Çocuk Hastalıkları bebeğim bronşit oldu..yardım lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
47
Diğer
kızlar bebeğim 8,5 aylık bir iki gün burnu aktı öksürmeye başladı üçüncü gün dr.a götürdüm bronşit olmuş dedi,buranın rüzgarı çok oluyor rüzgardanmı oldu neden oldu anlamadım kendime çok kızıyorum,şimdi iğne tedavisi görüyo hergün bir iğne ama yavrumun öyle canı yanıyoki bitiyorum ben de,bronşit sadece üşüttüğü içinmi olur nasıl korumak gerekir tekrarlamasın diye ne yapmak gerekir bana fikir verin lütfen,zaten burda yalnızım eşim askeri personel son dönemdeki olaylardan dolayı evine gelemez oldu adam,bilmediğim memlekette perişan oluyorum en azından önerilerinizle dahada dikkatli olurum

ılık ıhlamur içir...boğazlarını yumuşatır ve balgamı varsada söktürmeye yardımcı olur.

oğlum iki kere bronşiolit olmuştu.iğne yapmadılar ama ventolinli buhar verdiler.
ayrıcada ventolin şurup ve bronşiolit şurubu adını unuttum.(hoş iğne kullanıyorsun daha etkilidir heralde)

korkmana gerek yok üç günün sonunda düzelmeye başlıyor.özellikle balgamını çıkartmaya(kusarak ve kakasıyla) başladığında...sonrasında iyileşiyor.

(valla bir sürü şey yapmıştık ama bi anda unuttum. aklıma gelince yazarım)

Son düzenleme:
benim oğlumda 6 aylık yaklaşık 3 aydan beri balgamı var hırıltısı var ve öksürüyo bronşiolit dendi antibiyotik verdiler ventolin buhar verdiler ama nafile gitmediğim doktor kalmadı 4 tane farklı antibiyotik kullandık ama yine olmadı 3 gün önce başka bi doktora götürdük zatüreye ramak kalmış iğne verdi 3 gündür sabah akşam iğne oluyo ama maşallah anında kesildi diyceğim o ki en etkili ilaç iğne ama ağlamalarına yüreğim dayanmıyo

haklısın çok kötü ağlıyorlar.insanın içi parçalanıyor.

üstelik ankaraya ziyarete gitmiştim ve ikinci kez oldu.(Allah'tan bir haftada atlattı hastalığı)

annem,babam,kardeşlerim o halini görünce çok korkmuşlardı.baya telaşlanmışlardı.neyseki napcamı biliyordum ve kısa sürede atlattık.

emmiyordu sağıp kaşıkla veriyordum.sürekli kusuyordu.gecemiz gündüzümüz birbirine karışmıştı.ağlarken öyle halsiz öyle bitkin oluyordu ki yüreğim parçalanıyordu.ağlarkende resmen morarıyordu...özellikle öksürürken nasıl ağlıyordu.ciğerleri sanki fırlıycakmış gibi...

inşallah hiç bir bebiş böyle hastalığa kapılmaz(desem de mutlaka kapılır.en azından çabuk atlatsa)

inşallah iyileşir.

çok geçmiş olsun canım.
burnu açık olsun tıkanık olmasın sürekli açık tut.
bol bol su içir ıhlamur içir .
geceleri sırtana özellikle dikkat et.terli tutma hemen badisini değiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…