimi çok rahatlattı. Ona sarılıp kucağımda hafifçe sallıyorum.İlk üç gün gece 3 e kadar uyumadı. Fakat hiç ağlamadı. Sonra yavaş yavaş alıştı ve artık karanlıkta hemen gözü kapanıyor. En önemli şey kendini güvende hissetmesi sanıyorum. Dün gece ilk defa 9:30 da hemen uyudu. 2-3 saatte bir memeye uyanıp hemen tekrar uyuyor. Değişir mi bilmiyorum fakat şu anda durum bu. Umarım hep böyle gider. Ve umarım bu yazımın aynı durumu yaşayan annelere faydası olur. Gerçekten bebeğinize verdiğin enerji çok önemli ne kadar özgüvenli olursak onlar da o kadar huzurlu oluyorlar. Bütün bebeklere sağlık anneciklerine de mutluluk diliyorum.

merhabalar. Bu ilk postum ve tecrübeli annelere danışmak istediğim bir konu var. 37 günlük bebeğim var. Gazlı bir bebek 3 günde bir mutlaka gaz sancısı çekiyor. Zinco damla kullanıyoruz ve bu sayede az da olsa gaz sancıları azaldı. Fakat son 5 gündür her gece 1 ile 5 arası ağlama krizlerimiz oluyor. Her gece çok güzel uyurdu fakat sanıyorumki gaz sancıları ile düzeni bozuldu ve bu ağlama krizleri başladı. İnternetten araştıtdığıma göre bu duruma kolik deniyor ve bütün belirtiler çok uyuyor. Çok üzülüyorum ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bütün kolik müziklerini seslerini deniyorum bütün gece sarılıyorum herşeyi deniyorum fakat asla durmuyor ağlaması. Dün akşam yine gazla başladı sıkıntısı ve sonra 5 e kadar ağlama olarak devam etti. 8-9 saat uykusuz durdu. Sanıyorum uykuyada direniyor. Bunlar normal mi? Ateşi yok bezi temiz karnı tok yine de saat gibi her gece aynı saatlerde başlıyor :KK43: bu bir hastalık mı? Nedir kafam çok karışık ve endişeleniyorum. Bu konuda tecrübeli annelerin desteklerine çok ihtiyacım var. Gündüzleri melek gibi mutlu huzurlu fakat gece olunca başka bir bebek oluyor gibi :KK43:

Merhaba acaba sorunlariniz gecti mi cok merak ediyorum
Benimde 30 gunluk bebegim var ve her gun agloyor

Back
X