• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim bu ay 250 gr almış yardım!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deep7979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Oğlum 8 Aylık. Bugünkü kontrolünde doktor büyümesinin yavaşladığını beslenmesinde değişiklikler yapıp karbonhidrat ağırlıklı beslemem gerektiğini söyledi. Bebeğim yemeyen bir bebekte değil ama extradan ne yapabilirim henüz kafamda netleştiremedim.Bana oğlunun beslenmesinde ekmek makarna bunlara da yer ver dedi. Önerisi olan varsa sevinirim Kilo nasıl aldırabilirim? . Kilosu şuan 8 650.

Son düzenleme:
canım evet makarna, ekmek, muz, pekmez, tahin, pirinç unu muhallebisi yapabirsin, kaşık mamaları da kilo aldırır, köfte, et,pirinçli yemekler, aklıma gelen bunlar canım allah kolaylık versinn

cnm bu ay az kilo almış ama kilosu normal bence hem emekliyor falan ise kilosu azalmış olabilir, diş felanda cıkartıyor olabilir.. yesin gene herşeyden ama moralinide bozma bazı aylar azalabiliyor kiloları

bendede tam tersi bi olay var bebeğim 7. ayında 12 kilo hemde daha ek gıdalara alışamadık. varsa yoksa anne sütü bizede obez olabilir dikkat et diyor doktor ama neye dikkat edicem bişey yemiyoki zaten

bendede tam tersi bi olay var bebeğim 7. ayında 12 kilo hemde daha ek gıdalara alışamadık. varsa yoksa anne sütü bizede obez olabilir dikkat et diyor doktor ama neye dikkat edicem bişey yemiyoki zaten

anne sütüyle alınan kilolara asla ve asla obezite yapmaz bunu sana kim söylediyse uzmanlıgından şüphe ederim.

canım evet makarna, ekmek, muz, pekmez, tahin, pirinç unu muhallebisi yapabirsin, kaşık mamaları da kilo aldırır, köfte, et,pirinçli yemekler, aklıma gelen bunlar canım allah kolaylık versinn
tahıllı kaşık mamaları ve gece yatarken muhallebi gün içindede nişastadan muhallebi yap 1 kere iyi olur merak etme....

bebekler için laktoz birincil enerji kaynağıymış. diyetten dolayı kilo alması yavaşlamış olabilir.
daha ne kadar devam edeceksiniz diyete?

canım benim oğlumda 9. ayından gün alıyor bende merak edip muayenesinden önce götürdüm bi kaç gün önce 100gr almış tartılalı 1.5 ay oluyor çok üzüldüm doktor diş çıkarma döneminde olur belki bi kaç ay almayabilir yaşında 10 kilo olacak dedi ben muhallebi makarna ekmek yumurta yoğurt yediriyorum bakalım nasıl olacak şuan 7700 kilosu 71cm boyu

Bu aylarda oluyor sanırım böyle. Bir arkadaşımın kızı da 8 aylık. Oda 300 gr almış bu ayda. Daha hareketleniyorlar daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyorlar herhalde. Bende normalde yumurta sarısını ayrı , ufak ekmek içi ufalayıp pekmeze batırıp ağzına ayrı veriyordum. Teker teker hem çiğnemeyi iyice öğrensin, hemde tadlarını ayrı ayrı alıp bizim gibi kahvaltıya yavaş yavaş başlasın diye ama böyle daha az yiyor tabi. O yüzden bu sabah yumurta sarısı, haşlanmış kuru kayısı ( 2 gündür kabızız aynı zamanda), lf mama , 3 ekmek içi hepsini blendırdan geçirdim verdim daha çok yesin diye. Bakalım 1 ay sonra nasıl olucak?

Bu aylarda oluyor sanırım böyle. Bir arkadaşımın kızı da 8 aylık. Oda 300 gr almış bu ayda. Daha hareketleniyorlar daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyorlar herhalde. Bende normalde yumurta sarısını ayrı , ufak ekmek içi ufalayıp pekmeze batırıp ağzına ayrı veriyordum. Teker teker hem çiğnemeyi iyice öğrensin, hemde tadlarını ayrı ayrı alıp bizim gibi kahvaltıya yavaş yavaş başlasın diye ama böyle daha az yiyor tabi. O yüzden bu sabah yumurta sarısı, haşlanmış kuru kayısı ( 2 gündür kabızız aynı zamanda), lf mama , 3 ekmek içi hepsini blendırdan geçirdim verdim daha çok yesin diye. Bakalım 1 ay sonra nasıl olucak?

sağlıkları yerinde olsunda inş kiloda almalarını istiyor yürek bende ayrı yediriyorum karışığı sevmiyor yaptığım yemekleri falanda blendırdan geçirmiyorum pütürlüyü çok daha seviyor:71:

Canım vitamin kullanıyor musun? Kilosu düşük olan bebeklere verilen vitaminler var. Vimin çok iyi diye biliyorum. Bir de zinco şurup... Doktoruna sorabilirsin. Hem de iştah açıyorlar. Kolay gelsin..

Bugün yoğurt vermeye başlayacağım. Daha sonra peynir deneyeceğim. Böyle yavaş yavaş çıkarmayı düşünüyorum diyetten. Sizin bebekte laktoz problemi var mıydı? Yanlış mı hatırlıyorum yoksa? nasıl oldu diye soracaktım?

drun teşhisi laktoz int.dı (alerji yok demişti). 6,5 aylıkken fln ben de inek sütünden yaptığım yoğurdu verdim ishal oldu :( sonra keçi sütüyle denedim. sorun olmadı. ogün bugundür keçi yoğurdu keçi peyniri veriyorum. anne sütüne devam bu arada.. haftasonu belki artık düzelmiştir diye özenip sütlü tahıllı mama verdim. yine ishal oldu, omuzları pütür pütür oldu...
artık kesin teşhisim alerji!

Oğlum 8 Aylık. Bugünkü kontrolünde doktor büyümesinin yavaşladığını beslenmesinde değişiklikler yapıp karbonhidrat ağırlıklı beslemem gerektiğini söyledi. Bebeğim yemeyen bir bebekte değil ama extradan ne yapabilirim henüz kafamda netleştiremedim.Bana oğlunun beslenmesinde ekmek makarna bunlara da yer ver dedi. Önerisi olan varsa sevinirim Kilo nasıl aldırabilirim? . Kilosu şuan 8 650.

canım hiç üzme kendini benim oğlum 7 aylık ve 7.500 kilo şuan üstelik 3 aydan itibaren ayda hep 200 gr alırdı bi bu ay 500 gr falan aldı..hadi ozamanlar yemiyodu ama şimdi iyi yiyo çok şükür ama bi okadar da hareketli..her bebeğin bünyesi farklı olur kimi yer yine de fazla almaz kimisi de az yer ama normal kilo alır..hem zaten önemli olan kilo değil ki(zaten bebeğinin de kilosu gayet iyi bence)sağlıklı olsun önemli olan o..herangi bi problemi yoksa iyi de besleniyosa sorun yok..yani senin öncelikle amacın kilo aldırmak olmasın bebeğini sağlıklı beslemek olsun..drların şuan istediği o zaten..cağın hastalığı obezite hep bizim gibi pimpirikli anneler yüzünden zaten..aman kilo alsın aman zayıf kalmasın die yedirdikçe yediriyoruz şahsen ben çok yaptım bu hatayı tek derdim hep kilo almasıydı şimdilerde takmıyorum çok şükür fiziksel ve zihinsel gelişimi iyi e güzel de yemek yiyo gerisi boş..

bebegim 9.ayini bitirdi ve 8 kilo.Bugune kadar hic bir doktor kizin zayif demedi,ben de zayif oldugunu dusunmuyorum.Saglikli olsunlar ve gelisimleri guzel gitsin,onemli olan bu.Karbonhidrat agirlikli besleyin diye bir doktorun onermesi beni sasirtti,sebze ve et agirlikli beslemeniz daha dogru diye dusunuyorum,doktorlarimdan da bu sekilde tavsiyeler aldim hep.Hatta en sevdigimiz doktorumuz soyle der :Buyumekle kilo almak arasinda fark vardir,bu farki bir anne bilmeli.Saglicakla.

Back